13.9.2012

Treeniä treeniä ja Hilman sterilisaatio

Me on tällä viikolla oltu oikeita treenihirmuja. Tiistaina oltiin arkitottistelemassa Niittylahdessa.
Taunolle oli ohjelmassa seuraamisharjoituksia, henkilöryhmää ja luoksetuloa. Hilma ja Riku kävivät myös seurailemassa henkilöryhmässä sekä Hilma kävi osallistumassa luoksetuloharjoitukseen. Lopuksi otettiin kokeneempien koirien (heh he, Riku on kokenut toko-koira) vähän haastavampaa harjoitusta eli rivissä seuraamista ja paikallaanoloja. Riku kesti hienosti paikallaan, vähän kyl jännitti kun mopopoikia rallas siinä ympärillä et mistä saan tuon papparaisen käydä etsimässä =)
Pieni koirapuistovisiitti vielä sitten Näppärä-dobermannin kanssa tuohon päälle, oli koirat vallan tyytyväisiä.

Keskiviikkona oli sitten vuorossa agilitytreenit.
Hilmaa ei kertakaikkiaan ollenkaan kiinnostanu agsata, paitsi keinu ja putki olivat kivoja.....harmi vaan, etteivät ne edes olleet toisiaan seuraavat esteet eli ei kauheasti voi tuota neidin touhua kehua. Kyllä se pari aitaa hyppäs....ja pöydälle.
Taunon kanssa taas onnistuttiin mielestäni aika hyvin pentuagilityssä. Tauno meni putkea, ei tarvinnut enää kenenkään sitä edes pidellä vaan meni ihan ohjattuna sinne. Putki oli mutkalla, eli ihan umpitunneliin tuo penneli näköjään menee. Putken lisäksi mentiin aitasuoraa (rimat maassa) ja ehkä tosta jopa ohjattava tulee.
Eniten Taunon kohdalla minua huolettaa tuo nenä, nenä tuppaa olemaan maassa eikä se tahdo sieltä nousta oikein millään.

Treenien jälkeen koirat saivat ulkoilla vapaina suuressa seurueessa jossa olivat mukana meidän lauman lisäksi yksi saksanpaimenkoira pentu, saksanpaimenkoira Demi, brasilianterrieri Armas ja Faaraokoira Ruuti.
Riku on ilmeisesti todella hyvä vointinen tällähetkellä, koska vanha herra meni pullistelemaan faaraolle eli siitä sitten olikin papparaisen seuraavana etappina auto. Tauno ja erityisesti Hilma tykkäsivät faaraosta kovasti.

Tänään sitten töiden jälkeen leikittiin ja juostiin vähän omalla takapihalla.




















 Ja sitten oli edessä Hilman sterilisaatio. Hilman käytin vielä pienellä kävelylenkillä hihnassa ennen klinikalle menoa. Hilman leikkausken aikana Tauno ja Riku pääsivät hihnalenkille ihan miesten kesken. Muutamia ohitustilanteista tuli ja saatiin ne hienosti onnistumaan kontaktissa, ehkä Taunotsa ei remmirähjää tulekkaan, kun kerrankin puutuin alkavan  ongelman oireisiin ajoissa.

Hilma on tosi kipeä ja tää on ihan kamalaa. Pari kuvaa pikku potilaasta;





Nyt Hilma nukkuu ja piippaa isossa autohäkissä koirahuoneessa. Tästä sterilisaatiohommasta tulee sitten oma postaus aikanaan.....jos tästä selvitään, huh huijaa.
Kaikki koirat kävivät samalla puntarilla; Hilma painaa 4,5 kiloa (lihasta saatu, jes), Riku painaa 7,5 kiloa (ei enää nesteturvotusta, jes) ja Tauno painaa 5,9 kiloa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti