13.2.2013

Viikon touhuiluja

Maanantain koittaessa kamera aina joutuu laatikon perukoille, koska valoa ei töiden jälkeen riitä kuvailuun. Minua kuitenkin lohduttaa tieto, että enää ei mene montaa viikkoa siihen, että töiden jälkeen ehtii metsälenkille.

Maanantaina ilta otettiin liikunnan kannalta. Ensimmäisenä töiden jälkeen vein pappakoiran fleksilenkille ihan yksinään, pappa nauttii näistä privaattikävelyistä suunnattomasti.
Sitten suunnattiin Taunon kanssa tekemään hiihtolenkki. Koetin vähän hiljentää omaa vauhtia ja pidentää matkaa sekä vähentää koiran kehumista/kannustamista. Tämä siis jatkoa ajatelleen, kunhan pidempiä matkoja ruvetaan hiihtelemään. Vaikka aika rautainen olenkin (eh heh) niin en kyllä jaksa hiihtää useita kilometrejä täysillä koiraa jatkuvasta kaunnustaen. Tauno meni pikkuisen hämilleen muutoksesta, joten takaisin sitten tultiin hitaammin, mutta kannustin entiseen malliin. Asia kerrallaan, se pitäisi minunkin aina muistaa. Matkaa saatiin kuitenkin jonkinverran pidennettyä, siihen olen tyytyväinen. Hiihtolenkin jälkeen lähdettiin vielä Himan & Taunon kanssa hihnalenkille ja aikaahan tuolla vierähti melkein 1,5 tuntia.

Tiistai oli koirilla vähän erilainen päivä, koska minä suunnistin aamulla jo viiden aikaan kohti lentokenttää ja Helsingissä tapahtuvaa koulutusta. Isäntä siis hoiti poikkeuksellisesti koirien aamutoimet sekä aamulenkin. Aamulenkillä olivat isännän iltavuorosta johtuen viihtyneet lähes tunnin ja samanmoisen lenkin olivat sitten vielä tehneet isännän töistä päästyä eli minua odottivat illalla kotiutuessani iloiset, mutta tarpeeksi aktiviteettia saaneet koirat =)

Keskiviikkona sitten sain jo kameran kaiveltua laatikosta, mutta kuvien laatu jäi melkoisen heikoksi. Töistä tullessa kävin noutamassa zooplussan paketin postista. Tilailen tuolta zooplussalta aika usein koirille tarvikkeita sekä ajanvietepurtavia. 

Tänään tilauksesta paljastui uudet takit Hilmalle & Taunolle (hävettää tunnustaa, mutta minulle on tullut himo ostella koirille kivoja talvitakkeja). Koiria puen ja tulen pukemaan aina vaan tarpeeseen, mutta kiva noita on ostella ja tehdä noista söpöt tekstiilikaksoset =)

 

Minusta nää on tosi kivat ja tyylikkäät pienen pakkaskelin takit. Toinen pointti näiden tilaukselle oli se, että näissä on kuitenkin rintaa suojaava kappale, mutta sen alle ei pitäisi lumen kasautua samallatavalla kuin Hurtan manttelin rintakappaleen alle. Hurtan mantteli ei millään muotoa toimi, jos vähänkin kuljetaan lumihangessa.
 Takit olivat myös todella edulliset tarjouksessa. Hilman koko maksoi 8,90 ja Taunon  koko 9,90. Ei hinnalla pilatut. Takkien napit ovat pikkuisen köykäiset, mutta noihin voi vaihtaa sitten paremmat jos rikkoontuvat. Kaikenlisäksi tuo huppu vaikutti siltä, että se pysyisi jopa päässä eli kovemmalla pakkasella haalarin päälle laitettuna manttelin saa suojaamaan myös korvia.


Paketista paljastui myös kongien täytteeksi Tubidog maksatahnaa ja ajanvietepurtaviksi hevosen maksaa ja naudan turpia.

Lisäksi tilasin kokeiluun hamppuöljyn. Olen tuota hamppuöljyä ollut ostamassa jo pitkään luontaistuotekaupasta, mutta sattui tuolla silmään, joten ajenee saman asian.





















Muuten vietettiin koirien kanssa ihan koti-iltaa edellispäivän reissaamisesta väsyneenä. Agilitytreenitkin päätettiin jo aiemmin jättää väliin tältä keskiviikolta, koska siellä menee aina todella myöhään ja univelkaa minulla on ihan kiitettävästi. Treenivuorohan meillä on ollut aina vasta 20-21 ja siinä sitten kun koiran jäähdyttelee jne. niin lähempänä kymmentä on vasta kotona.
Koirat saivat kuitenkin reilusti ulkoilua takapihalla, pienen hihnalenkin (papalla lepo) sekä Tauno sai kotitreeniä. Pöydällä seisomista treenattiin pakastimen päällä ja takapihalla otettiin pujottelua sekä hyppyä.
Tekaisin siis takapihalle Taunolle myös hypyn keppien lisäksi, että voidaan päivittäin vähän treenata lähinnä nopeita takaakiertoja ja sen sellaista.
Takapiha pujottelussa Tauno on jo tosi taitava, toivottavasti osaa sitten siirtää taitonta myös "oikeille" kepeille. Takaakierrot onnistuivat myös hyvin uudella aitaviritelmällä, mutta taisin taas tehdä pari toistoa liikaa ja Tauno alkoi lällätellä. Pitäisi muistaa lopettaa siihen pariin-kolmeen onnistuneeseen toistoon eikä tahkota lisää ja lisää.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti