9.4.2013

Lepoa, tokoa ja hihnalenkkeilyä

Maanantaina meillä vietettiin ansaittua lepopäivää nuorempien koirien kanssa, papallahan näitä lepopäiviä on melko usein.
Tälläinen siis oli meidän koiruuksien lepopäivä.

Aamutakapihailu.
Aamulenkki noin 20 min.
Päivätakapihailua.
Tottista pikkuisen takapihalla.
Kevyt hihnalenkki noin 30 min.
Iltalenkki noin 20 min.

Aamu ja iltalenkeillä pappakoira on aina poikkeuksetta mukana, mutta usein se sitten jättää päivälenkin väliin. Nyt pappakoiran vointi on  kyllä ollut niin priimaa, että olen jo miettinyt tarviiko se enemmän liikuntaa. Pääseehän se toki metsälenkeille pari kertaa viikossa, isännän mukaan autoajelulle ja milloin mitäkin tuon noin 40 minuutin kevyen päiväkäpyttelyn lisäksi. Tänään se oli viihtynyt takapihallakin tunnin nuuskutellen ja torkkuen auringossa, kun sairaslomaileva isäntä oli sille alustan sillee viritellyt. Vaikeaa arvioida, sitten taas jos sitä liikuttaa liikaa sen vointi menee huonommaksi, mutta liian vähäinenkään liikuta ei tietysti ole hyväksi....eikä tylsistyminen. Vanhuksen hoito aiheuttaa välistä yllättävän paljon päänvaivaa, kun sille tietysti pitäisi tarjoilla vaan parasta =)

Joskus tuo koiruuksien lepopäivä on vieläkin kevyempi eli ei sisällä treeniä eikä päivälenkkiä vaan pelkästään nuo aamu ja iltalenkit sekä takapihailua. Tarkkaa viikonpäivää meillä ei ole levolle määritelty eikä se välttämättä ole aina juuri kerran viikossa tapahtuva,.

Miten te ihmiset koette, tarvitseeko aktiivinen koira lepopäiviä pysyäkseen terveenä sekä hyvässä tekemisen vireessä ja millainen on koiralle sopiva lepopäivä?

Tokoa on tosiaan treenailtu nyt takapihalla vähän päivittäin eli talouden nakinkulutus on kerrasta pompsahtanut aivan järjettömäksi (ostin juuri eilen perhepakkauksen kaupasta, käytännössä Taunolle....toki pakastiin siitä treeninamit todella moneen treeniin) ja Taunon kehitys on kyllä huimaa. Kaksi viikkoa sitten tuo koira ei osannut mennä maahan. Tällähetkellä se menee maahan (toki pitää vielä kädellä ohjata, mutta välistä tarjoaakin), tulee sivulle nätisti (ei nyt ihan jokakerta), pysähtyy liikkestä seisomaan ja sivulle istumaan. Siis wow. Ja tosiaan, minä olen oppinut jo aikahyvin käyttämään vasenta kättä palkkaukseen, vielä isompi WOW =D
Nyt hiotaan näitä jo opittuja liikeitä....ja odotetaan innosta tihkuen toko-kurssia ja kenttien sulamista. Meidän takapiha on nyt tosi jäinen, eli olen nyt sitten istuttanut ja laittanut maahan alustalle. Toivottavasti Tauno ei opi, että takamuksen alla pitää olla karva-alusta aina kun tulee sivulle.
Hilmakin aina käy tekemässä jotain pientä, mutta en vielä oikein ole keksinyt miten me tässä edistyttäisi sen kanssa. Hilman kanssa treenaminen kun on sellaista takkuamista, blondi mikä blondi.

Tiistaina sitten takapihan tokotreenien lisäksi käytiin hihnalenkillä, pituus tällä kerta sportrackerin mukaan melkein 7 kilometriä ja sen lisäksi pyörähdettiin vielä vähän aikaa koirapuistossakin, kun saattin olla siellä ihan keskenään.






Emäntä suoritti tänään työnpuittessa 2 km kävelytestin + lihaskuntotestit eli ihan mukava liikunta-annos. Kävelytesti tehtiin pyörätiellä, kun urheilukenttä ei vielä ollut sulanut. Oli melkoisen hölmö olo kävellä reipasta vauhtia pyörätiellä ilman koiria, kädet vihtoi varmaan ku helikopterilla ku piti niille jotain tekemistä kehittää. Miten koirattomat ihmiset viitsii lenkkeillä, eihän siinä oo mitään järkeä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti