1.1.2014

Uusi vuosi, mutta vanhat kujeet.

Uudenvuoden paukutteluista meillä tosiaan selvittiin hyvin. Kukaan koirista ei reagoinut raketteihin ja Upi jopa arveli, että tässä rakettien pakkuessa on hyvä hetki nostaa ekaa kertaa jalkaa omalla takapihalla.

Uudenvuoden päivänä käytiin pienillä käpyttelyillä pariin otteeseen, hengailtiin sohvalla, ulkoiltiin takapihalla, leikittiin ja vähän treenattiin.




Illasta Upille pieni treenisessio aikuisten etsiessä välipalaa takapihan nurmikolta.
Istumista ja sivulle tuloa....tai et sivulla on kivaa. Upille ajattelin opettaa sivulle tulon kiertämällä, koska Taunon kanssa tuossa edestäpäin sivulle tulossa on ollut niin paljon ongelmia (tai sit Taunon aivot ei vaan tajua). 


Lisää istumista.


Kapulan suuhun ottamista/nostamista.


Ja vähän vielä kosketusalustaa. 
Kaivelin tuon naksuttimenkin laatikosta jos sitä vaikka tulisi käytettyä ja koiraa siihen sivussa ehdollistettua. Oikeaikaisen palkkaamisen kanssa kun myös on tuota ongelmaa Taunon kanssa ollut tokossa, kun pientä koiraa on aika vaikea palkata siten, että itse ei kumarru ja kumartuessa taas koira hirmuisen herkästi liikahtaa tai kääntää kroppaansa.


Seisomista olen Upilta vaatinut ruokailun yhteydessä, aamu- ja päiväruuan saanut tänään taas näyttelypöydän päällä. Ensin seisotaan (tai no seisotaan ja seisotaan vielä tässä vaiheessa) ja palkkana pääsee sitten kupille.

Kovasti poikia myös leikitytti.




Leikkien valvoja Hilma.




Tauno selkeästi suojautui naskali hampailta.


Isännän kaveri kävi myös pikaisesti pyörämätämässä meillä. Upia vähän jännitti et mikäs juttu tää nyt on, mutta siitä se sitten kuitenkin kävi katsomassa tulijan. Taunon toimintaa Upi selkeästi seuraa ja Taunon rohkaisemana sitten menikin vieraan katsomaan. Onneksi Tauno on umpi sosiaalinen koira. Pitkään vieras ei ehtinyt viipymään, mutta onneksi nyt vieraita on tulossa runsaasti kyläilemään, niin Upikin tottuu.

Ennen nukkumaanemnoa ja iltaruokaa käytiin vielä kävelyllä koko porukan voimin. Upi sai olla melkein koko kävelyn ajan irti, luoksetulemista saatiin sivussa näppärästi treenattua. 

Kaksi työpäivää edessä, sitten onneksi jälleen kolme vapaata ja aikaa touhuta koirien kanssa enemmän. Teen molempina päivinä vähän lyhyemmin työpäivän ja perjantaina isännällä iltavuorokin vielä, huomenna käy sitten ruokatunnilla koirat katsastamassa. 
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti