8.3.2013

Viikon kuulumiset agilityä unohtamatta

Maanantaina vietettiin laiskottelu ja lepopäivää, koska Taunokin oli viikonlopun jäljiltä melkoisen naatti. Pieni hihnalenkki tehtiin Taunon ja Hilman kanssa haalareihin puettuina, pappakoira tyytyi aamu ja iltakävelyyn + takapihaan kylmyyden takia.

Tiistaina sitten lähdin hihnalenkille Hilman & Taunon kanssa ja huomasin siinä käpytellessäni, että pakkanen on jo mukavasti lauhtunut. Koukkasin kotiakohti vähän aiemmmin, kun tajusin, että vielä voitaisi mennä Taunon ja Hilman kanssa hiihtolenkille. 45 min käpyttelyn jälkeen käytiin sitten vielä hiihtämässä ihan täysillä noin 20 minuuttia (tai no täysillä ja täysillä), mutta koirat saivat juosta sydämensä kyllyydestä. On tuo vaan hieno harraste ja olen edelleen niin onnellinen, että Hilmakin lopulta syttyi hommaan.

Keskiviikkona takapihalla riitti lumitöitä ja keli oli sen verran lauha, että Hilma ja Taunokin viihtyivät takapihalla hommissa kaverina. Heittelin välillä lumipalloja ja saivat etsiä nameja lumikasasta. 
Illalla suunnattiin sitten vielä koko lauman kanssa agiliytreeneihin koirakoulu Napakan hallille koutsi Siinan ja sakemannien kanssa.
Taunon treeni meni aivan mahtavasti ja pappakin pääsi esteille vähän aivojumppaamaan. Hilma oli mukana vaan turistina päästen tietysti lämmittely ja jäähdyttely lenkeille mukaan.

Taunon kanssa suoritettiin tätä rataa pätkissä, koska en halunnut rueta ahnehtimaan. Video menosta tässä KLIK! Taunolle nuo putkikulmat ovat vaikeita, joissa mie lähden ns. toiseen suuntaan eli minun meno töksähtää. Molemissa sen kulman sisältävissä putkeen vienneissä kuitenkin saatiin treenin aikana onnistuminen aikaan, se on pääasia. Taunolla oli myös ekaa kertaa kepit radalla ja homma meni todella hyvin. Tokihan mä noi kepit vielä ohjaan (ihan siis peruuttamalla), mutta Taunolla on vauhtia ja intoa keppien suorittamisessa, joten aivan kohta varmasti voin rueta jalostamaan hommaa niin, että häivytän itseni tuosta hujoutumasta. Kontaktit Taunolle varmaan pitää nyt reuta miettimään uudestaan, koska hidastuskäskyn teho on huonontunut merkittävästi. Taunon keppitreenistä vielä erillinen video tässä KLIK!  Ei hitto tota mun huitomista. Hyvä havainto videolla se, että kun saan pidettyä ohjauksen pienieleisenä ja tarkkana koira menee hyvin, jos käden kaari laajenee tulee virheitä. Itsestään selvää teoriassa, mutta ei sitä siinä ohjatessa vaan huomannut.
Videoista kaikki kunnia; Siina J

Pappakoiralla on selkeästi huomattavissa, että sen tasapaino on heikentynyt. En kuitenkaan ole asiasta kauhean huolissani, on kait ihan normaalia. Nyt Riku meni vielä puomin ja A-esteen, mutta jatkossa nämä varmaan jätettävä turvallisuusyistä kokonaan väliin. Mutta voi sitä tekemisen iloa ja hännän vispausta, kun papan halliin toin. Miten se voi tota lajia noin paljon rakastaa? Ja miksi se ei voinut rakastaa sitä tuossa määrin silloin, kun vielä kisattiin =D

Torstaina meidän oli tarkoitus mennä taas hiihtämään, mutta emännän kipeytynyt olkapää esti suunnitelmat. Tyydyttiin siis vain hihnalenkkii ja vielä melkoisen lyhyeen sellaiseen, jotenkin päivä meni vähän harakoille monessakin suhteessa. Onneksi noiden koirien kanssa ei aina tarvii olla humppaamassa, tärkeää, että tottuvat rauhallisempiinkin päiviin.

Perjantaina kävin töiden jälkeen ostoksilla Sohvin valinnassa. Todella hienoa, että saatiin tänne oma barffiruokakauppa. Murren Murkinan tuotteiden hinnat olivat minusta kyllä melkoisen suolaisia, vaikka ymmärtäähän sen, että ei tuollaisissa pakkauksissa 100 gramman annospaloissa myytävä tuote kovin edullinen voi olla. Nämä erikoisuudet eivät siis päädy meillä ihan pääravinnoksi vaan entisillä Lemmikkiruoka Tessun, Vauhti-raksun ja Kennelrehun tuotteilla mennään pääsääntöisesti ja näitä sitten hankitaan lisäksi. Toki on aivan mahtavaa saada koirien ruokavalioon lisää eläimiä eli nythän uutuutena tulee fasaani, peura, hanhi ja otin poroakin kokeeksi, vaikka se ei aiemmin (ainakaan ennen kerran päivässä ruokintaa) Rikua lukuunottamatta koirille kelvannut. Noi alkuvoima sarjan kasvikset olivat minusta kyllä ihan mukava juttu ja kohtuu edullisiakin vielä. Näissä mukana myös porkkanaa mitä en voi koskaan koirien kasvissoseisiin sekoittaa itse, koska olen niin pahasti allerginen porkkanalle etten voi sitä käsitellä ollenkaan.


Tämä satsi maksoi noin 57 eruoa, luut ovat naudan rustoluita, alkuvoimaa on tuossa yhteensä 5 pakettia, hanhea 2 pötköä, poroa 1 pötkö ja muut ovat ihan perus luista kalkkunaa, jauhettuja broilerin siipiä jne. Hienommin syö elukat kuin ihmiset tässä taloudessa =) Laskeskelin tuon läjän ruokaa riittävän noin 18 päiväksi, eli siinäkään suhteessa ei voi kauhean halvaksi tätä kehua.



Kotiin jouduttuani lähdettiin vielä eilisestä laiskottelusta seuranneen huonon omantunnon siivittäminä käymään metsälenkillä. Pakkasta oli vaan noin -5 astetta eli kääkillekkin keli vallan passali. Pappakin pääsi mukaan pitkästä aikaa, ei sitä aina kotiinkaan raaski jättää ja tarkoitus ei kuitenkaan kauhean pitkää lenkkiä ollut tehdä. Oikein reippaasti jaksoi vanhuskin mukana köpötellä, keppikin piti välistä saada kanneltavaksi ja hangessakin käydä kahlaamassa. Iltahämärä meinais jo joutua, joten kuvat ovat vähän tummahkoja.


















HYVÄÄ NAISTENPÄIVÄÄ KAIKILLE NAISILLE JA NARTUILLE!



Huomenna lauantaina sitten suunnataan aamusta Juukaan ryhmänäyttelyyn Taunon kanssa. Kyytiin pääsee koko lauma, koska siitä sitten jatketaan matkaa kohti Lieksaa. Pitää välillä kyläillä kotiseudullakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti