27.1.2013

Kuulumisia laihalla kuvasadolla

Viikko mennä hurahti. Keskiviikkona ei tosiaan pidetty ollenkaan agilitytreenejä ja pakkanenkin paukkui, joten vietettiin lepo/laiskottelupäivää.....tai koirat vietti, minä hoidon rästiintyneitä kotihommia.

Torstaina sitten siivottiin sekä tehtiin pidempi hihnalenkki nuorempien koirien kanssa. Sen verran kireä oli pakkanen, että tossujen ja haalareiden turvin joutui nuoriso lenkkeilemään.


Perjantaina minulla oli tarkoitus käydä Taunon kanssa hiihtämässä sekä muiden kanssa hihnalenkillä, mutta koska pakkasta oli kuitenkin melkein -10 astetta päädyin laittamaan koirille takit niskaan ja hurauttamaan koirapuistoon. Pappaa on tietenkään ottanut mukaan paleltumaan. Puistossa oli jostain syystä tälläkertaa todella paljon pikkukoiria eli vauhtia ja vaarallisia tilanteita riitti. Hilma pysyi aikalailla huomaamattomana minun lähistöllä, muttaman kierroksen sitten puistossa kävelin, että sai sekin jaloitella. Tauno rallasi vaikka sun minkänäköisten koirien kanssa. Beaglen tullessa puistoon Tauno vähän sille syystä tai toisesta alkoi rähjäämään. Otin Taunon pois tilanteesta ja rauhoitin tilanteen, sen jälleen beaglen kanssa olo sujui rauhallisesti ja leikkiäkkin jo saattoi. Mä en aina tajua tota koiraa =) Puistosta lähtiessä Tauno kävi sellaisilla ylikierroksilla et Hilman kanssa saatiin portilta huudella kuuroille korville. Seuraavana olisin sitten kolistelut porttia ja koettannut herättää Taunon huomion sillä, että saisin sen luokse ja palkattua siitä. Joku avulias henkilö kuitenkin luuli, etten saa koiraani kiinni ja tuli sitten oman koiransa kanssa meidän luokse. Nappasin Taunon sitten siitä koiran ympäriltä pomppimasta kiini. Vähän harmittaa, että en saanut vietyä loppuun tuota ärsykkeen alla luoksetulon harjoittelua, mutta en nyt kehdannut sille ihmiselle sanoa et voit mennä takaisin, en tarvitse apua.
Reissu oli kuitenkin vallan antoisa jokatapauksesasa.

Illemmalla saatiin sitten minun lapsuudenystäväni meille kyläilemään, koirat ottivat vieraan vastaan innoissan ja Riku&Tauno repivät ilon irti myös siitä, että meidän vuodesohvalla oli joku nukkumassa. Ystäväni ei siis tarvinnut öitään yksin nukkua.
Illalla isäntä otti vielä Taunon tapaamaan kaverinsa kääpiöpinsereitä ja käymään tallilla, tosi hyvää teki Taunolle käydä isännän kanssa ihan kahdestaan liikenteessä. Hilma ja Rikuhan ovat useinkin isänään mukana tallilla & kyläilemässä, mutta Tauno harvoin joutaa treenaamisen takia mukaan. 
Hienosti oli nuorimies isännän kanssa käyttäytynyt ja uteliaana tutkinut uudet ympäristöt sekä hieronut tuttavuutta uusien kääpiöpinserituttavuuksien kanssa.






Lauantai aamuna käytiin reilun tunnin reippaalla hihnalenkillä ystäväni ja koirien kanssa. Pappakoirakin jaksoi lauantaina kävellä tuon kunnon lenkin meidän kanssa.

Sunnuntaina laiskoteltiin pitkälle iltapäivään pelkän takapihan varassa. Otettiin kimppapäiväunet elokuvan katsomisen lomassa ja oltiin vain.

Riku aamukahvilla ystäväni kanssa.



Iltapäivällä pappakoira pääsi sitten pienelle hihnalenkille ja nuorempien koirien kanssa hihnalenkkeiltiin melkein 2 tuntia.

Koirien viikonloppu sisälsi siis tavallista vähemmän aktiviteetteja, mutta sitäkin enemmän ihmisten kanssa seurustelua ja vierihoitoa. Mitähän Tauno ja Riku tuumaavat, kun ei ole vuodesohvalla ensiyönä kukaan nukkumassa?

Huomenna minulla onkin lomapäivä ja nuorempien koirien kanssa suunnataan  Hammaslahteen lumikenkäilemään ja katsomaan Kennel Mehtäpirun koiranpentuja =)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti