23.9.2012

Barffiruokapäiväkirja viikko 12

Pohdiskelin taas tätä meidän barffausta ja erityisesti noita lisäravinteita. Ensinhän minulla oli ajatuksena, että koirat saavat kutakin käytössä olevaa lisäravinnetta viikon kerrallaan ja sitten on yksi lisäravinteeton viikko aina välissä. Nyt sitten kuitenkin järkeilin, että ehkäpä olisikin parempi jos olisi kaksi lisäravinneviikkoa (sama lisäravinne) ja sitten kaksi lisäravinnevapaata viikkoa ja sitten taas seuraavaa lisäravinnetta kaksi viikkoa ja kahden viikon tauko. Näin kustakin ravinteesta tulisi maksimaalinen hyöty ja toisaalta sitten koirien elimistöt eivät niihin liikaa näihin ravinteisiin. Öljyjä en laske nyt tässä kohtaa lisäravinteeksi, koska niitä haluan kuitenkin pitää mukana ihan jatkuvasti päivittäisessä ruokavaliossa (joskus tietysti unohtuu, reissuun en kuljeta öljypulloja mukaan). Lisäravinteistahan meillä on tällähetkellä käytössä tuo Dorwest herbs easy green, Dorwest herbs merilevä sekä ruusunmarjajauhe. Öljyjä löytyy lohiöljy, pellavansiemen öljy sekä kylmäpuristettu (luomu) vehnänalkioöljy. Tarkoitus olisi vielä hankkia ainakin kookosöljyä täydentämään valikoimaa.  Omien laskelmieni mukaan koirien pitäisi saada lisäravinteista ja ruuasta kaikki tarvitsemansa vitamiinit, riittävä kalsiumi jne.
 B-vitamiinia minulla on tuolla kaapissa aika paljon (nimenomaan siis koirien), kun sitä Hilman virhediagnoosin aikaan eläinlääkäri sille määräsi. Ajattelin siis syöttää koko poppoolle kuurit sitäkin tässä syksyn mittaan.

Maanantai Aamuruualla lohta ja omatekoista kasvissosetta. Lisänä Dorwest herbs easy green.
Iltaruualla broilerin kauloja.

Tiistai Aamuruualla lohta ja omatekoista kasvissosetta. Lisänä Dorwest herbs easy green.
Iltaruualla sian selkärankaa sekä sian ja naudan rustoluita jauhettuna.

Keskiviikko Aamuruualla kalkkunan luutonta reisipalaa paloiteltuna. Omatekoinen kasvissose. Lisänä Dorwest herbs easy green ja vehnänalkioöljy.
Iltaruualla sian selkärankaa sekä sian ja naudan rustoluita jauhettuna.


Torstai Aamuruualla possun kurkkutorvia (luuton), omatekoinen kasvissose, dorwest herbs easy green ja vehnänalkioöljy.
Iltaruulla broilerin kauloja.

Perjantai Aamuruualla possun kurkkutorvia (luuton), dorwest herbs easy green ja vehnänalkioöljy.
Iltaruualla kalkkunan kauloja.

Lauantai
Aamuruualla broilerin luutonta jauhelihaa, omatkoinen kasvissose, dorwest herbs easy green ja vehnänalkioöljy.
Iltraruulla broilerin siipiä.

Sunnuntai Aamuruualla broilerin maksaa.
Iltaruualla broilerin kauloja.


3 kommenttia:

  1. Hei, miten päädyit noihin lisäravinteisiin, joita annat koirillesi? Hävähdyin vasta äskettäin, että monet koiranomistajat tosiaan antavat lisäravinteita enkä minä ole hoksannut antaa mitään vaikka on jo monta vuotta barffattu. :)

    Kysyin meidän vakkariraakaruokakaupan myyjältä, mitä lisäravinteita hän suosittelisi koirilleni. Myyjä oli sitä mieltä, ettei tarvita mitään, koska koirat syövät useamman kerran viikossa lohta. Jos eivät söisi sitä, niin olisi suositellut omega3:a. Vielä lopuksi sanoi, että turkista näkee, että ruokavalio on kunnossa.

    Ehkä oman mielenrauhan takia voisin jotain lisäjuttuja kuitenkin alkaa antaa. :)

    VastaaPoista
  2. Lohta meillä syödään vaan kerran viikossa, jos sitäkään, joten sillä lohiöljyä löytyy kaapista. Ruusunmarjajauhe taas on C-vitamiinin lähde. Kyseisen vitamiinin ruokavalioon lisäämisen tarve on koiralla vähän kiistelty juttu, mutta oman kelkkani olen kallistanut siihen suuntaan, että sitä on hyvä antaa. Maksaa ei myöskään syödä ihan jokaviikko tai syödään hyvin vähän niin sillä annan tuota vehnänalkioöljyä petraamaan E-vitamiinin saantia. Välillä menee myös tuota pellavansiemenöljyä, kun purkki sattuu kaapissa olemaan (sitä en varmaan enää jatkossa osta), omegojen takia siis sitä. Noita Dorwest herbsin tuotteita paljon barffauskeskusteluissa kehuttiin, joten päädyin sitten nuo kaksi tuotetta itsellekkin tilaamaanm. Tuo easy green sisältää sisältää luonnollisessa muodossa paljon rautaa, antioksidantteja, C-vitamiinia, lehtivihreää, kalkkia ja magnesiumia eli monipuolinen ja luonnollinen tuote hurauttaa ruokaan. Merilevässä myös paljon erilaisia mineraaleja, joten ajattelin hankkia sitäkin joukon jatkoksi kokeilumielessä. Jatkuvassa käytössä näitä ei tietenkään kaikkia rinnakkain kuuluisi syöttää, mutta vaihdellen saan täydennettyä näillä koirien ruokavaliota kivasti ja samalla ostettua itselleni mielenrauhaa, että varmasti ne vitamiinit tulevat. Tietoa keräilemällä, järkeilemällä ja keskusteluja lueskelemalla olen näihin lisäravinteisiin siis päätynyt, mahdollisesti jatkossa valikoima tulee supistumaankin, kuhan kokemus ja tieto itsellä lisääntyy. Alussa myös näytti pahasti siltä, ettei meidän nirsoneiti syö lohta, maksaa eikä mitään mihin on sotkettu kasvissosetta eli silläkin tuli sitten tutkailtua, että mitenkäs noiden puuttumisen saisi lisäravinteilla korjattua. Nyt neiti siis syö kaikkea edellämainittua =)

    VastaaPoista
  3. Kiitos kattavasta vastauksesta.:) Mullakin tosiaan nuorempi koira on hiukan nirso ruokien suhteen, niin sille tekisi hyvä ottaa välillä lisäravinteita.

    VastaaPoista