8.11.2012

Agsa treeniä

Keskiviikon perinteiset treenit, tälläkertaa taas ihan omalla porukalla eli isäntä joutui kantojuhdaksi sekä apuohjaajaksi.

Nyt ensiksi minun on toruttava itseäni oikein urakalla ja laitettava jäitä hattuun. Vaikka mä oon yrittäny pitää niitä jäitä hatussa jo aiemmin, niin nyt se on tehtävä kunnolla. Mie oon niin innostunu Taunon kaa treenaamaan et meinaan kokoajan vaatia siltä liikaa ja nyt sen on loputtava. Mitään pahaa ei nyt ole tapahtunut ja Tauno on edelleen innokas tekemään treeniä, mutta aloin ärsyttää itse itseäni. Ja voin mä ihan rehellisesti myöntää, et mä oon älyttömän suuruudenhullu ihminen jossain asioissa =D
Jatkossa tehdään vain kivaa treeniä, mihinkään EI OLE KIIRE. Hyi hyi minua!

Taunolla alkaa myös selkeästi murkkuikä painaa päälle. Tiistaina iltalenkillä se oli haistanut juoksuisen tytön ja rakastui siltä seisomalta palavasti tähän huumaavan tuoksuiseen tuntemattoman rotuiseen neitokaiseen. Tuska oli niin valtava, että sisälläkin piti vinkua yömyöhään ja tuijottaa ulko-ovea, et josko sitä tyttöä pääsis vielä etsimään. Muutenkin hajut tuntuvat nyt sekoittavan eritavalla kuin ennen ja kokonaisvaltaisesti nuorella miehellä on vähän levoton sielu.

Mutta sitten siihen treeniin.

Tauno harjoitteli keinua yksittäisenä esteenä. Kaikessa rauhassa ja  ilman liian suuria vaatimuksia. Isäntä oli ensin varmistamassa keinua ja sitten minä varmistin itse. Kovin reippaasti Tauno ei vielä keinua mennyt, mutta eiköhän se ala siitä pikkuhiljaa sujumaan. Annoin keinun aina palautua vapaasti takaisin normiasentoon, kun Tauno oli sen suorittanut ja ei Tauno reakoinut mitenkään siihen paukahdukseen. Selkeästi eniten sitä ahdistaa se liike, kun keinu lähtee laskeutumaan ja Tauno ei yleisestikkään ainakaan vielä ole mikään ketteryyden multihuipentuma. Tietysti kehnonhallinta vielä kehittyy iän myötä runsaasti. Uskoisin, että Tauno tottuu tuohon keinun liikkeeseen kuitenkin nopeasti. Keinua Tauno on mennyt muistaakseni vaan kerran aiemmin ja silloinkin minun kohelluksen seurauksena hitusen huonolla menetyksellä, eli siihennähden suoritus hyvä.


Välistä treenillä kävi myös pappakoira. Voi sitä intoa ja onnea mikä koirasta paistaa tuolla.
Meillä oli videokamerakin tuolla lainassa ja papasta kuvattiin hieno video, mutta minulla ei riitä kärsivällisyys ton muokkausohjelman kanssa, joten video tulee myöhemmin EHKÄ.   


Papan menemä rata tässä alla. En tiedä mikä tota mun ohjelmaa vaivaa (demo versio), kun en saa laitettua noita numeroita tarpeeksi. Tänään tyssäs viiteen, joskus antaa laittaa vähän enemmän. Esteitä saa kuitenkin laitettua useampia, testasin. Noh, eli siis vitoseen asti on selkeetä ja sit tolla viivalla olen ilmentänyt, että tuo viitosta seuraava aita suoritettiin takaa ja samaten sitten toi seuraava, sen jälkeen putkeen, aidalle, puomille ja sitten puomin jälkeen vielä noi kaks aitaa.



Ja takaisin Taunoon.

Yritin laittaa pussin radalle, koska viimeksi Tauno suoritti sen useaan otteeseen mallikkaasti, mutta eipä se niin selvää pässin lihaa ollutkaan. Pussia harjoiteltiin siis sitten yksittäisenä ja sen jälkeen vaihdettin tilalle aita.
Tämmöistä kuviota Tauno tuossa sahasi.




Tässä nyt ei sinällään ollut mitään suuruundenhullua ennen sitä ajatusta, että yhdistäisin tuohon vielä takaakierron seuraavalle esteelle. Noh, se nyt piti sitten unohtaa se yhdistäminen.









Hilmakin pääsi vähän autosta esteille ja kiinnostus oli taas sitä samaa luokkaa kuin normaalisti eli kiinnostusta ei ollut. Sain Hilman suorittamaan kuitenkin muutamaan otteeseen putken sekä tuon puomin. Tekipähän jotain =)




Sitten Tauno pääsi tauolta takaisin treenimään. Korjasin asennettani jo tuossa viisiminuuttisen aikana minkä Hilma oli hallissa ja aloitettiin seuraava sessio kunnon riehumisella aktivointilelun kanssa.


Huvikseni kokeilin yhdistää aktivointilelun takaakierron opetteluun ja kas, se toimi. Taunoa siis voisi palkata myös lelulla välistä ja jättää namit kokonaan taskun pohjalle. Tietyissä asioissa tätä voisi kokeilla ja koira ei sitten ehdollistuisi vain yhteen asiaan eli namialustaan. Kädestä palkkasin myös muutamia kertoja tällä kertaa.




Sitten yhdistin takaakiertoon tuon yhden aidan ja se jopa onnistui, muutaman kerran ihan täydellisesti. Otin samalla käyttöön käskyn "takaa", lienenkö jossain jonkun kuullut tuota käyttävän, kun se tuli niin luontevasti.









Loppuun vielä sitten Taunolle jo tuttuakin tutumpi kuvio eli putki, aita ja puomi.
Tämä meni ihan nappiin.






Hallilta lähtiessä tuntui, et meni ihan metikköön koko homma. Kuvia katsoessa ja tätä tekstiä kirjoittaessa sitten taas tuli tunne, että kyllähän me onnistuttiinkin monessa kohtaa. Keinun ja pussin harjoittelu ovat hyvällä alulla, samoin takaakierron opettelu. Pitää vaan muistaa hiljentää tahtia ja varmistaa, et homma ois Taunosta vaan sikakivaa.

Ensiviikolla siis taas uudestaan, mutta sen mä päätin, ettei me startata vielä pentumölleissä tänä syksynä. Siellähän on radalla varmaankin vaan aitoja ja putkia eikä mitään kiertoja, mutta vielä ei olla valmiita siihenkään. Hiljaa hyvä tulee =)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti