27.10.2013

Vähän treeniäkin välillä

Sunnuntai aamu valkeni voittajafiiliksissä. Maisan ja minun sängyssänukkumistaistelussa voittajaksi selviydyin nimittäin minä!
Hienosti sängyssä nukkumaan tottunut hoitoneiti koisasi yön pedillään sängyn vieressä. Vain yksi pomppu sänkyyn ja pari sängynreunan raapimista. Hienoa, sitkeys palkittiin.

Aamupäivä kulutettiin ihan vaan kotosalla ja takapihalla hengaillen. Tauno ja pappa kävivät yhdessä pienellä hihnalenkillä isännän kanssa (molempien mielestä kun tuo takapihalla isomman hädän tekeminen on vähän ällöä, kotinurkat likaantuu). Maisa ja Hilma hoitivat tärkeimmät hommat takapihalla.

Iltapäivällä sitten hurautettiin Liperiin kolmen nuoren koiruuden kanssa treenailemaan ja touhuilemaan sekä vetämään Liperin kennelkerhon agilityn alkeiskurssi.

Ensin käytiin kävelyllä koko porukka ja lämmiteltiin Hilma taakanvetohommia varten. Muu porukka jäi odottamaan autoon omia touhuvuorojaan eli neiti pääsi ihan itsekseen meidän kanssa liikenteeseen. Tärkeää omaa aikaa vain yhdelle koiralle kerrallaan =)
Neiti veti oikein innokkaasti. Ensin vähän matkaa 500 grammaa perässä, sitten kilo ja lopuksi vielä 500 grammaa uudestaan. Motivaatio, into ja keskittyminen täysi kymppi.




Isäntä vielä sitten jäähdytteli Hilman ja laittoi BOT-takin sisään autoon hautumaan. Minä aloin jo tällävälin rakennella sitten rataa Taunon treeniä varten.


Aika simppeli aitoja, putkeen irtoamisia, keinun ja renkaan sisältävä pätkä. Tauno teki töitä todella hyvällä draivilla eli pieni agitauko näyttää tehneen hyvää.








Hoitokoira Maisakin pääsi vähän nuuskuttelemaan treenikentän tunnelmaa. 
Vähän palloleikkiä ensin, että viritytään tunnelmaan.


Ja sitten tutustumista putkeen. Ekana kutsuin Maisan läpi ja isäntä lähetti, mutta eipä montaa toistoa tarvittu kun neiti kipitti putken into pinkeenä läpi ohjattuna.





Hilma pääsi vielä sitten tekemään pienet toko treenit....tai no en edelleenkään tiedä voiko tuota Hilman tekemistä nyt varsinaisesti tokoksi kutsua. Lähinnä kontaktin ottamista ja ylläpitämistähän me tuon kanssa vaan treenataan. Hilma on vaikea saada mukaan touhuun, mutta kun siinä onnistuu niin neiti tarjoilee varsin nättiä seuraamista.


Tässä maahanmeno ja maassa pysyminen harjoituksessa kontakti jo karkasi johonkin muualle, mutta kyllä se siinä sentään pysyi.


Omien treenien jälkeen vedin alkeiskurria tunnin verran ja tällävälin isäntä lenkkeili kolmikon kanssa metsäpoluilla

Ilta sujui aika rauhallisessa tunnelmissa, mutta vähän jaksoivat vielä Maisa ja Tauno nujuta ja
papparaisen kanssa katseltiin sohvalla Sons of anarchyä.



2 kommenttia:

  1. Mistä olet taakanvetovaljaat hommannut?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Valjaiden tekijään saat yhteyden facebookin kautta, linkki alla =)

      http://www.facebook.com/outi.honkanen/media_set?set=a.10151286440879470.496697.653059469&type=3

      Poista