6.10.2012

Kotoilu lauantai

Eilen illalla oltiin kääkkämiitissä koirapuistossa kaksi tuntia koko lauman voimin. Valitettavasti lähestyvä talvi tekee tehtävänsä ja ulkona oli jo miitin alkaessa sen verran hämärää, että yhtään julkaisukelpoista kuvaa en miitistä saanut napattua.  Seuraava miitti meillä onkin sitten viikonloppuna eli jospa siitä sitten saataisiin kuviakin.

Tänään on vietetty kotipäivää. Välistä on hyvä rauhoittua koirien kanssa ja olla tekemättä mitään sen ihmmeellisempää. Tylsääkin tylsempi on siis tämän päivän ohjelma, mutta toisaalta itselle ja koirille välistä hyvinkin rentouttavaa vaan olla. Minua tietysti tuppaa omatunto soimaamaan, että nyt ovat koirat jääneet vallan paitsioon, ei treeniä eikä kunnon lenkkiä. Tiedän, olen hitusen perfektionisti.
Omalla pihallakin koirat kuitenkin saavat liikuntaa melkoisesti, kun rallaavat keskenään ja välistä niille vähän lelua viskelee. Tietysti pihalla on myös tarkkailtava naapureiden touhuja ja läheisen pyörätien liikennettä eli ei ihan aivotkaan ole OFF:illa. Sisällä myös leikitään ja painitaan, tai lähinna Hilma ja Tauno tekevät edellämainittua.

Aamulla siis ensinnäkin nukuttiin pitkään (olen niin kiitollinen tuosta takapihasta ku seitsemältä sai käyttää koirat siellä ja jatkaa unia). Heräilyn ja aamukahvitteluiden jälkeen käytiin pienellä hihnakävelyllä ja sitten haravoitiin takapiha. Hilma ja Tauno osallistuivat haravointihommiin, pappakoira lepäili sisällä.

Iltapäivällä saatiin sitten vielä vieraita tai oikeastaan koirat saivat. Vieraat tulivat siis tapaamaan koiria, kun kääpiöpinseri on hankintalistalla. Ilmeisesti nämä koiruudet tekivät positiivisen vaikutuksen, nyt odotamme siis jännityksellä uuden kääkkäkaverin tapaamista.

Hihnalenkki tehtiin vielä tässä alkuillasta ja siinäpä tämä päivä olikin, koirat toki pääsevät vielä pienelle lenkille ennen nukkumaan menoa.

Välistä on myös hyvä hellitellä ja pusutella, tämmöisinä päivinä onneksi siihenkin jää aikaa.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti