16.3.2013

Perjantaita ja lauantaita

Perjantaina töiden jälkeen laiskotti, mutta sain lopulta aktivoiduttua liikkeelle.
Ensimmäisenä suunnattin Sohvin valintaan ihan vaan sovittamaan kääkille uusia vetovaljaita hiihto- ja canicrossaus hommeleihin. Mukaanhan ne valjaat sitten sieltä toki tarttuivat ja pankkitilin saldo keveni kokonaisella satasella.
Kaupasta suunnattin sitten vielä Reijolan rantaan kokeilemaan hiihtämistä uusilla valjailla. Aurinko kuitenkin ehti laskea ja pakkanen kiristyä, joten kääkkien mielestä hiihtäminen aivan alasti oli täysin yliarvostettua. Käännyttiin sitten takaisin, puin kääkille takit ja käpyteltiin jonkinmatkaa kävellen jäällä. Saivat hitusen juostakseen sentään.
Lemmikkieläinkauppareissu Taunon ja Hilman kanssa oli onnistunut, Tauno käyttäytyi tosi hienosti vaikka pienessä tilassa oli toinenkin uroskoira asioimassa.
Jäällä myöskin käytös oli priimaa, vaikka kuljettiin todella läheltä avantouimareiden saunaa ja avantoa, eli ihmisiä juoksenteli uimapuvuissaan taustalla runsaissa määrin.
Kuvia ei tältä reissulta tullut, koska kamera jäi kotiin.
Isäntä käytti tällävälin pappakoiraa yksin fleksilenkillä, näistä lenkeistä pappa tykkää aivan älyttömästi, kun saa olla pitkässä hihnassa ja ihan omassa rauhassa.

Lauantaina oli tarkoitus lähteä metsälenkille, mutta auringon paiste ja hyväkuntoiset ladut saivat minut kuitenkin kallistumaan hiihdon kannalle.
Taunopa oli sitten asiasta erimieltä, vetohalut olivat johonkin tyystin kadonneet (liekkö perjantainakin ollut kyse tästä). Veti ladun sivuun eikä innostunut ollenkaan etenemään, kuin ihan lyhyitä pätkiä. Uusilla valjailla en usko olevan asiaan kuitenkaan vaikutusta, niitä ei mitenkään arastellut tai kummastellut. Hilseenkin pukkasi pojalle, kun koetin motivoida etenemään eli joku paikka varmana kipeä. Välistä nostelee oikeaa takajalkaansa vähän oudosti, eli olisiko selässä jokin jumi, joka sitten vaikuttaisi.
Pari kuvaa isäntä kuitenkin sai napattua (kerrankin siis ois ollut kuvaajakin mukana).





Sain varattua Taunolle maanantaiksi ajan fysioterapeutille, jospa siellä selviäisi tämän ongelman syy. Voi tietysti mennä ohi ihan levollakin, mutta ei varmasti tee pahaa muutenkaan Taunolle käydä ammattilaisen syynättävänä, kun on niin kovasti liikkuvaa sorttia.
Taunon viikko on kyllä ollut todella aktiivinen ja säät kuitenkin melkoisen kylmiä, eli jonkinlaisen lihasjumin syntyminen tuntuisi hyvinkin mahdolliselta. Aika väsynyt jätkä myös on jostakin syystä, eli tänään tehtiin vaan hiihtoyrityksen päälle kevyt hihnakäpyttely ja muuten lepäillään nyt tämä viikonloppu.....tai ainakin yritetään malttaa lepäillä.






 Aurinkoläntit sohvalla ovat aika suosittuja, kuten arvatenkin kaikissa kääkkätalouksissa =)

Tänään meillä myös alkoi koirien kanssa vähän erilainen viikko, kun isäntä suuntasi talvilomalleen lappiin moottorikelkkailemaan, eli neljästään porskutetaan.
Lauantai iltana saatiin kyllä ihana vieras, emännän rakas ystävä. Koirat saivat seurustella ja saavat taitaa taas myös yöllä vierihoitoa, kun vuodesohva olkkariin levitellään.

'


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti