18.5.2013

Touhua taas monenmoista

Keskiviikkona tässä taloudessa tehtiin kotitöitä eli koirilla oli lepopäivä. Aamulla ja illalla pääsivät toki 20 minuutin kävelyille, mutta muuten ulkoilu hoidettiin takapihalla. Mitään treeniäkään ei otettu, paitsi arkiset ruokakupin edessä istuskelut ja odottelut. Tekee varmasti koirille hyvää tämmöiset päivät, pitäisi aina muistaa se levon merkitys.

Torstaina sitten oli vuorossa Jari Lukkarisen agilitykoulutus Liperin kennelkerhon kentällä. Kauhean hyvin en voi kehua kyllä valmennuksen menneen ja rupesin taas ahnehtimaan. Ahnehtiminen sitten poikikin mukavan takapakin ja työtä moneksi treenikerraksi.

Kuva; Siina J
Rataa olen liian laiska piirtämään, mutta radalla oli kepit, keinu sekä rengas. Renkaan hyppy ei radalla onnistunut, mentiin yksittäisenä ja sitten jonkin täysin ihmeellisen aivopierun seurauksena arvelin, et kokeillaampa mennä keinu samalla vauhdilla ilman mitään isompaa numeroa.

Kuva; Siina J

Keinuahan on siis Tauno tehnyt vaan ihan ykköskertoja. Reippaastihan Tauno keinulle nousi ja odotti et keinu laskeutuu toisesta päästä alas.....mutta sitten se keinun rämähdäys (Liperin kennelkerhon keinu näköjään on tosi kovaääninen) sai Taunon loikkaamaan keinulta pois. Tauno ei näyttänyt sinällään pelkäävän keinua, mutta katseli just sillä silmällä sitä, et toi se ei muuten ollu kiva este.

Kuva; Siina J
Rata jatkui tästä sitten hypyllä ja puomilla, sitten päästäänkin itse ongelmaan, eli herra ei enää mennyt puomiakaan keinukokemuksen jälkeen. Aivot ilmeisesti yhdistivät, et puomi on samaa sarjaa sen inhottavan keinun kanssa eikä sinne kannata mennä. Olisi pitänyt jättää tuo keinun opettelu kokonaan erilliseksi ja edetä hitaasti, missähän jonossa mä olin ku järkeä jaettiin, en ainakaan ilmeisesti siinä mis ois pitäny. Noh, puomia kokeiltiin saada Tauno menemään, mutta aika ei riittänyt. Tuon tiedän, et puomi saadaan korjattua, mutta keinun opettamisessa on varmaan työnsarkaa luvassa ja todella todella reilusti.

Kuva; Siina J

Kepit Taunolla menivät ok ja kun nyt tässä alkaa kiireet vähän helpottamaan niin pitää omallekkin pihalla keppejä taas pystytellä ja alkaa työstämään niiden itsenäisyyttä.
Kouluttajan vinkkien perusteella myös putkiin lähetyksiin ruetaan nyt ottamaan tehotreeniä, koska siinä säästää niin paljon aikaa ja omia askeleita. Taunosta tulee nopea koira, joten en ehdi sitä saattaa esteille.
Takaakierrot olivat todella hyvällä mallilla, jotain ACElta siis tarttui matkaan. Takaakiertoja tehtiin useita hyvällä sykkeellä. Ei tietoakaan siitä, et koira ois takapuolta vasten tullut hyppimään. Hienoa, jossain on
onnistuttukin.

Kuva; Siina J

Kuva; Siina J

Kuva; Siina J
Persjätön kanssa otettiin kans tehotreeniä ja hyvin se sujui. Koirakin jo taitaa tajuta homman idean ja minäkin liikun paljon ketterämmin. Kouluttaja itseasiassa kehui et mä itse liikun hyvin, tuota vähän ihmettelin, mutta sit ajattelin et jospa mä tosiaan oon edistyny.
Taunon möllistarttia ei siis tehdä vielä ihan lähiaikoina vaan hiotaan hommia ensin kuntoon rauhassa. Turhaan lähden itseni sinne munaamaan vielä näinkin keskeneräisen koiran kanssa. Hiljaa hyvä tulee =)

Treenin jälkeen koirat, myös turisteina mukana olleet Riku ja Hilma, pääsivät juoksentelemaan pienen metsälenkin Armaan ja Ricon kanssa. Taunolla ja bestis Ricolla riitti vauhtia.

Kuva; Siina J

Kuva; Siina J

Kuva; Siina J

Kuva; Siina J

Kuva; Siina J

Perjantaina suunnattiin töiden jälkeen metsätielle. 
Takakontissa oli innokas tunnelma, kun sen avasin. Taakkatreenien takia pappa joutui vähän odottelemaan ja Hilma ja Tauno samaten omaa vuoroaan.




Ensimmäisenä taakanvetohommiin pääsi Tauno. Tauno on selkeästi syttynyt tähän hommaan todella hyvin. Etenee reippaasti minun edellä jopa liinanmitan verran ja vetää keskittyneesti.



Toisena hommiin pääsi sitten Hilma.





Hihnat on jo otettu kaulasta, tässä kaksikko siis enää vapaa -käskyn päässä siitä odotetusta vapaana kirmailusta. Pappa menee jo menojaan tässä vaiheessa.



Rikulla oli aivan älytön vauhti päällä, oltiin ihan ihmeissään, et mikä ihme tota vaivaa. Keppi piti tietysti saada. 


Ja uimassa käydä. 













Tauno ei vapaaehtoisesti mennyt uimaan, mutta laitoin sen sitten ojan toiselta puolelta veteen ja reippaastihan tuo sitten ui toisellepuolelle. Tekniikka selkeästi vaatii vielä vähän kehittymistä, kun melkoisen syvällä meni koira uidessaan.



Ja sit tää papan kiipely. En tiedä mitä ihme sillä tuolta nenään haisi vai oliko se kenties katkera ettei saanut torstaina agsata.....mutta melkoisen taiteilun teki tuolla puupinon päällä. Toisaalta pelotti et se tippuu ja teloo itsensä, mutta toisaalta oli ihana katsoa sen touhuamista ja tällähetkellä myös ilmeisen hyvin toimivaa tasapainoa. 








Lauantaina vietettiin taas aika laiska päivä, mutta toki pienet hihnakäpyttelyt ja takapiha kuuluivat ohjelmistoon. Ilalla sentään aktivoiduttiin sen verran, et nuoremmat koirat pääsivät noin 5 km pyörälenkille. Mentiin suurin osa matkasta ravilla, mutta välistä sitten isäntä meni edelle ajamaan ja koirat spurttasivat täysillä.
Ostin tosiaan viimeviikolla ton kickbiken myös, jotta saan itsekkin liikuntaa "pyörälenkeillä" paremmin. Huomenna tai viimeistään ensiviikolla aloitetaan harjoitukset =)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti