7.2.2013

Viikon menot ja keskiviikon agi-treenit

Maanantaina palattiin arkeen, kuten tavallista. Voi kun tulis äkkiä kevät ja ennekaikkea kevään lomat sekä valoisat illat =)
Töiden jälkeen maanantaina lähdettiin sitten koirapuistoilemaan kääpiöpinseritoveri Edyn kanssa Rantakylän koirapuistoon. Riku-pappa jäi kotiin lepäilemään, kun se ei kauheasti pitkistä puistoiluista enää nauti.

 Koirille puin lämmikkseeksi (ja ehkä ihan vähän kivan ulkonäön takiakin) Armaan, Demin ja Ricon emännän meille ompelemat fleecet. Nää on ihanat <3

Hilmaakaan ei tuollainen fleece kauheasti harmita, vaikka muuten takkipäällä olo onkin sen mielestä ihan hanurista.






Puistoilu sujui mallikkaasti, Taunonkin käytös oli vallan priimaa. Melkein pari tuntia hurahti ja mukavaa juttua riitti Edyn emännän kanssa. Edy ja Tauno pärjäsivät mainiosti yhdessä, vaikka ovat kumpainenkin vahvoja nuoria uroksia. Tauno rauhoittui puistoon mentäessä ensin hihnassa ja Hilma tutustui muihin, sitten kun sain Taunon huomaamaan et Hilma pärjää päästin senkin vapaaksi eikä ongelmia tullut minkäänlaisia.
Taunolla on Hilman puolustamista selkeästi ollut taas ilmassa ja haluaisin sen kitkeä kokonaan pois. Koetan nyt näyttää Taunolle, ettei sitä tarvita Hilmaa puolustamaan. Ilman Hilmaa Tauno rakastaa toisia koiria ensisekunnista, joten muusta tuskin on kyse, kuin tuosta heikomman laumanjäsenen puolustamisesta.

Tiistai aamuna me sitten aloitettiin Aloe Vera kokeilu emännälle, Hilmalle ja Taunolle. Riku syö tällähetkellä Dorwest herbsin valkosipuli-kreikanherne tabletteja  ja Uri-flexiä, joten se ei vielä pääse aloe vera kokeiluun mukaan.

Kyseessä Forever  aloe vera gel.


Muuten tiistaina vietettiin lepopäivää. Tauno otti sisällä näyttelytreeniä ja ulkona pienet takapihakeppi -treenit. Taunosta rätkäistiin pari poseerauskuvaakin. Sisällä vaan valo ei meinaa riittää ja kamera nappaa kuvan silloin, kun sille sopii ja se on asiaa tarpeeksi kauan pohtinut. Eli kuvien laatu ei valitettavasti ole mitään priimaa.



Keskiviikkona sitten suunnattiin Taunon kanssa agilityä treenailemaan. Olin aivan liekeissä sunnuntain onnistumisen johdosta ja se näkyi kyllä suorittamisessakin. Muistin siis kokoajan minne piti mennä enkä koheltanut muutenkaan kauheasti (vaikka koheltamistahan tuo käytännössä on koko minun ohjaus).
Koutsi oli meille tämmöisen radan suunnitellut.


Video Taunon menosta (ja emännän surkeasta yrityksestä pysyä koiran vauhdissa)

KLIK!

Tauno näköjään noussut lähdössä seisomaan, mutta minun aivot eivät tätä ajoissa rekisteröineet. Toivottavasti ei kehitetä mitään lähtöongelmaa Taunolle, pitää olla jatkossa tarkempi.

Ratahan ei tälläkertaa sisältänyt mitään surmanloukkuja emäntää ajatellen, valssata minäkin sentään osaan jotenkuten =) Hyvä kuitenkin välistä tarjoilla koiralle niitä onnistumisia eikä aina sitä, että minä opettelen ohjausta samalla, kun koira opettelee agilityä.
Tauno harjoitteli radan lisäksi keppejä ja keinua sekä tottisteli vähäsen. Keppeillä Tauno tietää jo pujottelutekniikan, mutta vielä pitäisi saada intoa pujotteluun lisää. Keinu on Taunolle hankala, mutta eiköhän se saada pian onnistumaan. Tästä lähtien Taunolla sisältyy joka treeniin myös keinutreeniä.

Taunon tottistelu tapahtui samaan aikaan hallissa, kun Demi-sakemanni treenasi eli häiriötreeniä jälleen. Kertaakaan Tauno ei Demin luokse karannut, vaikka mieli näytti kovasti välillä tekevän.
Myös seisotuskuvaa koetettiin Taunosta lopuksi napata, mutta yksikään kuvista ei oikein antanut arvoa koiralle, kun sen verta alkoi jo varmaan olla vilpoisa fiilis elukalla.
Treenien lopuksi Tauno sai kirmailla Demin ja Ricon kanssa hallin lähistöllä hitusen vapaana.
Hilma ja Riku olivat päässeet treeniemme aikana isännän kanssa lenkille, vaikuttivat oikein tyytyväiseltä meidän treeneistä palatessa.
Kotiin tultua Tauno otti vielä pienet leikkisessiot Hilman kanssa, söi ja sitten painuttiin pehkuihin.



Torstaina ei sitten tehty mitään treenijuttuja, käytiin vaan kunnon reippaalla hihnalenkillä Hilman ja Taunon kanssa. Pappakoiraa en pidemmälle lenkille ottanut, kun pakkastakin oli reilut -5 astetta. Papparainen pelasi erän älypeliä meidän lenkin aikana ja hoiti isännän kanssa siivoushommia =)

Iltaruuaksi lauma nautti sianselkää. Taunon ruokailutyyli on suorastaan mielenkiintoinen.

 
 

 



Huomenna perjantaina meille sitten haetaan Rolle kääpiöpinseri hoitoon, lauantaina ulkoillaan isolla koiraporukalla ja sunnnuntaina varmaan sitten ihan oman lauman kesken. Aktiivinen viikonloppu siis taas tulossa =)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti