10.5.2013

Viikon touhuja

Tiistaina meillä oli ohjelmassa jälleen Taunon tokokurssia.
Tälläkertaa oli aiheena peruskäskyt ja malttaminen. Peruskäskyiksi luettiin nyt siis istu, seiso ja maahan. Taunohan osaa kaikki käskyt, mutta vartaloapuja ja käsiapuja tarvitaan vaihtelevissa määrin.....aika paljon.
Sahattiin liikkeen vaihtamista eli istumasta maahan ja takaisin istumaan, siitä sitten seisomaan ja niin edelleen. Seisomaan nouseminen istumasta on Taunolle selkeästi vaikea, istu ja maahan vaihtaminen sujuu ok.
Harjoiteltiin myös nopeita maahanmenoja, Taunon suoritus on vielä aika laimea, mutta toivottavasti saan siihen vauhtia.
Minulla oli treeneissä mukana koko lauma, eli suunnattiin sitten treenien jälkeen koirapuistoilemaan Reijolaan. Ehdittiin jonkinaikaa olla ihan omalla porukalla puistossa, kunnes Stella hoffi omistajineen saapui myös paikalle. Tauno ja Stella juoksuttivat toisensa hyvään väsymystilaan ja sitten joudettiinkin jo kotiin sen noin tunnin puistoilun jälkeen. Papparainen oli puistossa yllättävän pirteä, ainakin ennen Stellan saapumista. Stellalle vanhus oli vähän turhankin ärhäkkä. Selkeästi papparaiselle on palvelus, että se jätetään nykyisin sovituilta koiratreffeiltä pois ja sille tarjoillaan sen sijaan laatuaikaa ihmisten parissa. Muuten pappa oli suorastaan rasittavankin pirteä, jaksoi haukkua tyhjää ja olla muutenkin oma itsensä.

Keskiviikkona sitten oli siivouspäivä ja ravikriisin päivä. Koirilla aika töiden jälkeen kului takapihalla auringonotossa.
Muutamissa keskustelyryhmissä on nyt ollut keskustelua ajankohtaisesta koirien pyöräilyttämisestä. Mielenkiinnolla sitten lueskelin, että pääsääntöisesti ihmiset pitävät koiran ravilla pyöräillessä. Meillä tahdotaan vahvistaa vetoa ja etenemistä ja siksi olen ottanut pyöränkin käyttöön sillä asenteella et täysillä mennään. Pappaa ja Urhoa pyöräilytin myös aina täysillä.  Jäin kuitenkin miettimään tuota ravin merkitystä koiran "liikuntapaletissa". Tiesinhän toki sen, että ravi on koiralle paras tapa liikkua ja koira joutuu reippaassa ravissa käyttämään lihaksiaan monipuolisesti, kestävyyden kehittymisen arvoa unohtamatta, mutta en varsinaisesti ollut tullut ajatelleeksi etteivät nämä käytännössä ravaa milloinkaan silleen pitkäkestoisesti ja reippaasti. Tuleehan ravia vapaassa liikunnassa sekä hihnalenkeillä toki jonkinverran. Vapaana kuitenkin mennään pääsääntöisesti laukalla, hihnalenkeilleä vauhti ainakin Taunolle on melko hidas ja vetovermeissä sit taas mennään sillä laukalla. Päätin sitten siivouksen jälkeen lähteä kokeilemaan, et mitenkäs se ravaaminen pyörän kanssa sujuisi. Homma luisti kuin rasvattu, alussa vähän kattelivat et mitäs sää ny meinaat ja Hilma tietysti katteli pyörää silläsilmällä et hui hitsi, toi on varmana kasvannu sitte viimenäkemän ja syö miut kohta.....mut muuten meni hienosti. Unohdin laitta sport trackerin päälle, mutta kyllä me nyt muutama kilometri mentiin. Hilman ravissa pitäminen vaatii myös melkoisen hitaan vauhdin, mutta sitten taas eri hihnoissa sai aika hyvin kompensoitua hommaa sillä, että Tauno meni edellä ja Hilma sitten taaempana. Jatkossa tehdään pitkäkestoisia ravilenkkejä sekä sitten välistä irrotellaan ja vedetään myös pyörän kanssa.
Ravilenkin jälkeen vaihdettiin vähän vermeitä, eli joustot ja vetovaljaat päälle irrottelua varten. Kauheasti nyt eivät irrotelleet, mutta hyvää vauhtia tultiin sitten kotiakohti kuitenkin.
Enne saunaan menoa kävin vielä tekemässä vajaan 30 minuutin palauttavan hihnakäpyttelyn, että pappakin pääsi pidemmälle hihnakävelylle. Iltakävelyn sitten vielä suoritti isäntä lähempänä yhtä yöllä, ei pitäisi olla yökyöpeli.

Torstaina sitten ihana vapaapäivä, mutta vesisade vähän sotki elämää. Ei sillä, etteikö sateessakin voisi ulkoilla, mutta ei se nyt niin kivaa ole kuitenkaan.
Pihahommia tehtiin kuitenkin ennen pahimman sateen alkamista ja sade onneksi ehti rauhoittua ennen Taunon agi-treenejä. Oltiin siis ensimmäisissä Liperin kennelkerhon agilitytreeneissä, varmaan kelistä johtuen osanotto oli aikalailla olematon. Treenissä ihan yksinkertainen pieni pätkä; hyppy, A ja putkeen....sitten kepeille ja hyppy, mutta kepit eivät sujuneet entiseen malliin, joten muihin esteisiin yhdistäminen ei oikein onnistunut eikä myöskään ollut järkevää.
Harjoiteltiin myös rengasta yksittäisenä esteenä.
ACE:n kouluttajan ohjeiden mukaan palkkasin Tauno nyt pääsääntöisesti purkista (eli alustalta, mutta purkki sen takia, ettei kaveri pääse milloinkaan varastamaan alustalle ja vielä palkkaudu siitä). Purkilla sai jo mukavasti vauhtia Taunon pätkään ja rengaskin saatiin menemään pariin otteeseen. Vähän nyt treeni takkuaa, mutta jospa se tästä =)
Treenien jälkeen Hilma pääsi taakanvetohommiin ja 1, 5 kilsaa se tuota puolenkilon painoa kiskoi oikein reippaasti.
Hetki sitten lepäiltiin ja koirat hautuivat BOT-mantteleiden sisällä, kunnes vielä lähdettiin tekemään semmonen 45 minuutin palauttava hihnalenkki.
Pappakoira pääsi meidän touhujen ajaksi hemmotteluhoitoon isänään siskon perheeseen, oli ollut vanhaherra muuten innoissaan.

Perjantaina töiden jälkeen kuvailtiin synttärisankaria ja kuudeksi piti sitten rientää Taunon toko-treenehin. Tälläkertaa treenattiin seuraamista ja saatiin hyvin vinkkejä sen jatko opetteluun. Jännä havainto oli se, että kun minä suoristin kropan ja katsoin vaan eteenpäin seurasi Tauno todella hienosti ja hyvällä paikalla. Minun vinossa olo siis pilaa ton koiran seuraamista aika paljon. Pitäisi olla sellanen taustapeili, et näkisin sit missä koira menee ja tietäisin palkata hienosta kontaktista. Isännälle taas hommia, kun saa vahtia Taunon seuraamista. Lisäksi otettiin erilaisia kontaktiharjoituksia, peruuttamisen harjoittelua ja luoksepäästävyys jälleen. Kokonaisuudessaan onnistuneet treenit eikä kostea kelikään Taunoa haitannut.
Treenien jälkeen sitten pyörähdettiin Reijolan koirapuistossa vähän juoksentelemassa, noin 45 minuuttia saatiin aikaa kulumaan ja sitten huristeltiin kotiin.





Pappakoira pääsi taas tänään isännän kanssa autoajelulle ja kyläilemään, kovasti oli tykännyt ja ollut reipasta poikaa.
Loppuilta otettiin sitten ihan laiskottelun kannalta, vaikka vähän kyllä tuntui siltä, et olisi vielä pyörälenkille pitänyt lähteä. Hyvä kuitenkin koirienkin levätä ja myös itse nauttia vaan olemisesta.
Huomenna suunnataan Viekijärvelle ja siitä sitten isännän vanhempien luokse yöpymään, sunnnuntaina äitienpäivän viettoa eli koirilla paljon touhua tiedossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti