17.10.2012

Alkuviikon touhuja

Kuvailua ei ole nyt alkuviikosta paljoa ehditty harrastella ja pimeyskin joutuu sen verta aikaisin, ettei oikein ehdikkään. Eli vanhoilla kuvilla täytyy tätä tekstiä piristää.

Tauno, huhtikuu 2012

Riku-paparainen on ollut levossa nyt pari päivään rankan viikonlopun jäljiltä. Levossa siis käytännössä tarkoittaa sitä, että saa noin 30 min pitkän aamulenkin, sitten iltapäivällä käy ulkoilemassa vaan takapihalla ja illalla saa noin 20 min kestävän iltalenkin. Takapiha mahdollistaa =) Olen nyt yrittänyt muistaa sen, että tuon vanhan koiran on annettava levätä ja palautua raskaammasta liikunnasta sekä muista aktiviteeteista kunnolla. Uskoisin sen elämänlaadun niin säilyvän parempana, vaikka kovastihan se mukaan olisi aina lenkille lähdössä. Pidemällä hihnalenkillä se kuitenkin alkaa kulkea jäljessä eikä näytä kovin nautiskelevan eli silläkin niiltä pois jättäminen perusteltua. Kuitenkin saa ulkoilua yli tunnin päivässå (takapiha mukaan lukien) myös näinä lepopäivinä.

Emäntä ja Hilma elokuussa 2010

Maanantaina otettiin Taunon kanssa pitkästä aikaa näyttelytreeniä omalla takapihalla. Kajaani KV alkaa painaa päälle ja ei oikein ehditä mätsäreihinkään harjoittelemaan tässä, joten on sitten vaan harjoiteltava itsekseen. Ekana meinasin vaipua epätoivoon, koirahan tarjosi kokoajan istumista. Sitten tuo koira taas hämmensi minut ihan täysin. Onnistuin pari kertaa palkkaamaan sen oikea-aikaisesti seisomisesta ja kas, se alkoi tarjoamaan sitä. Minitreenin lisäksi tehtiin reilun tunnin mittainen hihnalenkki Hilman & Taunon kanssa.

Hilma, heinäkuu 2010


Tiistaina sitten ajattelin, että pitää päästä vähän muuallekkin Tauno treenaamaan kuin omalle takapihalle. Lähdettin isännän, Hilman ja Taunon kanssa lenkille. Tuossa parin kilometrin päässä olevan koulun kentällä on valaistus ja rauhallista, joten kaivelin siellä näyttelyhihnan taskusta ja Tauno pääsi taast treenimään. Olin aivan sanaton, kun Tauno esiintyi niin mallikkaasti. Taunon kanssa kallistutaan ilmeisesti vapaaseen seisontaan sitttenkin, vaikka aikaisemmin väitin et en mä sitä saa missään tapauksessa tolle koiralle opetettua. Ennen Kajaania pitäisi ainakin yhteen mätsäriin ehtiä kokeilemaan taitoja käytännössä, mutta nyt ei ole tiedossa kuin pari ja molempien ajankohta meille sopimaton.
Näyttelytreenin jälkeen otettiin vielä vähän tottista. Paikallaanoloja, luoksetuloja ja sivulle menoa. Sivulle menoon en ole täysin tyytyväinen, muihin sitten siitäkin edestä. Ja pitäisi muistaa, Tauno on vasta vajaat 8 kk vanha kääpiöpinseri.....eli siihennähden todella todella taitava monessa asiassa. Ei pidä vaatia liikaa.

Riku, heinäkuu 2010


Eläinlekuriinkin ollaan menossa ensi viikolla, tällä kertaa sinne joutuu Papparainen, jonka tiivisteet ovat ruenneet vuotamaan. Jospa saatais lääkkeet virtsankarkailuun nopsaan ilman ylimääräisiä tutkimuksia, koska siitä kuitenkin mitä ilmeisemmin on kyse. Riku tiputtelee siis nukkuessaan eli rentoutuneena. Vähän jo punnitsin sitäkin, että onko järkeä ottaa  koiralle jo neljäs jatkuvasti syötettävä lääke, mutta ei tuosta papparaisesta raaski luopuakkaan. Elämänsä ehtoota se kuitenkin elää, niin eläköön niin kauan kun näyttää pääsääntöisesti hyvävointiselta ja lenkkeily, agsa sekä ruoka maistuvat. Se on kuitenkin kaikessa rasittavuudessaan maailman ihanin pappa <3

Riku, syksy 2012

Tänään mennään sitten halliin taas agilityilemään Taunon ja Rikun kanssa, Hilma jätetään isännän hoiroon. Pääsee ilmeisesti ajelulle isännän autolla (etupenkille turvavöihin takakontin sijaan) ja tervehtimään isännän kavereita. Tekee hyvää Hilmalle olla välistä ilman lauman tukeakin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti