24.2.2013

Tuusniemi RN

Tauno kävi tänään esiintymässä Tuusniemen ryhmänäyttelyssä.

Tulos;

JUN EH JUK4



Tuomaroi: Di Lorenzo Antonio, Italia.
Arvostelu vapaasti suomennettuna; 

Hieno tyyppi, liian iso koko. Neliö, mutta liian pitkä jalkainen. Erinomainen rinta. Tarvitsisi paremman hännän. Hyvin kulmautunut (jostain, ei saa selvää). Tarvitsisi paremmat olkapäät. Hieno kuonon ja pään profiili. Hyvät silmät, hyvät liikkeet.


Taunohan on iso, siitähän ei nyt päästä mihinkään, ja häntä on saparolla. Tuo on täysin odotettavissa, että koosta tulee mainintaa isossa osassa näyttelyitä. Hienosti kuitenkin sinällään, että selkeästi suuri ja niin suuri, että tuomari mainitsi asiasta jopa arvostelussa sai silti kuitenkin EH:n ja sijoittui neljänneksi (eihän niitä koiria tietysti paljoa ollutkaan). Tämä tuomarin linja oli selkeästi sellainen, että isommalla koolla ei ERIä tainnut irrota kenellekkään.

Pää ja kuono ovat yksi Taunon ulkomuodon vahvuus ja oli mukava huomata, että tuomarikin nämä noteerasi. Kulmauksiin olen myös itsekkin tyytyväinen, kuten oli tuomarikin (kun vielä olisi saanut selvän, että mihin kulmauksiin tuomari oli positiivisen huomionsa kiinnittänyt). 

Seisominen ei mennyt Taunolla ihan nappiin ja siihen on saatava treenillä ehdottomasti lisää pitkäjänteisyyttä. Myös tyttöjen hajut sotkivat nuorenmiehen päätä. Minni tyttö tuli moikkaamaan ja hetihän se meni Taunolta ihan nuppi sekaisin rakkaudesta =D

Taunnon liikkeeseen ja liikkumiseen olen erittäin tyytyväinen. Viimeksihän tuomari tästä asiasta huomatti ja nyt saatiin asiaa ilmeisesti korjattua. Taunon liike on mielestäni hyvää, mutta Kajaanissa sitä ei saatu esille ja koira kulki kasassa/selkä köyryssä. Näkyy kyllä kuvistakin, että on emännällä ainakin on sen verta pitkä askel jo, että ensikerralla on valittava päälle pidempi hame =)




Päydällä (yllättäen jälleen keikkuvalla sellaisella) Taunoa hitusen jännitti. Pitäisi saada se pöytä harjoittelua varten tänne kotiinkin hankittua.  


Hampaiden katsominen meni todella hienosti. Kovasti minun teki mieli ottaa Taunosta samanlainen pihtiote kuin Kajaanissa (en siis tiedä miksi siellä niin tein), että tuomari saa katsottua hampaat, mutta hillitsin itseni ja kas, mtään ongelmia hampaiden katsomisessa ei ollut eikä Tauno vetäytynyt yhtään taaksepäin. 




Kokonaisuudessaan onnistunut näyttelyreissu ja meni aikalailla odotusten mukaan, vaikka olisihan se ERI ollut kiva saada plakkariin. Kahdenviikon päästä sitten katsellaan uudestaan Juuassa, että miten käy. Voiskohan Taunon pestä 90 asteessa? =D 
Hieno mies se on, valioyksilö minulle ja luonnepuolella/hermorakenteen osalta täyttä kultaa =)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti