30.12.2012

Agilitytreeniä ja koirakavereita

Lauhan sunnuntain kunniaksi varattiin hallia ja lähdettiin treenailemaan agilityä. Otin koko lauman mukaan, kun isäntä ei ollut kotona, vaikka Hilma ei lajia treenaakkaan. Ennen treeniä sekä treenin jälkeen lenkkeiltiin pikkuisen hallin lähimaastossa. Treeninjälkeislenkillä Tauno sai kirmata vapaana Rico-sakemanninpentusen ja brasilianterrieri Armaan kanssa, muut kääkät joutuivat hihnan jatkona olemaan turvallisuussyistä.

Tauno veti aivan täydellisesti, eli en tiedä tekikö sille tämmönen pieni tauko jopa hyvää. Ratana oli testissä agilityvalmennuksessa meillä Taunon kanssa ollut rata hitusen muunneltuna ja silloiset ongelmakohdat olivat taakse jäänyttä elämää. Mä en tiedä mikä tota koiraa vaivaa, kun se ei voi suorittaa nätisti silloin, kun pitäisi vähän "edustaa". =)

Rata oli siis seuraavanlainen;


 Tauno suoritti koko radan yhteen pötköön  todella hienosti eikä missään kohdassa ollut ongelmaa. Namialustat olivat lopussa ja osalla kierroksista myös välillä käytössä, irtoamisen kanssa ei kuitenkaan ollut minkäänlaisia ongelmia tälläkertaa.

Loppuun vielä "koutsi" laittoi minunkin aivot töihin ja otettin ykkös aita normaalisti ja sitten kakkosaidalle takaakierto sekä semmonen minun aivoille äärimmäisen vaikea ohjauskuvio, sen jälkeen putkeen. Sain aivoni jotenkin taipumaan hommaan, mutta sujuvaa se ei ollut. Tauno onneksi ei ollut moksiskaan tästä pienestä säätämisestä ja jopa suorittikin, vaikka emäntä huitoi ja hujoi ihan omiaan. Paljon pitää mun vielä treenata ohjausta, ainakin mikäli meinattiin joskus ykkös luokkaa korkeammalla kisata sekä pärjätä.

Taunosta kuvattiin myös yksi VIDEO.
Kuvaus ja muokkaus: Siina J

Tauno harjoitteli myös keppejä ja homma meni todella hienosti. Päätin rueta työstämään noita keppejä ihan "vanhalla" tekniikalle eli peruuttamalla. Tauno pujotteli innostuneesti ja hahmotti heti, että mitä siltä haluan. Ihan ensimmäinen kertahan tämä ei siis Taunolle kepeillä ollut, verkkojen kanssa on niitä muutamaan otteeseen mennyt.
Keppien treenaus tapahtui Armaan treenin aikana hallin perällä, eli häiriötä saatiin Taunolle otettua samalla. Häiriön alla otettiin myös seuraamista sekä sivulla paikallaan oloa.

Riku pääsi myös ottamaan radalla kaksi kierrosta ja vähän meinasi lukita vääriä esteitä mennessään, mutta kivaa sillä oli, kuten aina. 

Treenihallimme on kylmä, mutta näitä sileäkarvaisia säästäen hallissa on lämmin "sosiaalitila". Mun koirat odottavat aina vuoroaan kevythäkissä siellä ja Armas vapaana. Armas oli radan raivauksen aikana etsinyt itselleen makuupaikan. Varmaan kääkkiä vähän siepannut, kun ovat tuonne ahdettuina ja yksi reteesti kellottaa heidän kevythäkkinsä päällä =D



Treenien jälkeen Rico ja Armas tulivat omistajineen meille vielä kyläilemään. Sakemannin pentu Ricolla ja Taunolla paini sujui entiseen malliin, vaikka Ricolle onkin jo kertynyt painoa 25 kiloa ja ikääkin jo kohta 6 kk. Pihalla ottivat myös rallispurttia. Ensi viikonloppuna sitten saadaankin tuo nuori saksalainen meille hoitoon =)

Hilma koki myös jonkinsortin heräämisen, se huomasi Armaan olemassaolon. Armas oli yhtäkkiä Hilman mielestä aivan ihana ja komea kolli, jolle piti flirtata urakalla (unohtikohan se eläinlekuri jotain, kun Hilman steriloi). Saatiin nauraa urakalla, kun nämä kaksi sitten rupesivat keskenään kommunikoimaan, kun molemmilla tuppaa vähän olemaan omalaatuinen tyyli kommunikoida toisten koirien kanssa.

Kuva; Siina J
Taunnosta koetettiin ottaa vielä treenin ja painimisen jälkeen seisotuskuvaa, mutta väsyneen nuorenmiehen kanssa tämä homma ei oikein ottanut tulta alleen. Taunon paras suoritus alla:

Kuva; Siina J


Kuva; Siina J
Tilaisuuden tullen Tauno oikaisi kuvauspaikalle mukavaan asentoon ja laittoi simmut kiinni. Rankka päivä treenin, seurustelun ja juoksentelun merkeissä nuorella miehellä.


Kuva; Siina J

Pappakoira laitettiin tänään iltamassa parin päivän Lieksalomalle. En ole enää antanut pitkiksi ajoiksi enkä oikeastaan ollenkaan sitä lainaan silloin, kun emme itse ole Liekaassa......mutta hellyin sitten kuitenkin. Koira oli mitä onnellisin joulunaikaan veljeni perheessä, kun sai olla ainoana hellittävänä. Veljentyttö myös papparaista rakastaa niin hirmuisesti, että antaa noiden kahden nauttia toisistaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti