18.7.2013

Taunon terveystulokset ja toivon pilkahdus papan osalta

Taunon viralliset terveystulokset paukahtivat eilen koiraNettiin ja eläinlääkärin arvioimat B/B lonkat olivat muuttaneet parhaaseen A-luokkaan. Tämä piristi muuten huolen täyteistä päivää mukavasti.

CC Yes No Problem "Tauno" siis;

Lonkkanivel A/A
Kyynärnivel 0/0
Polvet 0/0
Selkä terve (epävirallinen kuva)
Sydämessä ei sivuääniä eikä merkkejä vajaatoiminnasta 
Silmätutkimukseen mennään sitten syksyllä, kuhan silmiä tutkiva lääkäri palaa kesälomalta elokuun lopussa.

Keskiviikko meni pappakoiran tilannetta murehtiessa eli nuoriso sai vain jolkotella muutaman kilometrin pyörälenkin pissatuslenkkien lisäksi.

Soveltuvat myös sohvaperunoiksi ajoittain.
Keskiviikkona pappakoiralle tosiaan tuli kova veriripuli. Tarkemmin sanottuna koira ripuloi verta, mutta muita ripulin oireita ei ollut eli koira pystyi kyllä kontrolloimaan milloin tekee tarpeensa, pihalla ei tarvinnut rampata. Tassujen jälttäminen myös palasi, eli ehkäpä se ei ollutkaan kipuperäistä toimintaa?
Pappa sai myös illalla pahan levottomuuskohtauksen. Läähätystä ei esiintynyt, mutta minun seuraaminen lähenteli paniikinomaista pakkoa ja pappa pyrki mm. vaatehuoneeseen ja vessaan ovea raapimalla ilman mitään syytä. 
Torstai aamuna sitten aloin soitella eläinlääkäreitä läpi itku kurkussa ja yllätys yllätys missään ei ollut meille tilaa. Odotettiin sitten kello neljää ja päivystyksen alkamista, sitten suunnattiin kaupungin eläinklinikalle. Koko päivän pappakoira oli todella levollinen, mutta väsynyt. Pappa pääsi verikokeisiin ja tutkittavaksi. Verikokeista paljastui juuri se mitä pelkäsinkin, eli normaaliin arvoon nähden kolminkertaisiksi kohonneet munuaisarvot. Papan viimeaikaiset oireet selittyivät varmaan siis aikahyvin tällä diagnoosilla, maksan krooninen vajaatoiminta. Lääkärin mukaan sydämen sivuääni oli entisellään eli sydämen tilanteessa ei pitäisi olla mitään pahenemista.
Tulehduskipulääkkeen aloitus on voinut provosoida jo valmiiksi koholla olleet (väsymistä kuitenkin juhannuksesta alkaen) munuaisarvot tuommoiseen hurjaan nousuun, sen aloittaminen oli siis ehdottomasti virhe. Lääkäri määräsi tulehduskipulääkkeen lopetettavaksi, tämän tosin tein jo oma-aloitteisesti tänään muutenkin. 
Riku pappa ei siis vielä jäänytkään klinikalle, vaikka sitä kovin kokopäivän pelkäsin ja muutamat itkutkin asian takia tirautin.
Munuaisdietti on aloitettu, ensialkuun nyt ainakin teollisella eväällä, mutta jos vointi kohoaa niin siirrytään munuaissairaan kotiruokaan sitten. Lääkitykseksi tuli 2 viikon suolistoantibioottikuuri, vatsansuoja lääke ja neljän päivän erillinen kuuri vielä oksentelun estoon. Hintaa tälle lystille tuli melkein 200 euroa, mutta papan arvoa ei rahassa mitata.
Nyt pidetään sormet ja varpaat ristissä, että pappa vielä piristyisi ja saisi jatkoajan jatkoajan elämäänsä iloisena koirana. Tokihan eläkeläisen elämänrytmiä on ylläpidettävä, paljon lepoa ja rauhallisia käpyttelylenkkejä. Tällähetkellä pappa vaikuttaa hyvin rauhalliselta ja ei ole illan aikana seuraillut minua kuin ihan pikkuisen.


Lääkäri ja apteekkikierroksen jälkeen tein Taunon kanssa takapihalla pikatottikset ja sitten lähdettiin juoksuttamaan nuorisoa. Toko treenissä otettiin hyppyä ja sivulletuloa. Hyppy sujuu mukavan mallikkaasti ja sivulle tulo takkuaa edelleen. Päästiin perille ja onneksi koirat ehtivät jonkinverran juosta ennen älytöntä kaatosadetta. Sade tuli oikeasti vaakatasossa älyttömän tuulen kera, Hilma alkoi hakeutua puskien alle sateensuojaan, mutta Taunolla taas meno vaan jatkui. Kuvasalso on laiha, todella laiha ja onneksi kamera pääsi sateensuojaan isännän takin alle, muuten ei varmaan kuvia tulisi vähään aikaan ollenkaan.







Papan osalta olo on toiveikas ja koetetaan nyt palailla normaaliin elämänrytmiin. Kesälomaa jäljellä vielä viikko, siitäkin pitäisi ehtiä vielä nauttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti