28.3.2013

Agilityä ja metsälenkkeilyä

Keskiviikkona oli taas agi-treenien vuoro.
Mukaan pääsi tälläkertaa vain tiistaina vetreäksi hierottu Tauno, Hilma ja Riku jäivät isännän hoiviin kotiin.
Taunon ensimmäinen treenipätkä meni aivan pelleilyksi. Välistä mä aina mietin et onko toi koira oikeesti niin fiksu ja laskelmoiva et koittaa kusettaa 6-0 silloin, kun huomaa et nyt siihen on tilaisuus. En itse ollut missään loistovireessä treeniä ajatellen ja oon aika varma et toi pieni per**** haistoi sen =D
Muiden treenatessa Tauno kävi autossa miettimässä asioita ja minäkin keräsin itteni iloisempaan vireeseen seuraavalle kierrokselle ja sitten alkoi jo homma vähän mennä sinnepäin.
Puomilla Tauno on edelleen vähän varovainen, mutta suorittaa sen kuitenkin. Naureskeltiin koutsin kansa, et tuoko siihen tarvittiin et jätkä rupes ottaa kontaktit ja kuuntelemaan hidastuskäskyä, meinaan, että kontaktit menivät tälläkertaa melkoisen hyvin. Kepeillä on hakemista ja palasin takaisin peruutusvaihteeseen, parempi niin, kuin koheltaa etuperin.

Rata näytti tältä:



Taunon suurin ongelma on tällähetkellä tuo putkikulma, mikä siis tuli tuossa mentäessä aidalta nro 10 putkeen numero 11 ohjaten koiraa ns. vasemmalla kädellä. Jos tein valssin aitojen 9 ja 10 välissä mitään ongelmaa ei ollut, mutta se tietysti ei taas ohjaustapana ollut tuossa kohdassa mitenkään järkevä. Noita putkikulmia pitää nyt treenata runsaasti ja ihan erikseen. Muutaman kerran tuo sama putkikulma sitten otettiin niin, että putken päässä oli namialusta ja siinä ei sitten taas ollut mitään ongelmaa. Kummallinen on tuo Tauno ötökkä.
Kokonaisuutena treenit kuitenkin sitten lopulta olivat vallan onnistuneet.
Video Treenistä tässä KLIK!

Laitan nyt tähän samaan videon viimeviikon (keskiviikko 20.3.2013) treeneistä, kun koutsi sen tänään minulle muokkasi. Videoon tästä KLIK!


Torstaina alkoi sitten 13.00 pääsiäisloma ja päästiin mukavasti vielä kunnon metsälenkillekkin koko porukan voimin.

Ensin otettiin vähän motivaatiovetoja, eli isäntä kannusti ja palkkasi. Jostakin selittämättömästä syystä Taunolla ei tuo vetohomma lähde entiseen malliin ilman edellä menevää kirittäjää (suomeksi Siinaa ja Demiä). En tiedä, leikkö tuo koiruus vaan kokenut homman olevan kannattamatonta vai onko syynä jokin muu. Tauno tosiaan kävi hieronnassa tiistaina, eli jumissakaan tuo koira ei voi olla. Kipeäkään ei oikein tule kysymykseen, koska menohaluja motivoituna on hirveästi, agility sujuu ja pomppua riittää. Tänään huomasin tai tarkemmin sanottuna uskoin, että nuo uudet valjaat Taunoa vähän vieroksuttaa. Takin kanssa ovat kireämmät, mutta ilman takkia tuntuvat nuoresta miehestä ilmeisesti oudosta. Totutellaan nyt noihinkin ensin kunnolla, eli Tauno sai kirmailla metsälenkinkin valjaat päällä. Ajattelin, ettei se tuolla hangessa onnistu niin etäs karkaamaan, että jäisi johonkin kiinni ja katoaisi sille tielleen.  Eniten epäilen, että kun ynnää yhteen tämän vetohalun yllättävän katoamisen ja eilisen lällättelyn agi-treeneissä uskaltaisin epäillä Taunon vaan saavuttaneen tämän mukavan iän, joilloin ei oikein mikään mene jakeluun ja entiset opitkin tuntuvat katoavan uloshengityksen mukana taivaan tuuliin.



Pappakoira pääsi myös tänään mukaan kunnon lenkille. Vointi on nyt ollut niin paljon parempi, että saadaan vielä pidettyä pari-kolme pidempää lenkkiä mukana viikko-ohjelmassa.
Ehdottomasti sitten papan on aika lähteä, kun ulkoilu ei enää suju, mutta vielä onneksi menohaluja ja intoa riittää, kuhan välissä saa levätä tarpeeksi. Onneksi kevät alkaa nyt oikeasti tulemaan, enää ei mene monta viikkoa et koirat pääsevät takapihan patiolle päivää paistattelemaan.


Tosi sporttinen emäntä.


Jäniksenjälkiä oli metsätien varrella aivan valtavasti ja olipa tuolla käynyt hiippailemassa hirvikin (isoista jäljisstä ja papanakasasta päätellen). Riitti kääkillä nuuskittavaa.










Luonnonmukaista ruokailua suoraan luonnosta eli jäniksenpapanoita. nams.













Onni ovat urheilleet kääkät ja pääsiäisloma vasta aluillaan.

Mukavia pääsiäisen pyhiä kaikille lukijoille =)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti