22.12.2012

Aaton aaton aatto

Tänään on vähän touhuttu vaikka sun mitä ja samalla ei mitään.

Pitkälle iltapäivään hoidettiin tärkeät toimitukset takapihan avulla ja vain olla öllöteltiin. Pakkanen on pysytellyt kokopäivän siellä yli 20 miinusasteessa.
Iltapäivällä sitten suunnattiin Mustiin&Mirriin koko lauman voimin. Tarkoituksena oli ostaa Rikulle jonkinmoinen haalari ja Taunolle & Hilmalle mahdollisesti Rukkan toppamanttelit. Toppamanttelit jäivät ostamatta, koska kokoja ei ollut, mutta Riku sai hienon haalarin. Riku ei tosin ensimmäisen lenkkitestauksen perusteella itse arvostanut haalariaan. Tähän asti Riku on pärjännyt ilman haalaria talvisin, mutta nyt pakkasten kiristyttyä huomasin, että valitettavasti pappaa palelee taas edellistä talvea herkemmin, joten hankinta oli pakko tehdä. Onneksi Tauno on reilumpaa kokoluokaa, saa sitten papparaiselta haalarin perinnöksi. Ihan ilmainen tuollainen ei kuitenkaan ole, kun kukkaro keveni 59.90 eur + vahingossa hankitun ultraäänivingun sekä ajanvietepurtavien verran.

Kokeilin toiveikkaana et josko pappakin vähän pidemmän lenkin tekisi, mutta valitettavasti haalarin pitäminen oli papalle aika kova pala. Käveli siis haalari päälläkin vain kotiinpäin, tosin ei tärissyt kylmästä eli jospa se tottuisi tuohon haalari ja tossut komboon vielä tän talven aikana.


Palautin siis papan kotiin pienen kotiinpäin käpyttelyn jälkeen, mutta nuorempien kanssa taivallettiin sitten Rikun kanssa tehty lenkki mukaan lukien lähes tunti -24 asteen pakkasessa. Ei noita näyttänyt kylmävän ja kotiin tulessa vaatteiden riisumisen jälkeen olivat kumpikin vallan lämpöisiä.

Taunolle tulee joulupäivä täyteen kunnioitettava 10 kuukauden ikä. Koetettiin kaunista kuvaa napata täällä sisällä, mutta ei oikein nuo meidän putkien valo-ominaisuudet sisällä tuollaisten tarkkojen seisotuskuvien ottamiseen riitä. Aina kun koiran sai asettumaan kauniisti kamera jäi miettimään ja tarkentamaan.

Tauno 10 kk

Tauno 10 kk
Lopuksi vielä koko rakas pesue poseeraa. Riku voisi joskus nostella noita korviaan pystyyn näissä kimppakuvissa, sen mielestä vaan poseeraus on niin perseestä.


Me hurautetaan huomenna joulunviettoon Lieksan kylille. Riku menee veljeni perheeseen nauttimaan rapsutuksista ja me suunnataan sitten loppulauman kanssa isännän perheen luokse majoittumaan. Siellä odottelee myös "mummolassaan" joululomalla oleva Geisha-kääkkä.
Emännän vanhempia moikataan sitten aattona sekä joulupäivänä, joulupäivän illasta takaisin kotiin. Tarkoitus olisi kuvia mäiskiä kääkkien joulusta, eli sittempä palailemma asiaan joulupäivänä tai tapanina.

Vielä kerran iloista joulua kaikille!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti