15.11.2012

Viikon touhuja ja keskiviikko agsa

Aloitetaan tämä nyt tällä valituksella, jota jatkan sitten kevään puolelle asti. Töistä päästessä on pimeää eli kuvata ei ehdi, metsään ei pääse ja blaablaablaa. Todella ärsyttävää ja vaikka piemeällä nyt voikin käydä hihnalenkeillä sekä koirapuistossa eivät ne aja samaa asiaa ja hihnalenkkikin on aikapaljon mukavampi tehdä ilta-auringon paisteesssa kuin pilkkopimeässä..  Kuviakin tosiaan tulee lähinnä viikonloppu ja sisä painotteisesti näin arkena, kun tyhjästä on paha nyhjästä. Huoh, kesä tuu jo!

Maanantaina vietettiin lepopäivää eli koirat saivat vain lyhytet aamu-, päivä,- ja iltalenkit. Vieras kävi kylässä ja Tauno oli niin muikeeta, osasi tehdä vaikutuksen =)

Tiistaina sitten piti keksiä jotain hihnalenkkiä suurempaa aktiviteettia koirille, mutta tekstin alussa mainitusta syystä vaihtoehdot olivat aika vähissä. Kävin sitten Geisha-kääpiöpinserin varuilta mukaan Taunolle juoksukaveriksi ja suunnattiin koirapuistoon. Puistoilemaan oli onneksi sitten eksynyt muitakin pikkukoiria ja noin puolitoista tuntia aikaa sitten tuolla tapettiin. Taunon hyrisevät hormoonit vaan tuottivat vähän päänvaivaa. Beagle neiti sekä biconi poika saivat osansa Taunon ylitsevuotavasta rakkaudesta. Tauno alkaa nyt keikkumaan aikuisuuden kynnyksellä, koirassa huomaa monia muutoksia. No nuo hyrisevät hormoonit tietysti pistävät eniten silmään, ei ole ennen koirapuistossa tuohon tahtiin muita koiria astunut. Muuten se on jotenkin semmonen jämympi ja miehekkäämpi koko koira. Voi minun pientä pentua, mihin se katosi?

Keskiviikkona isännällä oli vapaata ja oli se oli sitten vähän koiria kuvaillut kotiin jäänti tunnelmisssa. Koirat saavat aina yksin jäädessään puruherkkuja ajanvietteeksi.







Keskiviikko iltana sitten oli vuorossa viikon kohokohta eli agilitytreenit.
 
Taunon treenit menivät tälläkertaa ihan huipusti. Yksittäisenä esteenä harjoiteltiin taas keinua ja sitä täytyy näköjään vielä harjoitella runsaasti, mutta eiköhän se rupea sujumaan.

Ensimmäien harjoitus näytti tältä;


 Harjoituksessa tuli taas taas takaakierto tuolle aidalle, näytti jopa ihan siltä et saatuani oman kielen solmut selviteltyä, Tauno muisti mitä se käsky "takaa" tarkoitti. Ekana pätkittiin tuo et tuli vain putki ja takaakierto ja lopuksi yhdistin vielä ton A-esteen harjoitukseen. A-esteen jälkeen palkkasin Taunon kädestä namialustan sijaan. Namialusta oli kokoajan tossa takakierron jälkeen paikallaan kuitenkin, vaikka suorittamista vielä jatkettiinkin.

Toinen harjoitus sitten ei sisältänyt muuta haastetta kuin hitusen vaikeamman putkikulman. Tuotakin harjoitusta piti pätkiä hitusen. Ekana en laittanut puomin alastulolle namialustaa ja ihan päin reisiähän se homma sitten meni, kun varmistelin Taunon kontaktia ja samaan aikaan olisi jo pitänyt olla aidalla. Laitoin sitten namialustan puomin alastulo kontaktille, ehdin hyvin ekalle aidalle käskyttämäään ja voila. Putkeen meni myös otettiin ekana vain kahden aidan takaa ja lopulta sitten koko hela hoito yhteen putkeen. On se vaan hieno mies tuo Taukki =)




VIDEO Taunon treenistä.
Ja toinen VIDEO Taunon treenistä.
VIDEO Rikun treenistä. (tulee myöhemmin)

Videot kuvannut ja muokannut Siina J. 

Riku-papparainen sai kans mennä rataa ja herra nautti meiningistä täysillä. Taidan olla laiska ja jättää nyt Rikun menemän radan kuitenkin piirtämättä tälläkertaa.
Niin hassua kuin se onkin, niin ollaan tuon 12,5 vuotiaan koiran kanssa myöskin kehitytty nyt säännöllisesti treenattuamme. Harmi, ettei tuota vanhuskoiraa voi enää viedä kisoihin =)

Hyvillä mielin sai hallilta pois ajella.

Loppuun vielä seisotuskuva Taunosta, kuvannut Siina J.
Koira ei nyt kuvassa mitenkään täydellisesti seiso, mutta pointseja silti siitä, että se seisoo käskyllä noinkin hienosti.


Tänään torstaina tehtiin vaan tylsästi hihnalenkki, kun siivoushommia piti harjoittaa kotona. Loppuviikoksi onkin sitten aktiviteetteja tiedossa runsaasti ja emännälle myös lepoa, univelka painaa jo aika pahasti tässä vaiheessa viikkoa.

2 kommenttia:

  1. Suosittelen pysäytyksen opettamista kontakteille. Tauno on niin nopea, ettet ehdi radalla muuten sen perään kun se tuosta vielä kehittyy.

    VastaaPoista
  2. Tiedostan tämän mukaan ehtimis ongelman =) En tiedä onko tämä vähän itsepäistä ja typerää, mutta tavoitteena olisi, että Tauno oppisi himmaamaan vauhtia kontakteilla ja suorittamaan ne loppuun....mutta en tahtoisi opettaa varsinaista pysähtymistä. Katsotaan sitten olenko ihan lirissä ton kanssa =)

    VastaaPoista