25.1.2014

Rauhallinen perjantai ja Taunon ensimmäiset agility-kisat

Perjantaina Tauno lepäili valmistuen lauantaiseen kisakoitokseen. Aamulenkin lisäksi lauma teki puolentunnin kävelylenkin porukalla ja ulkoili tietenkin omalla pihalla, kun pakkanen oli mukavasti launtunut. Illasta lähdettiin Hilman ja Upin kanssa kyläilemään seuraavan päivän hoitopaikkaan ja Tauno sai jäädä kotiin koisimaan BOT-takin sisälle.

Upin ja Hilman kanssa siis sunnattiin Sannan ja Edyn luokse. Upi oli kuin kotonaan ja Hilmakin viihtyi.  Pihalla käytiin muutamaan otteeseen ja me ihmiset sitten kahviteltiin koirien touhuja seuraillen.


Upilla ja Edylla sujui myös leikki, pihalla Upi otti Edyn idolikseen ja seurasi tarkasti isomman kaverin liikkeitä.



Lauantai aamuna sitten vietiin Upi ja Hilma Sannan luokse jo kukonlaulun aikaan. Jätin koirat sisälle ja karkasin ovesta vähän vaivihkaa. Upi oli pari kertaa käynyt kodinhoitohuoneessa mun perään haikailemassa, mutta sitten oli emäntä unohtunut. Edy ja Upi olivat jahdanneet toisiaan vuoronperään ja vetäneet lelua useamman tunnin ajan. Hilma oli myös ollut älyttömän reipas ja ottanut heti Sannan omaksi ihmisekseen. Hieno päivä ja kokemus Upille, ilmeisesti ei tarvitse pelätä, että tuolla koiralla tulee elämänsä aikana ongelmia hoidossa olon kanssa.

Isäntä, minä ja Tauno huristeltiin sitten Kuopioon Viiksi areenalle agility kisoihin.
Kisoihin lähdettiin ensisijaisesti testaamaan miten Tauno toimiii kisatilanteesta ja kaivamaan esille ongelmakohtia, jotka ei treeneissä välttämättä näy. Tekonurmi alusta ja hallikisoilla aloitus, nämäkään eivät olleet ehkä niitä keveimpiä asioita koiraa ajatellen, mutta parempi aloittaa haastavissa olosuhteissa ja helpottaa sitten kuin toisinpäin.

AGILITY RATA-A 
10 ratavirhettä sekä yliaikaa. Toinen ratavirhe kiellosta putkella ja toinen keppien väärällä puolelle hakeutumisesta, ei kuitenkaan ehtinyt lähteä väärältä puolelta suorittamaan. 
Nämä molemmat virheet olivat täysin mun mogia. 
Putkella en varmistanut vaan oletin, mikä oli suuri virhe. Oletin koiran menneen putkeen ja lähden reippaasti kaartamaan oikealle jo hyvissä ajoin. Tauno oli kuitenkin jäänyt putken suulle vähän miettimään ja huomannut mun lähtevän eri suuntaan, joten tuli perään. Kepeillä menin itse liian lähelle keppejä eli en jättänyt koiralle tilaa hakeutua sille puolelle kuin piti eli käytännössä ohjasin sen ihan itse aloittamaan ne kepit väärältä puolelta.
Oma ohjaus rakoili tällä radalla vähän muutenkin, mutta Tauno oli niin hidas, etteivät pikkuvirheet haitanneet. Kontaktit ja kepit menivät todella hyvin, noista olen tyytyväinen.

Rataantutustuminen meni aika kauhunsekaisissa tunnelmissa, vaikka itse rata ei minusta ollut mitenkään erityisen haastava.






HYPPYRATA-B
Tältä radalta HYL. Radalla yhteensä 5 hyllyä ja kaksi tulosta eli ei ilmeisesti ihan helppokaan ollut. Taunon kanssa oliskin tehty 0 rata kohtuullisella ajalla, mutta herra arveli ottaa pussilta 3 kieltoa, neljännellä käskyllä sitten suoritti ko.esteen. Ihmettelin kovin miksi noinkin varma este tuotti tuommoisen shown, mutta syynä saattoi olla se, että ACE:n pussi on sisältä musta. Kuulin, että monet koirat vieroksuvat tuota pussia värin takia. Tällä radalla olin todella tyytyväinen omaan ohjaukseeni ja koiraankin löytyi jo vauhtia.
Pussia pidetään nyt kuitenkin treeneissä mukana aktiivisemmin ja samaten hyödynnetään JOA:n mustaa putkea mutkaputkena, sellainen siellä muistaakseni ainakin on, jos kerran Tauno jotain värierottelua on päättänyt tehdä.





 AGILITY RATA-C
Tältä radalta kielto sekä yksi ratavirhe. Kielto tuli putkelta. Putkeen meno oli aivan ruokateltan vieressä ja ihmisiä seisoi noin puolen metrin päässä putken suusta. En tiedä haisiko Taunolla ruoka nenään vai muutenko vain kiinnosti, mutta jätkä otti katseen ja askeleet kohti ihmisiä, komensin kovasti ja sitten en saanut koiraa ekalla käskyllä putkeen. Arveli varmaan et häntä ei tarvii noin napakasti täällä radalla komennella, tee yksinäs! Tällä radalla minä aloin olla joltain osin aivokuollut, mutta muistin sentään radan. Ratavirhe tuli sitten siitä, kun Tauno lopetti kepit kesken, niin hyvin kuin ne kahdella ekalla radalla menikin. Korjasin kepit keskeltä vaikka jälkeenpäin ajateltuna olisi pitänyt palata alkuun, korjata alusta saakka ja ottaa hylätty. Pää ei vaan toiminut..


Kontaktilla Tauno jäi vähän ylös ja kienulla ei pysähtynyt ajoissa, mutta kriteeri piti eli vasta käskyllä liikkeelle.



Jännä, hieno ja loppuunsa ihan onnistunut päivä, vaikka ei puhtaita ratoja tehtykään. Minä sain paljon varmuutta, koira pystyy tähän ja minä pystyn tähän, kuhan vain vähän treenataan. Halli oli meluisa, Tauno oli toista kertaa elämässään keinonurmella ja stratteihin tuli kiire.....eli siihen nähden koira ja emäntä suoriutuivat kaikesta hyvin. Isäntä oli myös erittäin taitava kennelpoika.
Kova kilpailemisen jano minulle jäi ja tämän vuoden aikana olisi vielä tarkoitus starttailla useammatkin kisat. 

Illalla on tuntunut ettei meillä koiria olekkaan, kaikkia nukuttaa niin maan pirusti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti