25.10.2012

Agilityä


Keskiviikkona oltiin taas agilityä treenailemassa hallilla, tälläkertaa ihan omalla porukalla eli isäntä oli mukana kuvaamassa ja kantamassa esteitä. Tämmöisen radan suunnittelin ja se sitten hallilla toteutettiin. Taunolle tuo tietenkin oli tarkoitus pätkiä pienempiin osiin, Riku sai mennä aivojumppana ja koska olen innokas hakkaamaan päätäni seinään kokeiltiin myös Hilman kanssa. Hilma meni putket ja puomin, siinäpä se. Tekipähän jotain, ettei ihan tylsää ollut neidillä. Lopputulemana Tauno meni koko radan yhteen putkeen, namialustat sijoitin puomin alastulokontakstille, toisen putken jälkeen ja tietenkin loppuun. Taas sai olla ylpeä pikkumiehestä =)





Yksittäisinä esteinä Tauno harjoitteli pussia ja puolikkaita keppejä verkkojen kanssa. Keppien kiertäminen luonnistui Taunolta hyvinkin nopsaan ja vauhtiakin alkoi jo löytyä heti parin toiston jälkeen. Kokeilin molempiin suuntiin sekä niin, että olen itse molemmilla puolilla "ohjatessani", ei vaikutusta Taunon suoritukseen.







Ja hirrrrrrrrrrrrveesti aina sit riehuttiin, kun meni hienosti.



Yksittäisten esteiden harjoittelun jälkeen Tauno sai takin niskaan ja meni autoon odottelemaan seuraavaa vuoroaan sekä sulattelemaan uusia esteitä.


Tämän jälkeen hommiin pääsi pappa.


Pappa osaa paikan hienosti.....paitsi agilityradalle lähtiessä. Se on yksinkertaisesti liian innoissaan, vaikka normaalioloissa kestää paikallaaolossa koiraporukassakin pitkiä aikoja.











Papan askel ja hyppy olivat paljon kevyemmät kuin viimekerralla, ihanaa =) Oikeasti se nautti, iloitsi ja hymyili, kun sai tehdä treeniä. Monesti aina ihmiset vähän kohottelee kulmiaan, kun kerran et Riku vieläkin agsaa kaikkien vaivojensa ja lääkityksensä kera....mutta miksi ei, kuhan homma pidetään riittävän kevyenä.


Hilman piipertäjä sitten. Hilmasta oli kivaa mennä puomi, kivaa mennä putkia....ja siinä se sitten olikin. Saipahan jotain tehdä, mutta hyppääminen oli totaalisen OUT. Back on Tracin sisällä Hilma hautui ennen treeniä sekä muutenkin minusta vaikuttanut, et selkä ei ois pahasti jumissa tällähetkellä. Se vaan inhoo hyppäämistä.






Sitten palatiin Taunon kanssa työstämään tuota minun suunnittelemaa "rataa". Puomi meni vauhdikkaasti, niin vauhdikkaasti, et isäntä sai hyvät naurut minun olevinaan spurteista.












Kuva on tärähtänyt, mutta koiralla on muuten pomppua....hui kamala.









Mahtava treeni, hyvillämielin sai taas hallin oven sulkea.

Mitä minuun tulee, olin tuolla treenaamassa buranan voimalla....tänään se sitten kostautui. Akuutti kurkkutulehdus ja sairausloma. Vuosilomaa sit ensiviikolla 2 päivää päälle, mut ei tässä nyt mikään voittajafiilis ole ja nieleminen koskee älyttömästi, samaten puminen. Sunnuntaiksi toivuttava viimeistään, joten tarkoitus yrittää levätä. Onneksi on hyvä palvelu kaveripiiriss ja Taunon tämän päivän aktivointi toimitetaan minulle kotiovelle tuossa kohta, palaan aiheeseen myöhemmin =)

2 kommenttia:

  1. Agilityn paikkaongelma taitaa olla kääkkien juttu. :) Mun uroskääkkä (1 v 9 kk) pysyi puolivuotiaasta yli 1-vuotiaaksi vaikka kuinka pitkiä aikoja lähdössä paikallaan, mutta sitten alkoi olla ongelmia. Koira saalistaa estettä eikä takapuoli meinaa pysyä millään maassa. Radalla ei ole kuitenkaan päässyt karkaamaan, koska sitten kun saan sen lopulta istumaan, sujuu istuminen taas ongelmitta.

    Nykyään olen alkanut laittaa pojan makaamaan, koska siinä sen on helpompi pysyä. Makuuasennosta on vaikea saalistaa. :)

    Vanhemmalla kääkälläni ei ole lähtöongelmia, mutta se ei olekaan vielä syttynyt lajiin samalla tavalla. Tämä koira aloitti agilityn vasta aikuisena puolisen vuotta sitten.

    Hienolta agilitykoiran alulta vaikuttaa teidän Tauno. :)

    VastaaPoista
  2. Tauno kiittää kehuista, lupaava se on, mutta saas nyt nähdä kuinka käy =) Mä en ole tollaiseen törmännytkään, et saalistaa estettä, mielenkiintoitsa.....Tuo paparainenhan on vaan yksinkertaisesti niin sekaisin innosta, ettei meinaa malttaa odottaa suorittamaan pääsyä =D Taunon kanssa oltava siis tarkkana, ettei paikka ala lipsua yhtään. Nyt sillä tuo paikallaanolo on aivan huippu ikäisekseen, kuten siunkin koiralla ilmeisesti nuorena. Voin mennä 3-4 esteen taakse sitä kutsumaan, jos rata antaa myöten.

    VastaaPoista