23.1.2014

Pipoja, diagnooseja ja arkisia touhuja

Keskiviikkona sain iltapäivällä Hilman verikokeiden tulokset. Borrelioosia ei ollut näkynyt kokeissa, mutta haimatulehdus kylläkin. Onneksi aloitettiin haimatulehdus potilaan ruokavalio jo maanantaina ja sitä nyt sitten jatketaan kuukauden päivät kontrolliin saakka. Hima saa tällähetkellä nyt puuroriisia, rasvatonta naudan jauhelihaa, rasvatonta kanaa ja rasvatonta raejuustoa. Haimapotilaan ruuan on siis käytännössä oltava rasvatonta. En tiedä tuosta riisistä sitten onko välttämätöntä, mutta näyttää ihan ok sopivan ja sapuska maistuu. 
Muuten Hilma on piristynyt päivä päivältä ja tänään torstaina jopa sen liikkeetkin ovat vaikuttaneet kohtuu normaaleilta. Neiti on nyt käynyt vaan takapiha ulkoiluilla, että varmasti saa levättyä ja pakkastakin kovasti ollut. Pikkuhiljaa pieniin kävelyihin sekä vapaana liikkumiseen omaan tahtiin ja siitä sitten toivoottavasti kohti normaalia.
Haimatulehdus ei suoraan selitä Hilman jalkojen toimimattomuutta, mutta jos oire ei uusiudu olemme kohtuullisen "turvassa". Oireiden uusiessa meidän on stten ruettava miettimään reissua Aistiin tarkempiin tutkimuksiin, mutta toivotaan todella, ettei siihen tarvitse mennä. 
Vähän tuo borrelioosi edelleen mietityttää, kun borrelioosia sairastavalla olen kuullut olleen samaan aikaan haimatulehduksen ja yhdellä borrelioosi potilaalla ollut myös samankaltaisia häntä oireita (turvotus sekä häntä väärässä asennossa). Jos nuo liikkumisongelmat palaavat niin ehkä otetaan vielä uusi borrelioositest ennen Aisti reissua. Testeistä tuolta lueskelin ja ilmeisesti sekin mahdollista et bakteeri jyllää elimistössä, mutta testitulokset ovat normaalit.Yleensä tuo tietysti siinä vaiheessa, kun voimakkaita oireita ei ole nähtävillä.
Jatkossa muistan myös aina vaatia tuon haimatestin jos yhtään on epänormaalin pitkään jatkuvaa vatsa vaivaa tai kovin rajuoireista sellaista. Hintaa tuolla ulkopuolisessa laboratoriossa tutkittavalla näytteellä on vaan nimellisesti, mutta aika paljon olisi säästetty suoraan oikealla  diagnoosilla (tietty muu lääkärilasku päälle, mutta kuitenkin). 

Keskiviikkona saatiin Taunon ja Upin kasvattajalta paketti, josta paljastui lauman uudet kauluripipot. Katja Koskinen (kennel Crazy Cowboy`s) tekee pipoja tilauksesta, että halukkaat voivat facebookin kautta ottaa yhteyttä ja tilata itsellekkin oman. 

Hilma ja pipo.


Hilmaa kiinnosti Taunon pipon tupsu, ei rassukka tainnut tajuta, että omalla päälaella keikkuu jotain yhtä jännää.



Pakkanen paukkui reilusti yli -20 asteessa, mutta kun sisällä oleilua on riittänyt päätin testata Upille pipoa ja tossuja ihan kerta laakista.
Järkytys oli aika kova, kun pikkumies yritti seisoa laminaatilla tossut jalassa pipo silmillä, kaikki neljä tassua levisivät eri suuntiin.


Pojat lenkille lähdössä.




Nämä pipot ovat ehdottomasti malliltaan parhaat kokeilemani. Pysyvät todella hyvin päässä ja tuo kaulus todellinen plussa, lämmittää kaulaa ja niskaa.
Tossujen ja pipon kanssa liikkuminen sujui Upilla todella hyvin, vaikka eihän sitä varusteista huolimatta kauaa voinut ulkona pitää. Taunokin suhtautui uuteen pipoon hyvin ja tossuja tuskin edes huomasi.


Keskiviikko päivänä hoidettiin myös kotihommelit eli ihan kauheesti muita tuohuja ei koirienkaan kanssa saatu aikaiseksi.

Torstaina hengailtiin kotosalla mun töiden jälkeen ja sitten seitsemäksi suuntasin treenihallille tokoilemaan. Halli on lämmin ja siellä on häkkejä odotteleville koirille, joten mukaan pääsi ensimmäistä kertaa myös Upi.
Upi käveli reippain jaloin koiria ja ihmisä pullollaan olevaan halliin, odotti häkissä vuoroaan, käppäili, kosketteli alustaa, treenasi perusasentoa ja otettiimpa luoksetulokin. Olin todella iloinen miten reipas tuo pikkumies oli. 
Taunolle seuraamistreeniä ja seiso-maahan vaihtelua. Aika meni enemmän Upin pyörittelyyn, mutta todella tärkeä reissu Upille. 
Treenin jälkeen lenkki Edy kamun kanssa, Upikin reippaasti melkein koko matkan kipitellen vapaana. Poikien treenin ajan selvästi taas tänäänkin parempivointinen Hilma vietti isäntäaikaa.
Tänään neiti jo riemastui leikkimäänkin.





8 kommenttia:

  1. Repesin aivan totaalisesti tuon kuvan kohdalla, jossa Upi makaa lattialla puettuna! Miten voikaan pieni koira näyttää kärsivältä. :D
    Pitää kyllä itsekin neuloa vähän pidemmällä kauluksella varustettu pipo Luigille, samoin nuo tossut pitäisi ostaa/askarrella molemmille pojille, tassut meinaa aina ensimmäisenä paleltua, kun ollaan pihalla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Upi arveli, et nyt on niin paljon uutta vaatetta niskassa et paras heittäytyä turva-asentoon =)

      Kaulus kyllä tosi hyvä, lämmittää ja pitää pipoa paikallaan.
      Alussa tossuista voi joutua vähän neuvottelemaan, mutta meillä ainakin nykyisin mennään ihan samalla vauhdilla kuin ilmankin.

      Poista
  2. Tää sun katras on kertakaikkiaan valloittava <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia, kyllä elämä niiden kanssa on antoista =)

      Poista
  3. Voi ei mitä ihania pipokuviaaaa! <3 Hilmalle rapsuja ja toivotaan, että ei enää oireile!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :-) Hilman kanssa olen jo tosi toiveikas itse, neiti syö laadukkaampia lihoja nyt kuin myö ihmiset :-)

      Poista
  4. Voi,ei täälläki räkänä nauratti nuo Upin ilmeet ;) Mulla äiti neuloo paljon, joten tekee tollasen saman tyylisen pipon Raisalle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kunnon huumoripläjäys kyl :-) Hyvin yhdistyy huvi ja hyöty. Lenkillä myös mukavan näköistä kun tupsut vaan keikkuu koirien kipittäessä :-)

      Poista