23.9.2012

Jälkitreenit ja kalliojärvi

Aamusta suunnattiin koko "perheen" voimin jälkitreenehin. Tarkoituksena, että Tauno ajaa jäljen ja sen jälkeen lähdemme omalla laumalla vielä Kalliojärven kierrokselle, kun Hilma joutuu vielä fleksin jatkona olemaan ja näinollen et kehtaa sitä laittaa isojen koirien kanssa juoksemaan.

Autossa vallitsee edelleen väliaikaiskuljetus järjestelyt, koska iso autohäkki on Hilmalla sisähäkkinä. Tosin tänään se ei ole häkissä aikaa enää viettänyt, en sitten tiedä olisiko kuitenkin vielä yksinolon ajaksi järkevää eristää Hilma häkkiin.




Tauno lähdössä töihin....





Välistä eksyttiin vähän, Tauno eksyi ekana ja sitten olin jo minäkin ihan sekaisin.



Aikamme toilailtuamme löysimme kuitenkin takaisin jäljelle ja saatiin suoritettua homma loppuun. Tauno suoriutui hienosti tuota yhtä sotkeutumista lukuunottamatta. 


Ja sitten riemurallia autoon.


Kalliojärven kierroksen alkuun päästyämme täytyi todeta, että sateisena sunnuntaina retkeilevät muutkin kuin me. Muuten onneksi saivat Riku ja Tauno kirmailla vapaina, paitsi laavulla joutuivat sitten kiinni.













Riku löysi "kepin", ei se varmaan ole helppoa kun kuvittelee olevansa hevosen kokoinen ja todellisuus on vallan toista. Kuvassa olevaa keppiä emme lähteneet viskaamaan....onneksi papalle kelpasi sitten pienempikin paremman puutteessa.






Tauno väsähti aivan totaalisesti, kait se työskentely ja kunnon lenkki olivat tarpeeksi aktivointia yhdelle päivälle. Hilmakin on nukkua tuhissut (papasta puhumattakaan) oikein hyvin kotiin tulosta lähtien.
Tyytyväiset koirat ja tyytyväinen emäntä =)

Syksyn mittaan onkin tiedossa paljon mukavia treenailuja. Agilityä on tarkoitus rueta treenailemaan säännöllisen epäsäännöllisesti koirakoulu Napakan hallissa. Ensi keskiviikkona mennään ekaa kertaa. Talven aikana tavoitteena opettaa Taunolle esteet sekä ohjausta, sitten keväällä voi jo laittaa rimatkin pojalle paikalleen ja alkaa hiomaan myös hyppytekniikkaa. Riku saa tehdä agsaa mielenvirkistykseksi ja Hilma voi samaten käydä suorittamassa niitä esteitä mitkä nyt sattuu miellyttämään milloinkin. Agilityssä kuitenkin pääroolissa Riku ja Tauno, Hilma on selkeästi valintansa tehnyt ja tuo koira kuuluu metsään. 
Syksyn mittaan edessä olisi myös päiväkoulutus rauniotyöskentelyyn, jonne ajattelin ottaa Hilman mukaani. Verijälkeä myös ehken päästään kokeilemaan ja se on sitten varmaan Taunolle ja HIlmalle molemmille kokeilemisen arvoinen asia.
Tuo Rauniohomma kiinnostaa siinä suhteessa paljon, että siinä käsittääkseni saa kilpailla tollainenkin 4,5 kiloinen rääpäleneiti, tosin Hilman hermorakenteen heikkoudet tulisivat varmasti tositoimissa valitettavasti vastaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti