23.10.2013

Ollaanko me nyt sittenkin treenitauolla?

Kaipa tässä voisi sanoa, että pidetään vähän treeni ja lepotaukoa koirien kanssa. Viimeksi on varsinaisesti treenattu viime tiistaina. Tokihan pimeys, lumi ja yksinkertaisesti treenien puuttuminen tämän vähän sanelevat. En kuitenkaan usko, että pieni rauhoittuminen on koirillekkaan pahasta, koska keväästä asti on treenattu ja kuntoiltu melkoisen aktiivisesti. Torstaina aloitetaan Taunon kanssa kisatavoitteellinen toko ja Hilman peko treenit jatkuvat maanantaina, sunnuntaina treenataan agilityä mikäli kenttä ei ole jäässä ja tätä rataa, eli tauko alkaa myös olla sitten lopuillaan ennekuin ehti varsinaisesti alkaakkaan.

Maanantaina meillä kävi koiravieras (en tiedä miksi en muistanu kameraa) Maisa-kääkkä. Maisa tulee meille hoitoon ensi viikonlopuksi ja neiti kävi vähän tutustumassa hoitonurkkiin sekä koirakamuihin. Hienosti meni, vaikka Maisan leikkityyli on hitusen erikoinen =)
Vauhdikas viikonloppu siis tiedossa.
Iltasella vielä sitten hihnalenkkeiltiin 45 minuuttia ja pappa pääsi omalle lenkilleen isännän kanssa.

Tiistaina saatiin taas vieraita (sosiaalisia suhteitakin ehtii tämmösellä minitreenitauolla hoitamaan). Tälläkertaa kylään tulivat kummityttöni Sissi ja hänen äitinsä. Koirat ottivat vieraat vastaan vähän turhankin iloisesti, Sissi parka meinasi vähän säikkyä ystävällisiä, mutta villejä kääpiöitä.
Suhdetta kuitenkin sitten vähän lämmiteltiin koirien lelujen äärellä. Meillähän ei noita lapsen aktiviteetteja paljoa löydy, mutta koirat onneksi reilusti jakavat lelunsa pikkuihmisen kanssa.



H


Talven tulo myös valitettavasti tarkoittaa runsaampaa hihnalenkkeilyä vapaana juoksemisen, canicrossauksen, pyöräilyn ja sellaisten "kesäharrasteiden" sijaan. Metsään toki voi mennä pimeälläkin, mutta vähemmän sitä tulee harjoitettua väkisinkin.
Hankin koirille nuo reput jo viime keväänä tätä alkavaa talvea ajatellen, mutta vasta nyt päätettiin sitten lähteä testikävelylle niiden kanssa. Painona kummallakin 0,33 tölkit kummallakin puolella. Yritin tunkea tonne repun taskuihin mm. kylmäkalleja huonolla menestyksellä eli tästä lähtien on näköjään aina pidettävä muutama siideri tai pepsi kaapissa, että koirille löytyy painot reppuihin.
Reppujen kanssa käpyteltiin vajaa puolituntia tuntumaa ottaen ja sitten lähdettiin vielä melkein tunniksi käpyttelemään ilman. Olen nyt koettanut mennä vaihtelevia reittejä ja hakea koiraohituksia Taunolle ja Hilmalle. Tauno edistyy, mutta kovasti sen tekisi vähän mieli sanoa vastaantulijoille. Ei kuitenkaan mitään överiä rähjäystä ja palautuu heti mukavaan tässämävaankäpyttelenjaotankontaktia -moodiin ohituksen jälkeen. Hihnassa vetäminen on onneks rauhoittunut viimeviikkoisten taisteluiden jälkeen. Taitaa nuorimies vähän kokeilla ja kyseenalaistaa.


Keskiviikkona siivous, rauhallista oleilua ja hihnalenkki koko lauman kesken aamu sekä iltakäpytteluiden lisäksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti