16.2.2013

Perjantain ja lauantain ohjelmistoa

Perjantaina isännän tultua töistä pistettiin kovaa vauhtia ulkoiluvaatteet päälle, että ehdittäisiin juoksuttaa koiralauma metsätiellä vielä ennen pimeää. Vajaa tunti ehdittiin kävellä ja koirat saivat liikunta-annoksensa. Varmasti oli koirille antoisampaa, kuin koirapuistossa ympyrän juokseminen. Onneksi kevät alkaa tulemaan ja töiden jälkeen ehtii myös tehdä kunnollisia vapaanajuoksemis lenkkejä. Kameraa ei hämärästä johtuen otettu ollenkaan kannettavaksi, koska kuvia ei oltais saatu kuitenkaan.

Lauantaina meillä oli aikapitkälle lepopäivä muiltaosin, mutta agilityä käytiin Napakan hallilla treenailemassa. Koko lauma oli minulla mukana ja pääsivät samalla sitten pikku kävelylle kaikki. Taunolle ei otettu ollenkaan ratatreenä vaan tarkoitus oli ottaa pieniä pätkiä; irtoamista, kontakteja, keppejä, pussia jne. Keinuakin oli tarkoitus ottaa, mutta se oli valitettavasti rikki.
Mukana oli kääpiöpinseri Edy omistajineen, eli Taunolle tuli samalla hyvää häiriötreeniä.

Ensin Tauno harjoitteli pussia yhdistettynä pariin hyppyyn ja pieneen irtoamisharjoitukseen. Pussia ei ollut otettukaan pitkään aikaan, mutta ei ollu Taunolla kerran opittu taito unohtunut ja heti ekalla yrittämällä jätkä suoritti pussin onnistuneesti. Nelosaidalle Tauno oli tarkoitus saada irtoamaan ja tämä onnistuikin jotenkuten, irtoamisen treeniä kuitenkin tehtävä myös jatkossa runsaasti.
Yksinkertainen kuvio näytti tältä;


Keppejä Tauno harjoitteli myös ihan täyspitkinä ja takapihaharjoittelun seurauksena tekniikka on Taunolla hyvin hallussa. Vielä pitäisi saada toimintaan itsenäisyyttä ja tätä voidaan kivasti takapihalla treenata. Minulle keppien ohjaaminen on vaikeampaa toiselta puolelta ja koetan nyt itse opetella ohjaamaan kepit jokapuolelta eli siinä on itselläkin taas opiskelun paikka. Tällähetkellä siis takapihakepeillä voin jo itse kulkea etuperin, mutta oikeilla kepeillä ohjaan Taunoa vielä peruuttamalla. Verkkoja Tauno on kokeillut muutaman kerran, mutta ohjureilla ei ole harjoiteltu ollenkaan keppien menemistä. Onnistunee opetus siis näinkin.

Kontaktia Tauno treenasi A-estellä alustan kanssa ja tämäkin sujui hyvin.
Pyörittelin Tauno myös vapaamuotoisesti aitojen ja putken välillä, ohjautui todella hyvin.

Koko treeniin ajan Edy treenasi samaan aikaan hallissa toista kohtaa, tokihan pari karkaamista tapahtui, mutta ei pahasti.
Lopuksi Edy ja Tauno laitettiin vielä vierekkäin paikallaanoloon hallissa ja tämäkin meni todella hienosti. Tauno tosin oli istumassa eikä maassa, koska maahanmenon opettamisessa olen ollut htusen laiska.

Taunon treeni oli kokonaisuutena todella onnistunut. Rataharjoitusten lisäksi välillä pitäisi keskittyä iha näihin pieniinkin juttuihin ja treenata yksittäisiä esteitä. Uskaltaisikohan sitä Taunon kanssa käydä jossain vaiheessa jotkut möllit kisaamassa keväällä/alkukesästä jo?

Pappakoira pääsi myös käymään esteillä pitkästä aikaa ja into hiveli silmää.

Ilta vietettiin sitten ihan kotoilun merkeissä, lauma nautti iltaruuaksi hevosen kylkiluut. Nämä ovat todellista herkkua tälle laumalle ja tuo iso kylkiluu katoaa kääpiöpinserin sisuksiin ihan kokonaan. Hilmalla ei oikein puruvoima riitä samaan suoritukseen, kuin Taunolla ja Rikulla, mutta syödäkseen saa sekin. Hilmahan ei nykyisin kovin kummoisia annoksia tarvitsekkaan, että vyötärölinja säilyy näkyvissä =)






  Luiden jälkeen sulateltiin ja koirat pääsivät vielä isännän kanssa iltapissalenkille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti