23.5.2013

Tiistai, keskiviikko ja torstai

Tiistaina oli taas Taunolla tokotreenit, tämä olikin jo sitten kurssin toiseksi viimeinen kerta.
Tälläkertaa ohjelmassa oli nouto ja tässä hommassa Tauno ei kyllä osoittautunut mitenkään luonnonlahjakkuudeksi. Tauno ei kentällä lähtenyt oikeastaan ollenkaan edes kantamaan kapulaa/lelua. Kouluttajan ohjeiden mukaisesti kuitekin tätä hommaa ruetaan jossain vaiheessa työstämään. Omalla pihallahan Tauno kyllä leluja kantelee ja nyt lähdetään ensialkuun ihan siitä, että kehutaan sitä lelujen kantelusta.
Toisena harjoituksena sitten otettiin malttia. Koiran piti pysyä perusasennossa vaikka omistaja heitti lelun. Noh, Taunoa ei nuo lelut niin kamalasti kiinnostanut, joten otin samaa harjotusta lihapullaa viskomalla. Taunolle myös hyvää malttitreeniä oli ihan se, että kentällä oli samaan aikaan paljon muita koiria.
Tuohon Taunon paikallaan pysymiseen ja malttiin alan olla jo aika tyytyväinen, vielä kun oma kärsivällisyys riittäisi kaiken muun hiomiseen.
Treenin jälkeen ajeltiin poikkeuksellisesti suoraan kotiin ja lähdettiin  pitkästä aikaa ihan tavalliselle hihnalenkille nuorison kanssa. Koetin muistella milloin viimeksi on vedetty tommnen reipastempoisempi ja pidempi tavallinen hihnalenkki....ei ihan äskettäin. Semmoinen tunti käpyteltiin ja koiraohituskin meni kivasti. Lenkin jälkeen vielä leikittiin tovi takapihalla lelujen kanssa.
Pappakoira oli isännän mukana kyläilemässä ja olikin sitten päässyt oikein tärkeään tehtävään, nimittäin grillauksen viralliseksi valvojaksi.


Keskiviikkona meillä oli jälleen siivouspäivä. Aamulla kävi myös kosteusmittaajat ja isäntä näitä sitten odotteli aamulla parituntisen täällä eli koirat saivat poikkeuksellisesti aamustakin rautaisannoksen takapihailua. Minun töistä palatessa sama meno jatkui ja isännän tarttuessa imurin varteen jätettiin pappa jatkamaan takapihailua ja suunnattiin nuorempien kanssa ekalla kickbike lenkille. Sportrackeriin tuli kilometrejä 3,5. Jouduin tosin nuo pari jyrkempää ylämäkeä työntämään tuota vehjettä, kun vauhti loppui kokonaan. Selkeesti tuo mun halppismalli on raskaampi ja kaikinpuolin kömpelömpi, kuin kalliimmat kaverinsa. Täytyy pohtia et josko ensikesäksi sitten ostaisi semmoisen ihan paremman mallin. Kasvaapahan ainakin oma kunto siinä sivussa, kun koirat ravaa vierellä, polkupyörällä ei oikein itse saa liikuntaa näiden tappijalkojen ravivauhdilla.
Taunon kanssa sitten otettiin vielä takapihatottikset sekä kaikki saivat vielä ennen iltaruokaa leikkiä takapihalla.

Edellisessä postauksessa mainittuun Hilman mahanahka ongelmaan hankittiin Aloe Vera- rasvaa, joka toivottavasti pitää ihon kunnossa jatkossa. Pitää myös rankempien metsälenkkien jälkeen muistaa tarkastaa tuo koira, löysin nimittäin mahanahasta aika ison tikunkin.

Torstaina oli suuntana sitten Liperin kennelkerhon agi-treenit.

Kuvannut; Siina J
Taunon treeniosuus alkoi viimekerralla kesken jääneellä puomin palautuksella. Taunohan tosiaan rämäytti keinun viime treeneissä ja pisti sitten sen perusteella puominkin boikoittin. Houkuteltiin Taunoa ylös, mutta sitten "koutsi" ehdotti et Taunon vaan nostaisi puomille ja houkuttelisi alas.

Kuvannut; Siina J
Otettiin harjoitusta nopealla tempolle muutaman kerran ja kas, Tauno menee taas puomin.
Muuten treeneissä tehtiin rataharjoitus, joka meni mielestäni aika kivasti. Mitään erityisen vaikeaa radalla ei ollut. Kepit ja rengas tietysti, mutta rengas jätettiin suosiolla väliin ja keppejäkään ei kauheesti voi kehua, mutta ei niitä tietysti oo taas kauheesti treenattukaan.

Kuvannut; Siina J

Kuvannut; Siina J
Me saatiin lahjoituksena putki kotiinkin ja keppejä löytyisi myöskin, eli takapihatreeniä pitäisi ehtiä ottamaan.
Rengasta mentiin vielä sitten pari kertaa yksittäisenä ja kyllä se Tauno sieltä sitten hyppää, mutta ehdottomasti tuota vahvistetaan vielä pitkään yksittäisenä ennen radalle yhdistämistä.

Kuvannut; Siina J
Kuvannut; Siina J

Ratatreenin lisäksi alettiin keinun rämähdykeen totuttelu, kerrankin oikeasti HITAASTI ja RAUHALLISESTI. Menin keinun viereen, paukuttelin keinua ylös alas ja syötin Taunolle nameja kupista. Vaihtelin paikkaa keinun ympärillä ja aika lähelle heiluvaa keinua Taunon laitoin jo lopulta nameja syömään. Hyvin meni ja Tauno oli lähes reakoimaton räminään. Rämisyttelyharjoituksen jälkeen houkuttelin vielä Taunon seisomaan keinun alkupään kontaktille, sitten homma jätettiin siihen. Teki hirveästi mieli tehdä keinu kokonaisuudessaan edes kerran, mutta hillitsin itseni.

Jatkossa miun olisi tarkoitus vähentää reilusti Taunon kädestä palkkaamista, vaikka en aio siitä kokonaan luopua. Pitäisi saada koiraa irti kädestä ja enemmän hakemaan esteitä.

Kuvannut; Siina J
Riku-pappakin sai käydä esteillä. Liperin kennelkerhon aitoja ei valitettavasti saa laitettua Riku korkeudelle, joten hypyt jäävät hyppimättä. Pari matalinta mahdollista hyppyä hyppyytin, mutta ei oo enää papan juttu millään mutoa. A-estettä, putkea, keppejä ja puomia mentiin. Vähän hirvitti A:lla ja puomilla et tippuuko pappa, mutta vakaasti ja iän tuomalla rauhallisuudella se nuo esteet suoritti. Intoa oli kuin pienessä kylässä.

Treenien lomassa Hilma ja Tauno saivat moikata myös tätä ihanaa pientä Hollaninpaimenkoiran pentua. Hilma tärisytti häntää ja oli ystävällinen, mutta hajut kiinnostivat enemmän. Kuitenkin ihanan rennosti Hilma tutustui tähän kaveriin, vaikka toisaalta eihän tuo kovin iso vielä ollut.....edes Hilmaan verrattuna.
Taunoa ensin vähän ihmetytti; Tää haisee pennulle, mutta on mun kokonen.
Sitten kuitenkin Tauno pisti pennun kanssa reippaasti leikiksi.

Kuvannut; Siina J
Kuvannut; Siina J 
Kuvannut; Siina J
Kuvannut; Siina J
Kuvannut; Siina J
Treenien jälkeen suunaattiin vielä juoksuttamaan koirat metsään.


 Mukana menossa oli meidän lauman lisäksi Demi, Rico ja Armas. Pappa hiimaili lenkin kans mukana, mutta sai nyt olla hihnassa ettei jää vauhtiveikkojen jalkoihin.



Jännän harmoonisen ja mukavan porukan nämä kaksi laumaa muodostavat yhdessä, melkein voisi kuvitella et ovat samaa porukkaa. Tauno kuvittelee selkeästi varmaan itekkin olevansa sakemanni ja Hilmaakaan ei oikeastaan näytä enää yhtään jännittävän tässä porukassa.

Kuvasaldo lenkiltä jäi vähän lainaksi ja papan treenikuvatkin ovat Siinalla vielä, mutta empäs malttanut olla julkaisematta tätä postausta eli näillä menään ja kuvia ehkä päivitellään tähän sitten myöhemmin.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti