7.10.2012

Sunnuntai agsat

Tänään oltiin kääpiöpinseri porukalla agilityä treenailemassa koirakoulu Napakan hallilla. Oli todella onnistunut treeni, vieläkin hymyilyttää.

Hilman agilityinnolle ei ollut sterilisaatio tehnyt ihmettä, eikä myöskään Back on Tracillä hautominen auttanut yhtään siihen et hyppääminen olisi vähemmän vastenmielistä. Noh, teki se Hilma sentään jotain ja eikait sillä ihan kamalaa ollut kuitenkaan.
Hallin valaistus ei ole todellakaan minun kameralla sopiva, eli kuvat ovat huonoja ja niitä on vähän. Ehkäpä jossain vaiheessa saadaan ne paremmat vermeet sitten kuvausta ajatellen.
Emännällä oli ainakin kuvasta päätellen vauhtia, Hilmalla ei niinkään. En oikeastaan itsekkään tajua, mitä tuossa tarkalleen olen tekemässä. Ihmekkään ku koira ei toimi, pelkää varmaan tuommoista huitovaa akkaa =D 


Riku suoritti rataa innolla, mutta rauhallisen varmasti. Rikulle radalla ei ollut vaikeita paikkoja ollenkaan (tosin kerran se törmäsi putkeen mennessä putken reunaan, kaihiko liene kiusannut?). Rikun kanssa ehtii hyvin tehdä ohjauskuviot, kun sen vauhti ei enää päätä huimaa. Muut saa tuskailla et miten ehtii tehdä valssit ja muut, mä vaan teen ja ehdin hyvin. Tämä tulee varmaan muuttumaan, kuhan Taunon kanssa alan ohjauskuvioita tarvita....pelottaa jo ihan.




Viimeisenä, mutta ei vähäisimpänä, Tauno. Kokeilin tänään Taunolle namialustaa viimekerrasta viisastuneena eli kun tuo koira pitäisi saada irti kädestä ja sehän toimi kuin häkä.
Tauno suoritti kolmen aidan suoraa ja putkeen yhdistettynä. Putkelle vielä oli lähettäjä ja mä otin vastaan aitojen luona.





Tuota hyppyä Taunolle pikkuisen tulee, mutta todella pikkuisen. Kuvassa näyttää hyppy korkeammalta kuin todellisuudessa on. En tiedä, teenkö nyt tässä koiralle hallaa, mutta olen kyllä nähnyt ihan "viisaampienkin" käyttävän pentuagilityssä rimoja, jos ne vaan ovat tarpeeksi matalalla. Suurimmaksi osaksi Tauno tulee noista vaan juoksemalla yli, pitkäraajainen kun on, mutta välistä pomppaa.

Puomia Tauno meni myös. Aita, puomi ja aita kokoonpano saatiin onnistumaan, wuhuu.



Tehtiin Taunon kanssa vielä pari muutakin harjoitusta, mutta niistä ei ole kuvia. Vitsi toi koira on super. Ikää miehellä on vasta reilut 7 kk ja se jo nätisti odottaa paikallaan istuen radalle lähtöä, menee esteitä yksittäisenä ja sarjoina jne. Tietysti takapakkia voi tulla ja en pidä itseäni kauhean taitavana opettajana.....mutta kyl me jotenkin edistytään. Talven ajan käydään tuolla hallilla pakkasen salliessa (kylmä halli) ja  keväällä sitten tositoimiin. Omaa treenausta näillänäkymin Liperin kennelkerhon riveissä sekä tehotreeniä jokun kokeneen kouluttajan opissa sillointällöin. Eiköhän sillä päästä tavoitteeseen eli ekaan möllistarttiin ensi syksynä.

Keskiviikkonahan sitä sitten jo treenataan seuraavan kerran, tässähän taas oikein puhkutaan intoa....tai ainakin minä puhkun.

Treenin päälle saivat vielä Tauno, Edy ja Geisha juosta pienellä metäslenkillä vapaana. Hilma ja Riku lenkkeilivät hihnoissa, Hilma riistavietin takia....ja no, Riku oli ekana hihnassa tien läheisyyden takia (into jahdata autoja, peräkärrejä, mopoja jne), mutta syvemmällä metässä jotenkin unohdin vapauttaa sen hihnasta. Joten muille hihnalekki, Taunolle kirmailulenkki. Tästä huolimatta kaikkia tuntuu nukuttavan ihan tasapuolisesti.





Kiitos mukana olleille ja erityiskiitos kuvaajalle =)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti