31.3.2012

Isäntä

Isännästä on tullut hieno koiraihminen ja eipä olisi tainnut itsekkään tätä uskoa.
Isäntä on keskittynyt 27-vuotta kestäneessä elämässään enemmän eritavalla äänteleviin harrastuksiin eli moottorikelkkailuun ja moottoripyöräilyyn. Näin nyt kuitenkin kävi, arjessa ovat toki läsnä entiset harrastukset ja myös tämä uusi haukkuva harrastus, koirat. Kolmen koiran laumaa kotonaan pitävän miehen on tunnettava koiria kohtaan jotain muutakin, kuin se, että kyllähän näitä sietää.



Jos neljä vuotta sitten joku olisi isännälle väittänyt, että tulee aika, joilloin sinä lenkkeilet päivittäin, keräät koirakikkareita takapihalta ja omistat lemmikkieläinliikeen kanta-asiakaskortin......ei hän varmasti olisi uskonut.



Isäntä ei koirien kanssa kamalasti ole aikaisemmassa elämässään ollut tekemisissä, varsinkaan tämmöisten kovapäisten pikkubuudeleiden. Rikuhan tuli suhteemme alussa kaupanpäälle ja hyväksyi isännän muitta mutkitta. Hilma onkin sitten jo yhteinen hankinta ja aivan yhtäpaljon isännän koira kuin minunkin koira.
Koiraanhan toki muodustuu aivan erilainen suhde silloin, kun sen kasvua seuraa pienestä lähtien ja sen elämään osallistuu. Hilma on siis isännälle sitä mitä Riku on minulle eli se elämän ensimmäinen ja tärkein koira. Eikä siitä ole epäilystäkään, että kyse on aidosta rakkaudesta ihmisen ja eläimen välillä (vaikka eihän miehet tuommoisia myönnä).


Isäntä osallistuu koirien arkeen paljon, koska asian on mielestäni oltava niin tai sitten ei voi perheessä koiria olla ollenkaan. Meillä on unirytmien määrittämä työnjako, mie teen aina aamulenkit ja isäntä iltalenkit. Päivällä sitten ulkoillaan erilaisilla kokoonpanoilla, joko yhdessä tai erikseen. Treeneihin tai näyttelyihin isäntä ei kuulemma lähde, olen luvannut ettei tarvitsekkaan ellen nyt oikeasti tarvitse joskus apukäsiä tai toista kuskia mukaan näille reissuille.
Mahdollisiin kasvatussuunnitelmiin isäntä suhtautuu avoimin mielen ja uskaltaisin väittää, että vierekkäin siellä pentulaatikon reunalla sitten lässytettäisiin.

Hilma teki isäntään vaikutuksen heti pentuna, osallistuessaan isänän suuren silmäterän eli moottoripyörän kiillotus hommiin suurella innolla ja aktiivisuudella.


Kolilla retkellä syksyllä 2010


Pitää kyllä kehaista, että emännällä kävi todella hyvä tuuri, että tommonen isäntä löytyi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti