6.12.2012

Keskiviikkoinen agility ja itsenäisyyspäivä


Keskiviikkona lähdettiin taas treenailemaan Rikun ja Taunon voimin agilityä, Hilmakin oli mukana turistikoirana. Pakkanen paukkui, mutta lenkit kuitenkin tehtiin ennen ja jälkeen treenin ja koirilla homma kulki hyvin.
Hallihan on kylmä, mutta siellä on lämmin sosiaalitila eli koirat sitten nyt pakkasilla odottelevat siellä kevythäkissä aina vuoroaan vaatetettuina.

Tauno ja Riku tekivät kaksi treenipätkää.

Ekana tämmöisen. Tässä pätkässä oli uutuutena tuo pöytä, tai onhan sitä joskus kesällä kokeiltu, mutta ei näin radalla. Hienosti Tauno pöydälle hyppäsi ja siellä odottikin. Pöytää kuitenkin hyvä treenata, että voin sitten joskus kisoissa olla varma et paikallaanolo myös pöydällä pitää ja saan siirtyä seuraavan esteen luokse koiraa pöydältä kutsumaan. Seiska esteelle eli putkeen menossa Taunoa veti A-este kovasti puoleensa, mutta kyllä se sitten tajusi tuonne putkeenkin sujahtaa. Tarkasti tuo kohta kuitenkin oli ohjattava. Aidoilla 5 ja 6 "koutsi" oli kehitellyt minulle aivojumpan, eli ohjauskäden vaihdoilla tuo kohta toteutettiin (erittäin vaikea selittää), positiivista se et mä osasin ja älysin eli ei tarvinnut koiraa kiusata älyttömällä määrällä toistoja.


Ja tokana tämmöisen.

Tässä pätkässä oli taas tuo dilemma putkeen vai A-esteelle ja sitten vaikeana paikkana tuo viimeinen todella jyrkkä putkikulma + takaaleikkaus. Selkeästi Taunoa tuo putkikulma vähän arvotutti, mutta kyllä se sinne sujahti. 


Rikulla sujui molemmat pätkät kans hienosti ja intoa oli taas vaikka muille jakaa. Treeni kokonaisuudessan oli siis todella onnistunut.

Keinua otettiin myös yksittäisenä esteenä ja Taunon keinujännitys oli kadonnut sitten viime kokeilun näemmä itsestään. Keinun kanssa siis ei tulle ongelmia, vaikka hitusen asiaa jo ehdin jänittämään, Keppejä pitäisi rueta työstämään seuraavaksi, pari kertaa se on verkoilla niitä mennyt, mutta toisaalta tahtoisin ehkä opettaa ilman niitä.


Torstaita......
Itsenäisyyspäivä valkeni erittäin kylmänä täällä meillä, mittari näytti aamulla -20 astetta. Nukuttiin aamulla pitkään eikä ulos ollut kellään kiire (paitsi tietysti takapihalla). Hilma ja Tauno testasivat uusia haalareitaan ja hyvin sujui, tosin Hilman haalari taitaa kuitenkin olla liian pieni eli sille hankittava uusi tai tuota fiksattava.




Takapihalta lähdettiin sit suoraan vielä pienelle hihnakävelylle. Taunolla oli ekaa kertaa sovittamisen jälkeen toi haalari päällä, mutta hienosti lenkkeily siinäkin sujui. Tuossakin asiassa toi koira on pelottavan helppo, se vaan toteaa et jaahan, nyt on tämmönen vaate päällä....so what.

Iltapäivällä saatiin sitten vieraita Siinasta, Ricosta ja Armaasta. Hyvin väsyttivät nämä nuoret toisensa ja Hilmakin osallistui kinkereihin omalla jäykähköllä tosikko tavallaan.



Siinalla oli myös mukana uusi putki, tarkkaan lähikuvaukseen. Pitihän se koiran kuvajaiset pistää sitten pystyyn.

Kuva; Siina J

Kuva; Siina J

Kuva; Siina J

Kuva; Siina J

Kuva; Siina J

Kuva; Siina J


Varmana paras seisotuskuva Hlmasta ikinä. Kuva; Siina J

Tauno posettaa. Kuva Siina J

Kuva: Siina J
Yksi työpäivä ja sitten viikonlopun viettoon. Ohjelmassa viikonloppuna kääkkämiittiä sekä lenkkiä koirakaveri Stellan kanssa. Toivottavasti pakkaset eivät sotke meidä suunnitelmia, vaikka Taunopa nyt taitaa sitten kelpuuttaa metsälenkille vaikka haalarinkin niskaansa jos tarvis.

Koirien talvivaatetuksesta on tulossa ihan oma postaus, jahka ehdin kuvailla kaikki noiden rytkyt sekä saadaan Hilman vaatevarasto päivtettyä. Hurtan mantteli on nimittäin kans mennyt liian pieneksi, sitä tosin se ei välttämättä tarvitse, mutta haalari on tuolle koiralle tilattava.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti