28.9.2012

Viikon treenejä

Tiistaina meillä oli ohjelmassa taas arkitottista. Tauno oli todella taitava, harjoiteltiin sivulle menoa, seuraamista ja ohitustilanteita. Taunon kanssa on kauhean mukava tehdä töitä, koska tuo piski on selkeästi oppivainen ja motivoituu tekemisestä kivasti. Pentujen treenien jälkeen Hilma kävi harjoittelemassa paikallaanoloja ja Riku luoksetuloja, ihan vaan noin muodonvuoksi. Pääasia, että kaikki saivat vähän toimintaa ja aivojumppaa. Treenien jälkeen käytiin vielä koirapuistoilemassa Näppärä-dobberin ja Minni dalmatialaisen kanssa. Hilma ei nyt oikein Minnistä välittänyt (Minni on vielä pentunen), mutta Taunolla oli mukavaa. Lopuksi muiden lähdettyä otin vielä Rikunkin hetkeksi juoksentelemana puistoon ja kävelin muutaman kierroksen. Hilma sai ekaa kertaa olla vapaana ilman kauluria, olisin odottanut hitusen vauhdikkaampaa menoa.

Keskiviikkona oltiin treaanaamassa agilityä koirakoulu Napakan hallilla. Mukana olivat Tauno ja Riku. Taunon kanssa tehtiin pieniä pätkiä mm. ohjausharjoitusta aidoilla ja putkella. Putkeen irtoaminen tuotti vaikeuksia, koska Taunoa niin hirmuisesti vaan nami olisi kiinnostanu eli kiinni kädessä. Saatiin herra kuitenkin putkeakin suorittamaan useaan otteeseen. Yksittäisinä esteenä kokeiltiin puolikkaita keppejä, puomia, A-estettä sekä keinua. Jälkimmäistä vähän huonolla menestyksellä, koska pikkuisen keinu pääsi rämähtämään ja Tauno säikähtämään. Uskoisin kuitenkin, että säikähdys on ensikertaan mennessä unohtunut. Jos Taunolla on liian hyvä nami se ei irtoa kädestä ja jos nami ei ole tarpeeksi mielenkiintoinen alkaa rallaaminen ja nuuskiminen vetää puoleensa. Tietysti hallikin oli aivan uusi paikka eli sekin saattoi vaikuttaa. Jatkossa koetetaan ottaa Taunolle vain hallittuja pieniä kokonaisuuksia sekä yksittäisinä harjoitellaan uusia esteitä. Pitää suunnitella ensikerralla jotain sopivaa.

Linkki Taunon putki-videoon TÄSSÄ.
Kuvannut ja muokannut Siina J.

Riku sai mennä oikiaa rataa ja voi että se tykkäs. Huomaa siitä, että ihan ei enää pelaa koira samaan malliin kuin vielä esim. keväällä eli  ihan selkeässä putkeen menossa saattaakin juosta putken suun ohi ja jäädä ihmettelemään et mitäs nyt. Toisaalta Riku on kans tosi vahvasti kiinni minun kädessä, et sekin toki vaikuttaa. Jos en ohjaa tarkasti, tulee koira sinne minne miekin menen. Kuitenkin agility on siitä sairaan kivaa, joten saa olla mukana ja suorittaa rataa aina kun tuolla hallilla käydään. Korjaan kyllä virheelliset suorituksen sen kanssa, mutta en vaadi enkä rupea hienosäätämään.
Riku otti lievän lentokeinun ennen videon kuvausta, eli siitä tuo jumiminen puomilla. Normaalisti menee sen kyllä tosi reippaasti. Keinu sitten menee tässä videossa ihan nappiin. Kepeillä on nuo verkot paikallaan, kun treeneissä oli myös aloittelevia koiria niin ajattelin et sama Rikun mennä niiden kanssa. Lopuksi otettiin sitten vielä erikseen kepit ilman noita verkkoja.

Linkki Rikun agilityvideoon TÄSSÄ.
Kuvannut ja muokannut Siina.J

 Kaksi seuraavaa kertaa jo varattuna tuonne halliin, saas nähdä mitä tässä vielä talven aikana saadaan aikaiseksi. Rimat Taunolle uskaltaa laittaa kevättalvella jo paikalleen.

Hilma ei treeneissä ollut makana, neiti pääsi niiden sijasta isännän kanssa kunnon fleksilenkille, autoajelulla ja kyläilemään Viivi&Rico kääpiöpinsereiden luokse. Tylsä olisi neidillä ollut autossa viettää aikaa ja kolmelle hengelle sekä 5 koiralle jaettu 60 minuuttinen ei oikein riitä enää siihen et Hilma EHKÄ tahtoo mennä puomin ja putken. Pidemmille treenikerroille ja sellaisilla, kun mukana on vähemmän porukkaa niin otan kyllä Hilman jatkossakin mukaan. Ilta venyikin pitkäksi kun 20-21 on vuoro ja sen jälkeen vielä vähän kävelyttää koiria sekä taittaa autolla 20 km. Harmillista, että parempaa treeniaikaa tämmöisellä päivätyöläiselle ei ole saatavilla.

Tähän loppuun vielä video minusta ja Rikusta agilityhommissa keväällä 2004. Ei ihan mene putkeen tuo homma ja vika aikalailla ohjaajassa, ihmekkös ei kauheen hyvin menestyttykään =D Papparainen on nuori ja vetree....emäntäkin aikapaljon nuorempi =)
Naurakaa vaan vapaasti tuolle keppien ohjaukselle, tein niin itsekkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti