10.1.2014

Kylymä tuli ja ystävämme suolistotulehdus läsnä edelleen

Torstaina keli vielä oli vallan siedettävä, mutta Hilma tarjoili "viihdettä" huonontuneella voinnillaan ja kotikin täytyi siivota.
Hilma tosiaan alkoi uudestaan ripuloimaan, olemaan ruokahaluton ja näyttämään surkealta keskiviikko iltana. Keskiviikko-torstai yönä vatsaongelmia ja jatkoa seurasi sitten torstaina aamupäivästä. Iltaa kohti Hilma taas sitten alkoi piristymään, vähäinen ja vetinen ruoka maistui eikä se enää ripuloinut. Otti jopa vähän leikkiä muiden kanssa sekä kerjäsi sapuskaa.
Ehdin jo varata sille lääkäriajan perjantai aamulle, mutta voinnin merkittävän kohenemisen ja ripulin katoamisen ansiosta päädyin sen sitten perjantai aamuna kuitenkin vielä perumaan. Haimatulehdushan tässä on vilkkunut mielessä, mutta uskalsin nyt kuitenkin vielä jäädä katsomaan. Nyt seuraillaan tilannetta viikonlopun yli ja Hilma saa hyvin hyvin pieniä annoksina liotettua Acanaa useasti päivässä. Ehkä annoin vaan liian tuhtia ruokaa sille liian npeasti?

Hilma kerjuulla, jos jotain tipahtais isännältä.

Ja pojat sitten tarkkailee sivistyneemmin vähän etempänä, Upia väsytti, ei se muuten ruuasta puhuttaessa noin rauhallinen ole.


Sunnuntai-maanantai akselilla ajattelin uskaltaa sitten lisätä kypsennettyä kanaa Hilman ruokaskaalaan, se kait jokseenkin hyvin sulavaa? Ostin kaupasta maustamattomia fileesuikaleita, jotka ajattelin keittää. Raakaruokia en nyt uskalla vielä kokeilla ollenkaan, kun näköjään ei ainakaan ekalla kierroksella ollut kovinkaan fiksu ajatus.
Hilma on laihtunut hirveästi ja sen lihasmassa näyttää kadonneen täysin, se näyttää suoraansanottuna kamalalta. Vaikka koiralle tekisi mieli saada vähän lihaa luiden ympärille ja nopesti on minun nyt vaan maltettava. Lepoa sekä pieniä vetisiä ruoka-annoksia useasti päivässä ilman mitään hifistelyä. Raakaruokia alan kyllä lisäämään sitten aikanaan ruokavalioon, mutta nyt otetaan rauhassa.
Torstai meni siis pääasiassa kotihommissa. Taunon & Upin kanssa tehtiin pidempi hihnalenkki ja Upi treenaili kosketusalustaa sekä sivulle tuloa kotosalla. Aika turha päivä, mutta toisaalta mukava nauttia puhtaasta ja siististä kodistakin välillä.

Perjantaina normaalit aamukäpyttelyt, jumimista töiden jälkeen, Hilmalle oma lenkki ja sitten pidempi lenkki Taunon & Upin kanssa.
 Upi joutui ekaa kertaa kunnolla vaatetetuksi, kun pakkasta oli muutama aste ja hyytävä tuuli sen kaverina.
Taunolla on huuli jumissa, ei irvistele Upille, mutta taas onnistuukin niin fiksulta näyttämään että.

 
Hyvin pikkumies käveli Hurtan takki päällä kylmästä viimasta ja lumisateesta huolimatta.
Lenkin jälkeen otettiin pienet treenit. Upille perusasentoa ja maahanmenoa, jälkimmäistä ekaa kertaa.
Perusasento sujuu jo ihan  kivasti ja siinä maltetaan pysyäkkin. Kiertämällä olen nyt yrittänyt Upin opettaa perusasentoon tulemaan, mutta tähän pitää kysäistä joltain viisaammalta vinkkiä, että miten se sujuisi järkevimmin tämmöisen pienen kanssa. Suoraan olen aiemmin opettanut.

Hienosti perusasennossa, löytyy jo myös malttia.


Matkalla maahan, mutta ei ihan. 


Palkan mutustelua.


 Upi sotki vähän maahanmenoharjoitusta kontaktiharjoitukseen, joten arvelin itsekkin mennä alemmas, jotta saisin koiran tarjoamaan maahanmenoa. Tässä lopputulos.


Sitkeydellä sain loputal Upilta kuitenkin pari maahanmenoa ihan oikeasti, eli pääsin palkkaamaan oikeasta suorituksesta. Lähellä oli, etten heittäny hanskoja tiskiin tältä erää.
Upin kanssa on muuten tosi kiva treenata, motivaatio on korkealla ja älliäkin tuntuisi jonkinverran olevan.

Viikonloppu vielä edessä, ihanaa, vaikka säät ei meitä ihan hirveästi näytä suosivan.

5 kommenttia:

  1. Ei meillä ota kukaan noin rauhassa, kun ruuasta on puhetta. Paitsi nirsoperse-Muru. :D Taitavat pojat. ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tässä isäntä teki itselleen välipalaa ja eivät koskaan saa mitään ihmiseltä meidän kokatessa tai syödessä niin eivät tajua kerjätä. Oma ruoka sit asia erikseen =) Hilmalla sen verta nälkä, että tuppaantui kerjuulle....ei normaalisti viitsi sekään moista tehdä.

      Poista
  2. Voi Hilmaa, toivottavasti menisi jo ohi! :/ Mä kaivoin Murun eläinlääkäripaperit esiin ja Muru sain silloin suolistotulehdukseen kotiin mukaan antibioottia (10 pvän kuuri) ja kaoliini pektiiniä (annettiin niin kauan kun uloste normaalia). Ruuaksi keitettyä riisiä ja kanaa (nahaton, maustamaton) / jauhelihaa, sekä rasvatonta raejuustoa. Pieniä annoksi monta kertaa päivässä. Tsemppiä! Noi on tosi inhottavia vaivoja. :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hilmalla tuo antibioottikuuri kestää tosiaan yhteensä 3 viikkoa. Oliko antibioottina kuitenkin Tylosin? Meilläkin jotain vatsansuojalääkettä on, mutta eri merkkistä.
      Riisiä Hilma ei alkanut syömään, mutta ilmeisesti tuo keitetty kana olisi sitten hyvä Hilmallekkin liotetun nappulan ja reajuuston rinnalle lisätä seuraavaksi.
      Tänään Hilma jo kantoi vähän leluakin kotona, toiveikkaita ollaan ja varovasti edetään.
      Kiitos tsempeistä!

      Poista
    2. Katselin lapuista, että klinikalla Muru sai A-peniä ja kotiin tuli Clavaseptin 200/50mg. Nyt kun googlasin tuon antibiootin, niin ihmetytti sen normaali käyttötarkoitus; hammastulehduksiin tms. :O No ainakin se auttoi Murulle, se on pääasia!

      Murulle ei saanut antaa nappuloita kuin vasta sitten, kun se oli pari päivää ollut normaalikunnossa. Siihen saakka kana/riisi/raejuusto linjalla miniannoksilla.

      Poista