24.3.2012

Murkinaa murkinaa

Mikä se onkaan tärkeintä Kääpiöpinserille, no tietysti ruoka.




Koiran ruokinta on varmaan sellainen viidakko, ettei siitä ota selkoa kukaan. Mikä olisi parasta ja optimaalisinta ravintoa. Pitkän koiranpito historiani aikana olen tietysti kerinnyt syöttää koirilleni monenmoista ruokaa. Riku aloitti elämänsä markettiruuilla sekä kotiruualla. Sitten siirryimme vuosiksi syömään Nutroa, sitten Hilman myötä siirryimme syömään Royal Caninia ja sitten Hilman omistajan toiveesta (pentusuunnitelmien ollessa vielä ajankohtaisia) Hilma siirtyi syömään Specificciä.


Tällähetkellä Riku syö sydänsairaan kuivamuonaa vaihdellen Specific ja Royal Canin. Specificin ruoka minusta parempi, mutta Rikua jotenkin ellottaa varmaan se kalan haju, kun se ei oikein pelkästään tuota ruokaa suostu syömään. Sekaan laitetaan siis aina mauksi vähän purkkia tai raakaa lihaa (vain mauksi, eli todella vähän).






Jatkossa olen ajatellut ja pyhästi itselleni luvannut, että koirat siirtyvät syömään osittaisesti tai lopulta ehkä kokonaankin raakaravintoa. Hilma saa tällähetkellä toisen ateriansa raakana ja toisen kuivamuona/purkki linjaa. Specificin säkissä on vielä vähän jäljellä ja kaapissa on nyt Orijenin adulttia Hilmalle ja puppya sitten Ulpulle. Ulpukin alkaa heti totutella raakaravintoon meille muutettuaan, kalkkunan jauhelihalla varovasti starttaillen ja siitä sitten "vahvempiin" eväisiin siirtyen.
Hilma saa kerran viikossa sisäelimiä ja alla herkutellaan jauhetulla sian sydämellä.








Ruuan päälle venytyttää kunnolla.


Ja sitten täytyy keskittyä kytistämään, milloin pääsisi nuolemaan Hilman kupista vielä viimeiset hajutkin pois. 


Hilma meinaa aina vähän porsastella, mutta Riku herramiehenä nuolee myös lattian puhtaaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti