31.12.2012

Vuoden viimeinen

Vuosi 2012 on ollut koiramaisen elämän osalta erittäin antoisa, vaikka huolta ja murhettakin on toki mausteena ollut.

Alkuvuodesta painiskeltiin sekä Hilman että Rikun terveysongelmien parissa. Hilma sai valitettavan virhediagnoosin eläinlääkkäriltä, kun pissaongelmaa lähdettiin tutkinmaan ja olimme jo varmoja, että joudumme sen lopettamaan. Onneksi asiat kääntyivät parhainpäin ja saimme pitää tuon pienen rääpäleen luonamme.  Hilman jalostuskäytöstä päätettiin luopua sen hermorakenteen heikkouden takia ja tämä päätös oli Hilmalle suuri palvelus. Hilma siisrtyi keväällä omistukseeni. Syksyllä Hilma steriloitiin ja sen pissaongelmat saatiin tällä toimenpiteellä hallintaan, leikkisyyttä neitiin löytyi myös lisää leikkauspöydällä käynnin jälkeen. Hilma on kokenut paljon mukavia hetkiä toisten koirien ja muiden sille haastavien tilanteiden parissa ja näinollen reipastunut vuoden aikana paljon. Agility unohdettiin Hilman harrastuksista, koska se ei vaan syttynyt sitä tekemään. Hilmalle kuitenkin halusin harrastuksia ja tämän halun pohjalta tutusttiin jälki - ja hakuhommeleihin. Näiden harrastuksien parissa tullaan myös jatkamaan touhuja.

Rikun sydänvaivat aktivoituivat uudelleen alkuvuodesta, mutta lääkitys saatiin onneksi lopulta kohdalleen ja nythän pappa on porskuttanut oikein mukavasti ikäänsä ja sairauteensa nähden. Pappa sai elää huippukesän agilityä harrastaen, metsässä juosten ja tärkeiden ihmistensä seurasta nauttien.

Tauno muutti meille huhtikuussa ja toi mukanaan paljon menoa, meininkiä ja harrastamista tähän taloon. Tauno on tähän asti osoittanut olevansa luonteeltaan täyden kympin koira minulle, en siis enemmän tyytyväinen voisi hankintaani olla.

Koirien kautta olen myös tutustunut moniin aivan mahtaviin ihmisiin ja koiriin. Nämä ihmiset tietävät kyllä keitä ovat, kiitos heille treeneistä, lenkeistä ja antoisista keskusteluista. Ensivuonna jatketaan!

Vuonna 2013 on tavoitteena saada Hilmata entistä reippaampi ja tasapainoisempi koira, startata Taunon kanssa ekoissa agilitykisoissa sekä päätyä myös jonkinlaiseen lopputulokseen sen osalta muuttaako meille vuonna 2014 uros vai narttu kääpiöpinseri ja mistä tämä kaveri mahdollisesti sitten tulisi.  Pappakoiralle on tarkoitus koettaa tehdä sen jokaisesta elinpäivästä mahdollisimman hyvä ja onnelinen. Näin yksinkertaisilla tavoitteilla meillä mennään=)

Palataksemme tähän päivään.
Minun työpäiväni oli tänään vain puolikas eli jo klo 14 startattiin metsään rämpimään. Lunta oli satanut runsaasti eli rämpimisestä ihan kirjaimellisesti oli kyse. Lenkkiseurana kääkkä Rolle ja rotikka Vega emäntineen. Kuvien laatu on vähä heikko, koska ulkona oli tosi hämärää jo lähtiessämme. Koetin kameran asetuksia räplätä, mutta riittävän hyvin en siinä onnistunut.














Nyt odottaa vielä lumityöt pihalla ja parin tunnin päästä nähdään mitä Tauno tuumaa rakettien paukkeesta. Eilen isännän ollessa iltalenkillä koirien kanssa oli joku raketin ampunut lähistöllä eikä Tauno ollut edes huomannut......en siis ole kauhean huolissani, että näitä pauke jännittäisi mitenkään. Hilma on siitä outo, että vaikka se on todella arka, niin raketteja se ei pelkää.

ONNEA JA MENSTYSTÄ KAIKILLE VUODELLE 2013 
ja kiitos lukijoille kuluneesta vuodesta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti