13.10.2013

Viiiiikonloppu ja vierailevat eläinlajit

Perjantaina töiden jälkeen tein pappakoiralle toisen laajan hammashuollon hampaiden rapsutteluineen ja suuvedellä hankaamisineen. Hampaat näyttävät nyt kahden käsittelyn jälkeen aika hyvältä ja rapsutinta ei varmaan nyt heti tarvita. Päivittäiseksi rutiiniksi vaan tuo suuveteen kostutetulla sideharsolla hampaiden hankaaminen.

Iltalenkki tehtiin mukavissa puitteissa Selkiellä koirat vapaina kirmaten. Isäntä innostui ihan maisemakuvaamaan, joten julkaistaan muutama kuva täälläkin aiheesta.




Edelleenkin hehkutan noita Clas Ohlsonilta hankkimiani led-valoja. Edulliset, kestävät ja näkyvät. Kuvissa ei ole vielä pimeää, mutta autolle palatessamme sitten oli jo melkein pilkkopimeää, joten valot olivat paikallaan.



Lauatanaina otettiin rauhallisesti, ei mitään ihmeitä normaalin aamulenkin, takapihailun ja iltalenkin lisäksi. Viikonloppuisin pidän harvemmin lepopäiviä koirille, mutta sunnuntaina treenataan ja tulevasta viikosta tulossa taas aktiivinen agilitykoulutuksineen ja lautaisine MH-kuvauksineen, joten lepo taisi olla ihan paikallaan.




Sunnuntaina tehtiin aamupäivällä hihnalenkki koko perheen voimin. Tuuli oli niin kova, että välistä tuntui et tosiaan lähdetään lentoon koko sakki. Pappakin köpötteli lenkin todella reippaasti muiden mukana.
Iltapäivällä sitten suuntasin Liperin  kentälle agilityhommiin. Ensin pyörähti kentällä porukka alkeiskurssilaisia ja sitten käytiin lämppärilenkillä Hilman & Taunon kanssa.
Taunon kanssa otettiin kohtuu helppoa pyöritystä aidoilla ja A-esteellä. Pari takaakiertoa ja ohjauskikkaa olevinaan laitoin mausteeksi. Kohtuullisella draivilla nuorimies teki, mutta silti ehkä jotain puuttui. Koetin pitää homman iloisena ja kohtuu helppona, että saataisiin virettä nostettua.
Hilma kävi kans kentällä ottamassa muutaman esteen ihan vaan aivojumppana sekä tekemässä omia ruohonjuuritason toko juttujaan. Hienosti neidillä sujui.
Treenin jälkeen mentiin vielä Hilman kanssa taakanvetolenkki Taunon kirmaillessa liinassa mukana ja sitten viel sama lenkki toistamiseen Hilmalle jäähdyttelyksi. Pari tuntisen sain omien koirien kanssa aikaa vierähtämään, joten kait ne ihan riittävästi saivat touhuta.

Iltapäivällä meidän pihalla oli eläimellinen meno. Isäntä kuvasi ensin pihapuussa hengailevan oravan (epäilen oravan hengailleen tuolla useamminkin, koska iltaisin puusta kuuluva rapina on herättänyt kääkissä lievää kiinnostusta). Aamuisen tuulen takia puusta tippuivat viimeisetkin lehdet, joten orava oli hyvin näkösällä.




Eipä sitten menny aikaakaan, kun menin takapihalla tupakalle ja siitä sitten huusin isännälle, että täällä ois nyt sit vuorostaan siili kuvattavana. 
Jätin isännän siilin kanssa pihalle ja sieltä se piikkipallo vaan pokkana pujahti meidän aidatulle pihalle, kierteli sekä tutki pihan ja jatkoi sen jälkeen matkaa metsää kohti. Kummallisia otuksia, koirat olivat vain hetkeä ennen siilin ilmestymistä pihalla....kova itseluottamus näillä.





Ensiviikonloppua jo jännitän kovasti tuossa ylempänä mainitsemani MH-luonnekuvauksen takia, jonne molemmat nuoret koirat on  ilmoitettu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti