20.12.2012

Kääkkien uudet (ja vanhat) vaatteet

Kääpiöpinserin ehdottomasti huonoin puoli minusta on sen kylmän arkuus. Toki koirien lihashuoltoon lämmittely ja sen myötä pukeminen kuuluvat, mutta näillä jo ihan suomen sääolosuhteetkin sanelevat, että vaatetettava on. Olin jo muutenkin tätä postausta suunnitellut, mutta sitten kääkä nelikon blogissa oli myös talvivaatetushaaste, eli piti pistää vettä myllyyn tämän tekemisen ja koirien vaatekertojen kuvaamisen kanssa =)

Itse puen koiria kahdesta syystä, pakkasen takia ja lihashuollon takia. Vaikka jonkinverran noita "höpö höpö" vaatteitakin meiltä löytyy, mutta koiria en turhaan kuitenkaan vaateta.

Meidän ehdottomasti tärkeimmät vaatteet ovat BOT-manttelit. Näihin mahtaviin Back on Track -tuotteisin tutustuin noin pari vuotta sitten ja ensimmäinen BOT-loimi talouteen hankittiin Rikulle.
Toivoin loimesta apua vanhan koiran vetreyteen sekä agilityyn, koska koira siitä lajista niin kovasti tykkää.
Rikun BOT käyttö kuitenkin jäi lyhytaikaiseksi, koska sydänvian toteamisen jälkeen en uskaltanut enää manttelia Rikulla käyttää. Myös valmistajalta tämä tarkastettiin eikä valmistajakaan suosittanut manttelin käyttöä sydänsairaalla koiralla.

Seuraavan manttelin sai sitten Hilma selkäjumiensa vuoksi ja Hilmalle manttelista onkin ollut suuri apu.




 Viime talvena Hilma käytti manttelia kuureina ihan sisällä lihasjumien hoidossa ja nyt sillä on heti säiden kylmettyä ollut mantteli päällä aina ennen ja jälkeen liikunnan.


Tauno sai oman BOT-manttelinsa myös kasvattuaan täyteen mittaansa, leveyssuunnassa on vielä sitten kasvunvaraa kuhan massaa alkaa kertymään. Tauno käyttää manttelia agilitytreeneissä odotteluaikoina ja Hilman tapaan ennen ja jälkeen liikunnan näin kylmien säiden aikaan.




Haalareita en käyttänyt koirilla vuosiin, mantteleilla vaan mentiin. Tälle talvea kuitenkin hankin sekä Hilmalle että Taunolle omat haalarit. Hilmalle tuli itseasiassa hankittua kaksi haalaria, kun toi punainen vaikutti pieneltä.....mutta kyl sitä voi käyttää kuitenkin, vaikka se aika kireä onkin.
Toiveena tietysti olisi, että näitä nuorempia koiria uskaltaisi lenkittää vähän pidempäänkin myös kylmällä säällä.








 Tauno kulkee haalarissa todella hyvin lenkillä, mutta kuvatessa mies onnistui taikomaan aika surkean olemuksen itselleen.





Hilmalla on hurtan mantteli käytössä.

Kevättalvella 2012 jääretkellä evästauolla.


Pipo on tilattu enenäämuistamistä, mutta pysyy huonosti päässä. Tarkoitus olisi hankkia koko poppoolle uudet, jahka löydän  sopivan tekijän ja mallin, joka pysyisi päässä hitusen paremmin.


Syyskeleihin Hilmalta löytyy myös tämmöinen  lahoituksena saatu kevytmantteli.


Nämä alla näkyvät halppismanttelit on tilattu zooplussalta ja jo tuolla aikaisemminkin tuli kehuttua, että ovat yllättävän hyvät. Pinta on vettä hylkivää ja tuulta pitävää materiaalia ja sisällä on lämmin vuori. Kiinnitystsysteemi on myös vallan toimiva, helpot pukea koirille. Erityisenä plussana myös se, että nämä toimivat lumihangessa kulkiessa toisin kuin tuo Hurtan mantteli. Hurtassahan meinaa kasaantua lunta sinne rintakappaleen alle, mutta tässä manttelissa ei ole rintakappaletta eikä lumiongelmaakaan.  En tiedä sitten tuosta kestävyysestä käytössä, mutta näiden kohdalla melkein uskallan väittää, että joskus halvalla saa jotain hyvääkin.









Rikulle en ole haalaria ostanut, koska jokatapauksessa pappa on vapautettu jo lumihanki sekä pakkaslenkkeilystä, toki tarpeet käy pihalle tekemässä myös pakkasella. Pappa pärjäilee tuolla halppismanttelilla,  toisessa kuvassa näkyvällä lahjoituksena saamallemma kotitekoisella manttelilla, villapaidoilla sekä pipolla.






Meillä on myös uusi projekti kokeilussa, nimittäin minun koiranpitohistorian ekat tossut. Tossuja on testattu pari kertaa ja yllätyin kovin, miten hienosti jokainen tossuissaan mennä vipelsi, jopa  pappa-koirakin.





Riku ja Tauno ottivat tossujen ensisovituksen rennosti.....




Yllättäen Hilma oli reippain tossuilla tepsuttelija ensitestauksella.


Nousi pojilla askel aika korkealla.


Tossujen pukemisen koen kuitenkin hitusen vaivalloisena. Hyvin nää antaa pukea, kukaan ei vastusta.....mutta melkoista näpräämistä, kun noita tassujakin on kuitenkin yhteensä 12 kpl.

Hilmalle näperrän tossuja takajalkoihin.

Pakkasen kestävät, tervetuloa -30 astetta, olemme valmiina =)

Riku




Hilma





Tauno
Riku lupasi jalosti lainata pipoaan Taunolle kovemmilla pakkasilla, kun ei itse pääse lenkille.



Rikulta löytyy myös muutamia ei niin lämmittäviä, mutta sitäkin tärkeämpiä veljentyttöni lempikoiralleen tekemiä/ostamia vaatekappaleita.

Ensimmäisenä hieno neule, joka on toimittanut metsälenkeillä huomioliivin virkaa sillointällöin.  Huomatkaa selän hieno tassukuvio.




Syksyllä Riku sai veljentytöltäni T-paidan, bitches loves me -tekstillä. Oli hymyssä pitelemistä, kun papalle paita päälle nykäistiin. Huomioliivin virkaa toimittanut tämänkin useilla lenkeillä.

Kuva; Siina J

Kuva; Siina J

Rikulla on myös hieno agility huivi, rakastan agilityä -tekstillä. Tämäkin hienous on veljentyttöni ostama, mutta käytännön syistä koristaa koirahuoneen seinää eikä ole kovin ahkerassa käytössä.


Lisää veljentyttöni neulomuksia, frakki =)


Joulurusetti.




Ja Taunon vauvavillapaita, joka oli valitettavasti Taunolle aivan pienenä hitusen iso, joten mallina kuvassa Hilma. 


Ostoslitalla on tällähetkellä ainakin noiden mustien fleecehaalareiden päälle laitettavat "päällyspuvut" sekä Hurtan mantteli Taunolle.



2 kommenttia:

  1. Teillä on kunnon kavalkaadi vaatteita! :) Tosin, onhan niitä kertynyt meillekin! On lämmittelytakkeja, revittelytakkeja, töppösiä, pipoja, kaulureita, kevyttoppatakit, toppaPompat, Hurtan yksittäinen sadetakki, pikatakit Weatherbeetalta ja sekalainen haalariläjä joista mikään ei oikein sovi. Ja niin, Hurtan sadehaalarit myös. Oikeat, vinttareille istuvat sadetakit pitää vielä ens keväänä hommata. Ja ne lyhytlahkeiset fleecehaalarit ois haussa kans! Pukeminen ei vaan oo suosikkilajini enää kun pitää pukea lapsi, sitten koirat ja sitten ittensä - ekan kohdalla jo hiki valuu :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vaatteita vaan alkaa kertymään, kun rupeaa tuolla puoellakin koiria varustelemaan =) Mutta ompa tosiaan mukava nyt lenkkeillä, kun nuoriso tarkenee tehdä 30-45 min lenkin vielä -20 asteessakin. Pidempää en kehtaa kuljettaa, vaikka ei noilla näytä kiire kotiin sinällään olevan. Kyllä on semmoista piipertämistä toi koirien pukeminen (vaik nää viel antaa pukea tosi nätisti, lapsi ei ehkä aina niinkään) että kyllä hattua nostan kun siihen vielä lapsen pukee lisäksi =)

      Poista