6.5.2014

Uudet autohäkit, arkisia touhuja, treeniä ja lenkkeilyä -mitäpä muutakaan

Maanantaina sain toteutettua pitkäaikaisen suunnitelmani ja koirat saivat autoon uudet häkit ja aluset häkkeihin. Ostin kaksi viistotettua kevytmetallihäkkiä, jotka kävivät kontiin kuin nakutettu. Paikallisesta lemmikkiliikkestä Sohvin valinnasta saatiin loistavaa palvelua ja sain sovittaa häkkejä autoon ennen ostopäätöstä. Hintaakaan häkeille ei tullut sen enempää, kuin mitä netistä tilattuna olisi tullut. Netistä tilaamalla ei mittoja olisi uskaltanut noin tiukkoja ottaa, joten ehdottomasti tämänkin takia paikanpäältä ostaminen oli järkevämpää.
Vitsi et ne on hienot nyt.
Alumiiniset häkit olisivat toki turvallisemmat, mutta ei minusta silti ollut semmoista summaa häkkeihin laittamaan.



Lisäksi mukaan eläinkaupasta tarttui lyhyt ja käsilenkitön hihna tokoilua varten, herkkuja sekä ruokaa. 



Vanhalle autohäkille piti kehitellä jotain käyttöä, kun rahallista arvoa sillä ei enää ole. Toisaalta en kuitenkaan raskinut poiskaan sitä viskata, joten tehtiin sitten takapihalle koirankoppi. Joskus takapihatreeneissä voi ylimääräiset heitää häkkiin vuoroaan odottamaan, jonkun laittaa sinne luun syöntiin ja muuten häkki toimii köllöttelypaikkana ja peitotkaan eivät kastu sateella.


Päivään kuului myös rakista puuhastelua eli treeninakkien annospakastamista ja kongien täyttöä niinikään pakastimeen valmiiksi.
Miettiköhän se lähikaupan myyjä, että on muuten kova syömään nakkeja tuo akka, nimittäin olivat mukavasti tarjouksessa niin ostin sitten 1, 2 kg nakkia pakastimeen laitettavaksi.  15 treenit noilla pidetään ja nakkejahan ei käytetä koskaan kotitreeneissä tai lenkkinameina, joten hetken noilla pärjäilemme.
Taustalla sulamassa iltasafka eli broilerin kaulat.


Kongeja meiltä löytyy 6 kpl ja lisäksi nuo tuommoiset isommat niinikään kongin täytettävät luut. Hilma saa aina vaan jonkin puruherkun nykyisin, joten pojille tuossa viikon satsi ajanvietettä työpäiviin. Täytteeksi laitan aina maun vuoksi jotain tuollaista märkäruokaa pikkuisen ja tälläkertaa oheen meni sitten kalkkunan jauhelihaa. 


Teki mieli lähteä treenikentälle, mutta päivä alkoi loppua kesken eli tyydyttiin treenailemaan ihan vaan kotosalla. Meidän takapihan vaan valitettavasti ei ole oikein hyvä treenaamiseen.

Ensin vähän poseerausta.



Lauma ja Riku-papan muistokivi.


Taunolle kapulatreeniä. Vieläkin treenataan tuolla "vääränlaisella" kapulalla, kun en ole sitä oikeaa saanut hankittua. Hyvin tuo paksumpi ja raskaampi kapula kuitenkin jo nousee.


Tauno oli sitten pistänyt maahanmenonkin boikottiin puomin ohella, piti ihan kunnolla kaivella liikettä siitä esiin. Mä en tajua tota koiraa aina välistä, miksi se alkaa aina boikotoimaan asioita, varmaan kait mä oon sitten jossain kohtaa vaatinut vaan liikaa. Huoh.  Rakennellaan nyt sitten oikeasti tuota uudestaan. Toki tuo ulkona tekeminen ja kylmä maa tekevät varmasti osansa, koska sisällä liike löytyi huomattavasti nopeammin kuin ulkona.


Upille kapulatreeniä myös. Upi ei ihan kauhean kauan vielä jaksa kapulaan keskisttyä kerrallaan, mutta useasti leuat jo aukesivat kapulan ympärille. Nyt pitäisi vaan malttaa mieli kehumisen kanssa ja koettaa pikkuhiljaa vahvistaa nostamista.




Lisäksi Upille perusasentoa, seuraamista ja maahanmenoja.




Mitenniin pikkukoiralla on pomppua?



Kruunajaiseksi tein vielä Hilmalle jumpan.



Reilu tunti tehtiin vielä hihnalenkkiä ennen nukkumaan menoa ja kyllä kääkistä taas huomaa, että meillä ei ole paljoa hihnalenkkeilty viimeaikoina eli tapoja saatiin kyllä muistella. Aamulenkit ja iltalenkit tehdään toki hihnoissa päivittäin, mutta aamulenkeillä mennään aina nuuskutellen hiihtoladun pohjaa ja iltalenkit taas hoitaa isäntä eli tuommoistas normaalia hihnalenkkeilyä ei tosiaan ole hetkeen harjoitettu.
Välistä mentiin "natsikurissa" eli jokainen sievästi vierellä kävellen ja välistä sitten pidemmin hihnoin. Hihnakävelyihin kuitenkin nyt enemmän hallintaa eli "natsikuri"-viikot alkavat.

Tiistaina käytiin aikuisten kanssa canicrossing lenkillä pitkästä aikaa. Juoksu kulki itsellä todella hyvin eli tästä voidaan jatkaa kohti kymppiä. Onneksi ei mene enää kauhean kauan, että saa Upinkin mukaan näille lenkeille.


Ja sitten tietysti perinteiset canicrossing hepuloinnit takapihalla. Upi pääsi juoksulenkin aikaan hihnakävelylle isännän kanssa ja sai sitten mukavasti irrotella pihalla hepuloivaa Taunoa jahdaten.






Iltasella vielä pikatottikset omalla ( tai no siis tän rivarin) etupihalla. Mua on vähän  ujostuttanut jotenkin tuohon talojen keskelle etupihalle mennä treenailemaan, mutta ylitin itseni ja ei se ihan kamalaa edes ollut, vaikka vähän tuntuikin et naapurit kattelee ikkunoista et siellä se hullu koiranainen taas veivaa noiden piskiensä kanssa =D Upille seuraamista, pari luoksetuloa, perusasennon vahvistelua ja liikkeestä seisomista sekä kaksi lyhyttä paikkamakuu harjoitusta. Taunolle seuraamista, liikkestä seiso ja kapulan nostamista. Hyvin se jo nousee ja  kapulan minulle tuominenki alkaa jo selkeesti olla kivaa. Edistyminen lämmittää mieltä, vaikka työtä vielä riittää. Kesällä saan sitten hyvää häiriötreeniä, kun naapurit on lastensa kanssa hiekkalaatikolla, voin liittyä joukkoon iloiseen ja treenata tokoa vieressä. Kätevää. 
Maahanmenoja ei kokeiltu Taunon kanssa nyt ollenkaan, annetaan asian vähän levätä ja kokeillaan sitten kaivella toimiva liike esiin koirasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti