9.9.2012

Jälkitreenit ja metsälenkki

Tänään suunnattiin taas pitkästä aikaa jälkitreenehin Hilman ja Taunon kanssa. Riku-papparainen pääsi tällävälin isännän kanssa pikkulenkille sekä kyläilemään ja oli papparainen kuulemma nauttinut olostaan.

Ensimmäinen harjoitus oli makkararinki jokaiselle koiralle, Tauno sekä Hilma saivat kumpikin käydä ringissä ja reippastihan molemmat namit vierailta kävivät noukkimassa käsistä. Hilma selkeästi hitusen varovaisempana kuin Tauno, mutta Taunoa taas tuppasi kiinnostamaan enemmän  maassa olleet hajut kuin luokseen kutsuvat ihmiset. Mitenniin elää hajujen maailmassa tuo nuori mies?



Ensimmäisenä jäljelle pääsi Tauno ja tokihan homma meni ihan läskiksi....emännän takia. Näytin Taunolle jäljen alun ja päästin sen sitten huitelemaan ihan omiaan. Luotin kait liikaa, et kyl se sen jäljestää. Tauno pyöri ympyrää ja rynni sitten lopulta vetelemään herkut huiviinsa loppupurkista. 








Onneksi tarkkasilmäinen ohjaaja oli heti puuttumassa tämän emännän kohellukseen. Tuija tallasi Taunolle uuden pikajäljen ja suoritti sen hallitusti Taunon kanssa. Taunoa pitää rauhoittaa ja sille pitää jälki näyttää kunnolla niin hommahan sujuu kuin tanssi. Sitä aina välistä unohtaa, et Taunolla on ikää vasta 6 kk, kun se on niin äijä.



Seuraavaksi hommiin pääsi Hilma....ja noh, empä nyt sitten tätäkään suoritusta kehuisi. Hilma kyllä eteni jäljen suuntaisesti, MUTTA ilmeisesti suurimman osan matkasta ilmavainulla. Välipurkit ja välinamit jäivät syömättä, kun neit kaahasi pikavauhtia loppupalkalle. Toimenpiteet kuulemma samat kuin Taunon kanssa, eli hallintaa ja rauhoitusta. Kyllä mä vielä opin.


Treenien vetäjä on myös kehoittanut useaan kertaan minua lyhentämään tuota miun jälkiliinaa, mutta se ihmisen muisti kun on hyvä, mutta pirun  lyhyt........sitä mä vähän ostaessa mietinkin, että 15 metriä liinaa on erittäin paljon liinaa =)





Lämmintä oli alle 10 astetta, mutta onneksi aurinko lämmitti välillä näitä autossa vuoroaan odottelijoita.




Kun lopulta kaikkien koirien jäljet oli ajettuna pääsivät ensin Tauno ja Niilo rallaamaan (missähän mun kamera oli tossa vaiheessa) ja sitten tehtiin vielä hyvänpituinen metsälenkki Tuijan, Näppärän, Hilman ja Taunon kanssa. Tauno oli ihan innoissaan, kun näki pitkästä aikaa Näppistä. Ja oudoin reaktio oli Hilmalla, älytön hännän vispaus ku näki Näppiksen ja hyppy vasten. Jeee, kaverii. 









Kivaa oli. Ensi lauantaina sitten Taunon kanssa taas hommiin, koska Hilma on torstaista lähtien 2 viikon sairauslomalla sterilisaation takia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti