17.1.2013

Keskiviikon treenit ja muiden päivien tapahtumia

Tiistaina sain sen aikaiseksi, otin hihnalenkin jälkeen sukset ovenpielestä ja Taunon vetovyöhön.....ja siis wow. Matka ei tietenkään ollut pitkä mikä mentiin, mutta voi hitsi miten kiva oli huomata et koira oikeesti alkaa syttyä. Kannustin Taunoa kiskomaan siellä jouston päässä ja ai että, kun se juoksi ja minä sain hiihtää jo ihan tosissani spurtteja. Pysähdyttiin matkalla useita kertoja eli täysillä mennyt pätkät jäivät kuitenkin vielä lyhyiksi ihan tarkoituksella. Tästä me saadaan mahtava harrastus ensi talvelle, kun tämä talvi käytetään harjoitteluun. Harmillista, ettei Hilmaa kiinnosta kauheesti toi vetäminen ja suksetkin meinaa jänskättää. Keväällä ois tarkoitus (suuret suunnitelmat, saas nähdä) ruveta sitten juosten menemään samaan malliin joustojen & koirien kanssa, niin jospa Hilma sitten syttyisi.

Keskiviikkona oli vuorossa agilityä. Tiistain kokemuksesta siitä, miten Taunoon tuo hiissaaminen ja kannustaminen vaikuttaa otettiin heti ihan superiloinen ja vauhdikas asenne halliin tultaessa, kaninkarvaisen vetolelun kanssa riehuttiin jne. Vaikutus oli taattu, mutta en tiedä sitten oliko se kovin toivottu.....Tauno kiisi radalla vaan entistä kovempaa. Mitä mä teen ton kanssa, mä en pysy perässä, ehdi ohjata, ehdi antaa käskyjä tai mitään. Jos tuo vauhti säilyy kisaradoille niin ihanneaikojen kanssa ei tule ongelmia, mutta ohjauksen kanssa kylläkin.

Koutsi oli tehnyt meille tämmöisen harjoituksen.
Taunon kanssa ongelmakohtia olivat tuo hieno ohjauskuvio, jota mä en vaan tajua (käännäyläkroppaaheitäkoiraaidanylioikeallakädelläjaotataasaidansivultavastaanvasemmalla) huh huh.  Eli suomeksi koiran tullessa aidalle (aita nro 7) se pitäisi yläkroppaa kääntäen (itse ollaan selin aitaan) heittää aidan yli oikealla kädellä ja ottaa sitten samaisella kädellä aidan oikealta sivulta "kiinni" ja ohjata putkeen. Helpommin sanottu kuin tehty näillä aivoilla ja tällä jäykkyydellä.
Toisen ongelmakohdan Tauno kehitteli aitasuoraan noiden kahden putken välille eli putkelta nro 8 tultaessa suoritti hypyn 9 hienosti, mutta hyppy 10 piti kiertää. Saatiin homma menemään, mutta ei mitenkään täydellisesti. Uutuutena radalla oli muuri. Ekalla yrityksellä (täysin kylmiltään) Tauno jäi ihmettelemään et mikäs toi hökötys on. Kerran mentiin este yksittäisenä ja se ol siinä.

Kokonaisuudessaan treeni oli Taunon kanssa vallan onnistunut ja ehkä minustakin vielä ohjaaja saadaan, onneksi toi koutsi on kärsivällinen =)

Pappakoirakin pääsi mukaan pitkästä aikaa, vaikka antibioottikuuri onkin jo päällä. Kevennetyn radan meni kahteen kertaan ja oli tosi iloinen treenaaja. Muurista piti ottaa varsinainen muuri osa pois ja rimat olivat tuttuun tapaan alhaalla.

VIDEO pappakoiran menosta.
Kuvaus ja muokkaus; Siina J

Hilma oli isännän koirana treenien ajan eli tallimaskottina auton korjuussa. 

Tänään torstaina on pakkanen sitten paukkunut -20 asteen tietämillä eli tossut piti kaivella eteisen laatikosta esiin. Iltapäivällä tehtiin Taunon ja Hilman kanssa vähän pidempi hihnalenkki hyvin puettuina. Tauno sai myös vähän kotitreeniä eli pakastimen päällä seisomista harjoiteltiin sekä reipasta liikkumista näyttelyhihnassa. Eteen istumista ja sivulle tuloa sekä paikkaa myös tehtiin. Tauno on huono tarjoamaan istumista, tarjoaa ennemmin vaikka sen sivun, joten sitä pitäisi nyt vahvistaa kevään tottiksia ajatellen.
Onneksi huomenna alkaa viikonloppu ja toivottavasti pakkanenkin lauhtuisi suopeampiin lukemiin lauantaina.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti