14.5.2013

Tiistaita

Töiden jälkeen suunnattiin Taunon tokotreeneihin Niittylahteen.

Tälläkertaa ohjelmassa oli hyppy ja luoksetulo. Luoksetulohan Taunolla muuten toimii, (täällä tai tule käskyllä), mutta pidemmällä matkalla sivu käsky ei sitten saanutkaan koiraa irroittamaan takapuolta maasta. Sivulle tuloa siis käytännössä vahvistettava vielä toooosi paljon ja koetettava häivyttää siitä pikkuhiljaa noita käsi/vartaloapuja. Voi hitsi, purasinkohan mä liian ison palan, kun väitin tolle TK1:sen hommaavani. Ajattelin siis tokossa käyttää luoksetulossa tuota sivu käskyä, vaikka muuten luoksetulolla on muut käskyt + vihellys käytössä. Koiran ehkä näin helpompi erotella et mihin haluan sen tulevan. Näen sieluni silmin tokokokeessa tänne käskyllä luokse kirmaavan Taunon, joka sitten iloisesti hyppää suoraan syliin, ei hyvä.
Hypyn opettelussa Tauno taas loisti, tai loisti ja loisti, mutta kuitenkin. Lähdettiin ihan suorilla siitä liikenteeseen et koira perusasennossa, namia kuppiin esteen toisellepuolelle ja koira käskyllä yli. Menihän se, vaikka välistä sillä selkeästi aika hitaasti rattaat pyörähteli ja selvästi herra mietiskeli et; "tahtooko sen mun nyt olevan tässä sivulla vai hyppäävän tosta yli?". Taunolta on juuri vapaa- käskystä häivytetty käsimerkkejä ja koetin tavoitella samaa äänialaa hyppy käskyyn, yllättävän vaikeeta muutes. Hyppy saattin menemään ja lopulta Tauno sen tarjosikin.....ja viimeisellä toistolla vielä odotti minua esteen takana. Hyvänmielen treenit siis nuorenmiehen kanssa takana.

Seuraavana oli edessä sitten testiajot, nimittäin kickbike testiajot. Kaveri hurautteli kickbikellaan meitä treffaamaan et päästiin kokeilemaan menoa moisen vehkeen ja koira-adapterin kanssa. Hilma pääsi ekalle testikierrokselle ja hyvinhän se sujui. Neiti ei yhtään vierastanut tätä vekotinta, vaikka pyörää pitää edelleenkin aina vähän katsella alta kulmien lenkin alussa.




Taunokin pääsi pienelle testiajolle, mutta kuvamateriaalia tästä toisesta kierroksesta ei ole. Kiitos kovasti kuvaajalle näistä =)
Tekisi mieli moinen vempain ostaa ja Tokmanni myy näköjään halppismallia, välttäisi meille varmaan alkuun, jos sitten ostaisi paremman ensi keväänä mikäli oikeasti inspiroidun potkuttelemaan. Tuolla saisi kääkkien ravivauhdillakin liikuntaa itselle mukavasti, pyöräilyssä kun sitä ei oikein sinällään tule näiden kanssa mentäessä.

Sitten suunnattiin vielä koirapuistoilemaan koko oman lauman sekä Stella hoffin voimin. Taunolla ja Stellalla riitti vauhtia, Hilma ja Riku keskittyivät enemmän kaimani tyttäreen, joka oli myös mukana puistossa ja tykkäsi rapsutella pikkukoiria =) Olin vähän laiska ja rätkin kuvia täysautomaatilla ja tiesihän tuon, ettei onnistumisprosentti sitten noussut kovin suureksi.







Illasta koirille maistui sitten broilerin selkärangat. Taunolle voisi kyllä ruoka maistua taas paremminkin, mutta minkäs tekee.....kait nää on näitä nuorenmiehen oikkuja. Syö kyllä sen verran, että pärjää ja kylkiluut eivät paista, mutta aktiviteettien ja liikunnan määrään suhteutettuna saisi minusta vedellä tuota evästä aikapaljon enemmänkin. Hilma muistuttaa tätä nykyä aterian jälkeen aina jalkapalloa, mutta normalisoituu nopeasti. Energiankulutus neidilläkin ilmeisesti lisääntynyt aika roimasti, kun olen annoksia joutunut nostamaan eikä talvisista liikakiloista ole tietoakaan.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti