15.12.2012

Hoitokoira Rolle

Perjantaina töiden jälkeen tulikin kiirus, kun työpäivä vähän venähti. Viideltä olisi jo pitänyt olla Reijolan koirapuistossa treffaamassa Rolle kääkkää, eli perjantai illan ja lauantai aamun hoitokoiraamme. Puistoon selvittiin, koiran kamat saatiin autoon ja koira puistoon.....sitten puistoiltiin semmonen tunti neljän kääkän voimin. Taunolla ja Rollella vauhtia riitti, papalle oli viereisessä aitauksessa haukuttavia bernejä ja Hilma hengas melkoisen reippaasti myös mukana.

Puistoilun jälkeen kotiuduttiin ja Rolle sopi porukkaan kuin nyrkki silmään, mitä nyt, että kastoroitu uros meinaa Taunosta olla hitusen liiankin ihana astuttava. Rolle kuitenkin osasi pitää puolensa ja laittaa aikapitkälle Taunon touhuja leikiksi. Hilma tykkäsi Rollesta heti, mitään tutustutaan ekana kautta ei tarvinnut pitää. Riku suhtautui Rolleen kylmän rauhallisesti asenteella, et aha, nyt meille tuli tommonen. Rolle tajusi heti, että Rikun pitää antaa olla rauhassa eikä se ole sen kummemmin sitten Rikuun ottanut kontaktia.

Rolle on aivan mainio pakkaus. Tottelevainen, iloinen ja vauhdikas kääkkä. Ei todellakaan mikään tappelupukari, mutta ei mikään lapanenkaan. Olen todella ylpeä myös tästä omasta laumasta, että vaikka nämä nuoremmat koirat ovat tavanneet Rollea vaan metsälenkeillä sekä kääkkämiiteissä silti toveri oli heti osa jengiä.

Ainut Rollen ongelma on merkkailu sisätiloissa, mistä johtuen kuvissa vilahtelee poikapöksyt sekä niiden jouduttua pesuun (merkkailuhimo voitti jopa pöksyt jalassa) myös Hilmalle pissailuaikoina hankittu ja liian isoksi todettu body.



Keskustelua

Rolle ja Hilma







Kolmen kerroksen väkeä.....

Neljä kääkkää näyttää aika kivalta, ihan liian kivalta. Koetan nyt vaan hokea itselleni, että elämä on paljon paljon helpompaa, kun ensin koulutan Taunon valmiiksi ja vasta sitten hankin pennun  joukon jatkoksi. Pentukuume vaan on krooninen vaiva.



Illalla koiria jo alkoi ramaista mukavasti ja myös yö sujui hoitolaisen kanssa erittäin rauhallisissa tunnelmissa.  Rolle sai omakseen meidän kevytmetallihäkin ja kotiutui heti mukavasti, oman tyynyn päällä oli siellä hyvä nukkua.



Lauantaina sitten kuvailin koiria takapihalla, samalla sai testailla uuden uutukaista hankintaa lopultakin ulkona eli kameran uutta putkea.



Rolle



Rollen tyylinäyte


Kolme nuorta ja vetreää kilpasilla



Rollen vierailun lopuksi tehtiin vielä noin tunnin metsälenkki Rollen emännän ja  koiralauman kanssa. Pappakoiraa ei -9 asteen pakkasesta johtuen päässyt joutunut mukaan. Nuoremmillakin koirilla meinasi pukemisesta huolimatta olla hitusen viileä ulkoilla, mutta pärjäsivät eivätkä myöskään tainneet paleltua.
 Lenkin kuvasaldo on valitettavasti olematon, koska kamera oli kyllä mukana autossa, mutta muistin vasta tovin käveltyämme, että sen olisi voinut vielä ottaa takapenkiltä kaulaankin.
Rolle ja emäntänsä kävivät vielä sitten kahvikupposella luonamme. Tauno jäi ulvomaan Rollen perään ovelle eli ilmeisen ihana kaveri tämä koiraherra Taunostakin oli. Bestikset =)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti