6.1.2013

Sunnuntain touhuja ja pappakoiran sairastamista

Aamupäivä;

Ensimmäiseksi kevennetään kuitenkin kuvalta eilisillalta. Rico latasi akut hyvin pitkän metsälenkin jälkeen ja tämän se oli saanut aikaiseksi leikkiessään meidän telkkarin katselun aikaan.
Omat koirat aina käyvät hakemasta lelukorista lelun, mutta Rico kävi sitten kaikki lelut sekä korin =D


Illalla myös koko koiraporukka seurusteli keskenään vallan lepposissa tunnelmissa.




Papparainen oli eilisen päivän ja illan vallan ok, ainut outo asia johon kiinnitin huomiota oli, että se kävi makuulle jopa ruokaa kerjätessään mitä se ei todellakaan ahneena koirana normaalisti malta tehdä.

Yöllä se sitten alkoi, hirveä veriripuli. Koirat kävivät iltakävelyllä hihnoisssa klo 12.00, sitten Riku herätti jo ennen kolmea ja viiden aikaan uudestaan päästämään itsensä takapihalla pissalle ja kakalle. Isännän kello sitten pirisi jo 7.30 ja taas mentiin takapihalle näissä edellämainituissa merkeissä.
Laitoin heti herättyäni Rikulle riisit kiehumaan ja nyt se on saanut kaksi pientä annosta riisi, vesi ja nutrisal jauhe sekoitusta sekä canicur tabletin. Nyt se on ollut ripuloimatta koko aamupäivän ja vaikuttaa myös hitusen pirteämmältä saatuaan nestettä elimistöön. Myöskin minun jatkuva seuraaminen nyt hitusen rauhoittui iltapäivän puolelle käännyttäessä.



Koetin saada Rikun päivystykseen, mutta iäkäs, sydänsairas, uusiutuneesta pissatulehduksesta kärsivä ja veriripulilla oleva kivuliaan, väsyneen ja levottoman oloinen koira ei ole kuulemma mitenkään kiireellinen tapaus Kontiolahden eläinlääkärin mielestä. Menetin hermoni totaalisesti ja löin luurin  korvaan.




Onneksi sitten sain varattua ajan huomiselle iltapäivälle eläintohtori Kivuttomalle ja siellä sitten otetaan laaja verenkuva, vien pissanäytteen tutkittavaksi  ja selvitetään kunnolla onko papalla nyt jokin vakavampi vaiva näiden oireiden takana. Alunperinhän oli tarkoitus viedä pissanäyte huomenna Tohtori Kontulle ja sitten torstaina vasta ottaa verikokeet, mutta en mä pysty nyt sinne torstaihin asti odottamaan ja miettimään et kidutanko mä tota mun rakasta vanhusta täällä, onko sille saatavana jotain hoitoa vai onko se nyt sitten menoa =(  Missään tapauksessa papan elämää ei pitkitetä siinä tapauksessa, että se kärsii, mutta en myöskään halua lopettaa sitä yhtään sen aikaisemmin kuin on pakko, jos vaivat vaan ovat hoidettavissa. Jos jotain parantumatonta on tapahtunut sen elimistössä niin sitten raskas päätös on tietenkin tehtävä.

Rico, Tauno ja Hilma ulkoilivat takapihalla pitkän tovin aamupäivällä, Rico vielä hitusen pidempään. Lelua viskotiin ja naapurin lapsiin tutustuttiin.



Tänään vietetään siis tömmöistä aika rauhllista päivää täällä, koska papparaisen vointia tahdon seurata. Match showhun oli tarkoitus mennä, mutta se jäi nyt väliin olemattomien yöunien sekä papparaisen tilanteen takia.

Jatkoa iltapäivällä.....

Iltasella pyörähdettiin vielä hihnalenkillä Ricon, Hilman ja Taunon kanssa (lyhyellä tosin, kun ei tota pentua vielä saa pitkiä matkoja hihnassa kävelyttää kuitenkaan).
Vastaan tulikin sitten kolme koirantaluttajaa, vaikka suuntasin reitille jossa niitä ei normaalisti tapaa  ja kaikkien koirat sattuivat olemaan vielä melkoisia remmirähjiä.
Kolme räkyttävää kääpiösnautseria saivat Riconkin pikkuisen reakoimaan. Tauno ja Hilma ohittivat tuppisuina kaikki ja Ricokin silleen hienosti ettei se alkanut mitenkään vouhkata hihnassa, hitusen vaan haukkua paukutti. Hiihtäjiä meni ohi paljon ja niihin kukaan ei ragoinut mitenkään. Ilmeisesti tommosen ison ja mustan kanssa kävely saa myös ihmisissä aikaan erilaisia reaktioita kuin lauma kääpiöpinsereitä, yksi hiihtäjänainen ei tullut meidän kanssa samaan aikaan alikulkutunneliin vaan odotti et ehdittiin sieltä pois. Hassua =D Leikkö taluttajan toiminta näyttänyt niin epävarmalta vai rouvalla ollut vaan kammo isompaa kaveria kohtaan.

Rikun vointi on hitusen korjaantunut päivän mittaan, se on virkeämpi eikä enää seuraa minua kokoajan. Maha on valitettavasti kuitenkin edelleen sekaisin (vertakin tuli) ja pissalle on päästävä 2-3 tunnin välein =(
Huomenna onneksi isännällä iltavuoro eli se lähtee kotoa vasta noin 9.30, käy ruokkiksella kotona pissattamassa papparaisen ja mie tulen sitten töistä viimeistään klo 16.00. Sitten onkin tohtoriin meno.

Rico lähti juuri kotiinsa, ompas täällä hiljaista. Kyllä se tommonen saksanpaimenkoira saattaa joskus vaikka talouteen tulla, mutta siihen menee vielä aikaa useita vuosia ja toisaalta, kääpiöpinserit on kuitenkin mun elämäni rakkaus eli kääkkälauman sekaan sakemanni sitten joskus tulee jos tulee eli tilojen ja ympäristön on oltava sellainen, että sellaiselle sekalaumalle pystyy tarjoamaan riittävästi liikuntaa sekä aktiviteetteja. Hihnalenkkeily kuitenkin muutaman kääkkän ja yhden sakemannin kanssa olisi ehken hituen haastavaa pidemmän päälle.


1 kommentti:

  1. Hyvä että Riku jo parempana ja toivotaan että vointi paranee yhäkin!!!

    PS. En tiedä oletko innostunut mutta annoin sinulle tunnustuksen blogissani - ymmärrän jos ei kuulu stailiin täällä moiset ;)

    VastaaPoista