8.8.2012

Koirien koti


Asutamme koiralauman kanssa 75 neliön rivitalokolmiota, jossa koirille on oma huone sekä paljon tilaa myös sisällä juoksenteluun, vaikka toki energiat pyritään purkamaan ulos. Kääpiöpinsereiden kanssa kuitenkin sadepäivät ja kovat pakkaset tuovat mukanaan myös sisällä oleilua ja sen myötä leikkimistä sekä riehumista, jotenka tilaa on hyvä olla.

Olen innokas sisustaja ja koirien pedit yms. hankittiin kaikki sisustukseen sopivina muuton yhteydessä. Mieltymykseni musta-valkoiseen värimaailmaan näkyy varmasti kuvistakin.

Olohuoneessa meillä ei ole koirien petejä ollenkaan. Sohvalle toki ovat aina tervetulleita ja uusi haltuunsa ottamista koirankarvoista herkemmin lupuva sohva on ostoslistalla.

Tuo barffauksen mukanaan tuoma pakastin tietysti nyt vähän tuolla rumana rojottaa mun keittiössä, mutta minkäs teet. Olen miettinyt luopuisinko vaatehuoneesta sen alkuperäisessä käyttötarkoituksessa ja sijoittaisin pakastimen sinne...

Nuoremmat koirat viettävät työpäivät aina koirahuoneessa koiraportin takana.









Koiraporttimme on käsityönä tehty ja tuparilahjaksi saatu, maalasimme sen sitten itse. Epämääräiset nippuside/naru viritelmät johtuvat siitä, että Tauno oppi kahdessa päivässä avaamaan koiraportin pikkuluukun salvan....ajattelin sitten eliminoida tuollaiset temput heti alkuunsa.




Koirahuoneen lisäksi koirat ovat levittäytyneet makuuhuoneeseemme, johon on hankittu kaikille pedit. Riku viettää nykyisin myös työpäivät makuuhuoneessa, koska se kaipaa rauhaa. Toinen syy Rikun muuttoon ovat puruluut. Rikun ollessa eri tilassa voin jättää kaikille puruluita päivien ajaksi pureskeltaviksi. Riku kun tuppaa tuota ruokaa liikaa vahtimaan.



Tärkein ja elämää suuresti helpottava paikka on kuitenkin aidattu takapiha. Koiraitausta olisi tarkoitus vielä laajentaa melkein metsän reunaan asti ennen talvea. Kuvissa näkyy myös lahjana saamamme pissapuu (tuo pölkky, jonka päällä on kukka). Todella näppärä, kun taloudessa uroksia. Tokihan pissaavat aina muuallekkin kuin pissapuuhun, mutta säästää se noita meidän aitatolppia kuitenkin jonkinverran.




Kuvat pihasta vähän ovat mitä ovat, koska tänään on vain satanut ja satanut. Saas nähdä kannattaako noita koiria metsälenkille raahata, toisaalta vapaana juostessa se sade ei niin tunnu haittaavan toisin kuin hihnalenkillä.

Viikon muita kuulumisista sen verran, että maanantaina koirapuistoiltiin päivällä sekä vielä käytiin treenailemassa Pyhäselän koiraharrastajien treenipaikalla illasta. Hilma ja Tauno kokeilivat henkilöhakua kumpikin ja koko lauma tottisteli vuorollaan. Tauno harjoittelu paikallaan oloa tälläkertaa. (kuvatakkin oli tarkoitus, mutta unohdin kameran muistikortin koneeseen....kamera oli kyllä mukana). Lopuksi koirat saivat vielä kirmailla vapaina.

Eilen käytiin kyläilemässä Esko&Elsa kääpiöpinsereiden luona Hammaslahdessa. Vauhtia ei laumalta puuttunut metsälenkillä ja koiria onkin tänään väsyttänyt ihan urakalla. Kuvailtua ei tullut tälläkään reissulla, pitäisi varmaan tsempata.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti