29.11.2012

Keskiviikko agsa ja torstain toimia

Eilen lähdettiin taas uudella innolla agilityä treenaamaan perjantain jäljiltä, vähän veitsi kiertyi haavassa hallille saapuessa, mutta kestin kuin nainen. Tauno pääsi myös testaamaan uunituoretta BOT-mantteliaan ja vuan ol hyvä =) Taunon mielestä selkeästi alussa se hitusen häiritsi kävelyä eikä sen kanssa ollu kauhean cool nostaa koipeakaan, mutta tyypilliseen tapaansa Tauno unohti ongelmat melkoisen nopeasti.

Tämmöisen tekniikkapätkän oli tuo "koutsi" suunnitellut.



Kaksi takaakiertoa, valssaus Taunon kanssa (ei oo hidasta valssia muuten se) ja ohjautumista Taukille. Namialustaa ei siis nyt ollut käytössä ollenkaan vaan palkkasin Taunon suorituksen lopuksi kädestä, tätäkin välillä hyvä muistaa tehdä, vaikka namialusta se pääsääntöinen palkkausmuoto onkin.
Toistoja tuli tehtyä reilusti, osaksi tosin minun tyhmyyden takia (hieno koira, huono emäntä).  Takaakierron jälkeen piti tehdä siis valssi ja minun oli tajuttoman vaikea saada se valssini menemään niin, että tulin oikeaan kohtaan ohjaamaan koiraa oikeaan putkeen. Jostakin syystä minun valssi veti tuota kolmosella merkattua putken päätä kohti, vaikka oikea suunta oli kutosta kohti. Hienosti Tauno kuitenkin tuon koko pätkän meni, lopulta.
Onhan se vielä jokaisen aidan kohdalla arvoitus, et ohjautuuko se sinne vai ei, mutta hienosti siitä huolimatta. Käskyillä on selkeästi paljon merkitystä Taunolle ja tuosta takaa käskystä olen ihan älyttömän ylpeä, taisin vahingossa opettaa sen oikein.....koska Tauno tajusi sen todella nopeasti eikä siinä ole niin sanotusti mitään aukkoja.

Häiriötä otettiin Taunolle myös. Ensimmäisen treeniosion aikana Armas seisoskeli hallissa. Hallin reunamilla kaukana (tai niin kaukana kuin se nyt tuommoisessa hallissa on mahdollista) seisoskellut Armas ei Taunoa kauheasti häirinnyt. Pikkuisen lähinnä lähdössä paikallaanolossa vilkuili Armaan suuntaan, mutta ei karannut sinne.

Toisen treenisession aikana "koutsi" tottisteli Demi-sakemannin kanssa hallissa. Ekana lähdön  luona ja sitten putkien takana eli Tauno juoksi näitä häiriöitä kohti. Selkeästi Demi (vilkas ja ah niin mielenkiintoinen nainen) häiritsi Taunoa enemmän kuin Armas. Kuitenkaan poika ei karannut Demin luokse, mutta keskittyminen meinasi herpaantua, kun samalla piti seurata et mitä toinen tekee. Vaikutti siis sitten suorittamisen tarkkuuteen tämä häiriö enemmänkin, toki tuossa vaiheessa jo niitä aikaisemmin mainittuja toistojakin oli tehty melkoisen runsaasti.

Armaan tullessa tämän jälkeen halliin ja Taunon ollessa irti homma lähti hetkeksi lapasesta ja Tauno ryntäsi Armaan luokse (ja kerjäämään nameja). Kutsuin sen sitten takaisin ja tuli se sitten lopulta.
Tämän jälkeen Tauno vielä seuraili sivullaolossa (minä olin itse kyykyssä, varmuudenvuoksi) Armaan treeniä pikkuisen aikaa halllin reunalla ja aika läheltäkin sai Armas mennä. Tauno oikein tutisi, kun niin paljon teki mieli lähteä kirmaamaan Armaan perään, mutta vain pari kertaa piti painaltaa takamus kädellä takaisin maahan. Muuten pysyi käskyn alla.

Tuota yhtä karkaamista ja minun tyhmyyttä (valssin kanssa) lukuunottamatta aika täydellinen treeni. Ja viime perjantain jäkeenhän suunta on vain ylöspäin =)

Häiriön treenaamista Taunon kanssa jatketaan ja sitten kun enää ei noista treenikaverikoirista ole tarpeeksi häiriötä otetaan lainakoirat käytöön =)
Sitä tilannetta ei nimittäin enää saa päästä syntymään, että mun koira (olevinaan kun olen noita kouluttanutkin) huitelee pitkin kisakenttää toisten koirien luokse leikkimään.

Pappakoira ihan unohtui eli toki sekin oli mukana treenaamassa. Häntä heilui ja menoa sekä meininkiä riitti. Pappa meni ratapätkän kolme kertaa ja vähän irroitteli lopuksi vapaamuotoista estekuviota. Tässä VIDEO papan menosta.


Torstaita....
Pakkanen on täällä kiristynyt -10 asteeseen tuulen kera ja pappakoiran jalkoja jo kovin ulkona palelee. Syynä tähän on ilmeisesti sydänvian takia heikentynyt ääreisverenkierto. Meinaan nyt sitten hankkia tossut, jos se kuitenkin oppisi niillä vielä 12,5 vuotiaana (ja itsepäisempänä kuin koskaan) kulkemaan. Taunoa pakkanen ei näytä haittaavan pätkääkään, yhtä innoissaan on ulkona kuin normaalisti.

Tänään oli viikkosiivous, koirien peditkin pääsivät tuulettumaan ja osa pyykkiinkin. Muut pedit olivat tässä vaiheessa jo ulkona tuulettumassa tai pesukoneessa, ainokainen lattialla vielä oleva oli kovin suosittu.






Nuorempien koirien kanssa tehtiin hihnalenkki ja todella hienoja ohituksia useita. Hilmaa vähän ulkona taas jännitteli, mutta ei pahasti. Tauno meni kuin juna eikä reagoinut karjuviin (ne oikeasti karjui) lapsiin, ei kiskonut ja toiset koiratkin ohitti hiljaa, oli enää vain kiinnostunut niistä silleen sopivan sivistyneesti. Vielä kun saisi sen siihen pisteeseen ettei se välitä ollenkaan, toiveajattelua kääkän kohdalla?

Loppuillasta kerittiin vielä viettää laatuaikaa (rapsuttelua, nuolemista yms) koko porukan voimin.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti