20.5.2013

Peko treenit ja terveystutkimusjännitystä

Tänään sain varattua nuorisolle ajan terveystutkimuksiin, eli heinäkuun 1 pvä sitten on edessä tämä toimitus. Taunon silmätarkki valitettavasti siirtyy syksylle, koska ainut Joensuun alueella silmiä tutkiva lääkäri lomailee pitkän kaavan mukaan tänä kesänä.
Heinäkuussa siis tutkitaan Hilmalta lonkat ja kyynärät sekä kuunnellaan sydän ja kopeloidaan polvet uudestaan. Taunolta kuvataan lonkat ja kyynärät sekä epävirallisesti selkä, sydän kuunellaan sekä polvet kopeloidaan. Silmätarkkiin mennään sitten elo-syyskuussa vielä.
Toisaalta hullua rahanmenoa, mutta toisaalta taas omaa mielenrauhaa ja palvelus harrastuskoiralle, jos jossain on jommallakummalla kremppaa osataan sitten valita harrasteet, ravinto ja muut huomioitavat seikat sen mukaan, että mahdollisimman vähillä vaivoilla selvittäisi elämän loppuun saakka. Kauheasti jännittää, koska todella toivoisin molempien olevan priimaa kaikilta osin, että saadaan ihan täysillä harrastaa myös tuota taakanvetoa ja muita fyysisesti kuormittavia lajeja.

Tänään oli harraspuolella vuorossa Hilman peko-treenit. Ensin pääsi iloinen kääkkäkolmikko kirmailemaan pelloille eli Edy, Hilma ja Tauno. Pappakoira sai tänään jäädä kotimieheksi, kun se eilisellä Kalliojärven kierroksella kovin väsähti.




Peko-treenit jatkuivat rakennusetsinnällä, mutta tänään taas oltiin toisenpään kellaritiloissa, missä ei vieä aiemmin olla oltu. Ekaa kertaa Hilmassa näkyi lievää epäröintiä, mutta hienosti neiti kaiveli kaikki kolme ukkoa esiin pienestä jännäämisestä huolimatta. "Vaikein ukko" oli pimessä tilassa, jossa oli jokin laite ja todella outo haju. Vähän joutui neiti tuhahtelemaan ennenkuin sai ukon tuoksun kaiveltua esiin.




Toisena harjoituksena käytiin vielä edellisestä kerrasta tutulla kaappirivistöllä tarkastamassa, josko se ukko sieltä jostain kolmesta kaapista löytyisi. Hilma toimi nopeasti, mietti vähäsen ja lopulta tunkin nenänsä yhden kaapin oven väliin....ja juuri sen missä ukko piileskeli. Selkeästi Hilma toimi varmemmin kaapiella kuin edellisviikolla ja ilmaisi myös löytönsä paljon selvemmin.

Treenin jälkeen vielä kävästiin toisella kävelykierroksella pelloilla. Porukkaan saatiin lisäykseksi myös Vinski. Mainio nuori sakemanniherra, jonka mielestä kääkät taitaa olla aika kivoja.




Illasta huomattiin Hilman vähän rähjääntyneen eilisessä reissussa. Mahanalustasta löytyi kolme melkoisen syvää naarmua, jotka ovat siellä risukossa pupujahdissa juostessa syntyneet. Hilman naarmut nyt sitten puhdistettiin, vähän myöhässä ja mahaan levitettin Aloe Vera rasvaa, jospa säästyttäisiin tulehduksilta.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti