9.5.2014

Lenkkeilyä ja treeniä

Keskiviikkona siivottiin ja illasta suunnattiin lenkkeilemään. Lämmittelyjen jälkeen Hilma ja Tauno saivat taakat peräänsä noin 1,5 kilsan matkan ajaksi ja Upi pääsi lempipuuhaansa, kiusataan taakkaa vetävää Hilmaa. Ilmekkin sen kertoo, että mukavaa näyttää olevan.






Taakkailun jälkeen sitten huomioliivit niskaan ja tunti vapaana kirmailua. 




Emännän normimeininki, jumissa ojassa.


Viimehetken perääntyminen, ei sittenkään uimaan.




Torstaina sitten canicrossattiin taas aikuisten kanssa viitisen kilsaa mäkisessä maastossa ja Upi pääsi tällävälin privaattikävelylle isännän seurassa. Juoksu kulki itsellä taas todella mukavasti, kilometrejä vaan nyt pitäisi saada lisää mittariin per lenkki. Kävellään nykyisin aina tuonne pururadalle tästä kotoa, että koirat saavat kunnolla tehtyä tarpeensa ennen juoksuun lähtöä. Tauno kun ei tykkää isompaa hätää hoitaa omalle pihalla ja juostessa sitten taas itseä ärsyttää pysähdellä ja toisekseen ei koirallekkaan ole kiva, että hätä vaivaa juostessa eikä oikein tiedä milloinka se pysähtyminen olisi sopivaa.
Juoksujen jälkeen perinteiset hepuloinnit takapihalla ja seitsemältä suunnattiin toko-treeneihin. Tauno treenasi merkkiä ja varovasti muisteltiin maahan menoa (Taunolla kun oli se maahanmeno boikotti vastottain menossa). Lyhyt paikkiskin tehtiin ja hyvin meni. Merkin kanssa lähdetiin ihan siitä, että Taunoa palkattiin merkistä kiinnostumisesta. Lisäksi vähän seuraamista, yksi kerta liikkestä maahan (tämä meni nappiin) ja taas sitä perhanen perusasentoa, josta vaan ei meinaa tulla hienoa ja kaunista sitten millään.
Upi treenasi hyppyä ja aika ylpeä olen pikkumiehestä, kun treenattiin kahden hyppyä treenaavan koiran välissä omaa hyppyämme. Yksi karkaaminen Edyn luokse (tuttu koirakamu) ja yksi karkaaminen treenikaverin juustolle, joka viskattiin kuin tarjottimella melkein nenän eteen. Hypylle lähtökin jo sujui ilman houkuttelevaa avustajaa. Lisäksi Upi treenasi seuraamista ja kouluttajalta saatiin hyviä vinkkejä siihen, miten vahvistella tuota oikeaa paikkaan sivulle hakeutumista ja "jalan nuolemista". 
Loppuun tehtiin vielä puolentunnin lenkki, Upi sai kirmailla vapaana Edy kamun kanssa (paitsi läheltä ohitettavien koirien kohdalla kytkin) ja Tauno & Hilma käpyttelivät hihnoissa. Lähiohituksia vältettiin ja kun otettiin tarpeeksi tilaa ohitukset menivät vallan mallikkaasti koko kokkaronkalla. Ihan ite keksin, mutta päätin tosiaan taannoin palata ohituksissa siihen, että otetaa aina sitä tilaa jos mahdollista ja ruetaan menemään sitten lähemmäksi, kunhan kauempana rauhoitutaan. Ongelmahan on siis koko lauman kanssa kulkiessa, kun jos Tauno kiihtyy kiihtyy Upikin, pienemmät kokoonpanot toimivat ongelmitta.

Perjantaina sitten agilityilta. Töiden jälkeen ajeltiin Liperiin treenailemaan. Taunon kanssa teemana oli paljon onnistumisia koiralle ja iloista menoa. Takaakierroista saatiin kuitenkin vähän vääntöä aikaan, mutta tätä en osannut ennakoida. Hyvällä sykkeellä ja iloisella mielellä kuitenkin mielestäni saatiin treeni tehtyä. Kaksi helppoa ratapätkää ja loppuun vielä superhelppo rallattelu. Lisäksi vähän kontakteja A-esteellä.


Mä sain sen leikkimäänkin, wuhuu.











Taunon iloinen ja helppo loppurallattelu. Ei se enää mikään tykki ollut, mutta eteni kuitenkin.




Upin kanssa tehtiin pientä pätkää hyppyjen ja putken kanssa. Lisäksi Upi tutustui kolmen toiston verran A-esteeseen.







Upi treenaa.
Nämähän tosiaan olivat Upin kolmannet varsinaiset agilitytreenit. Putkeen tietysti pikkumies on tutustunut jo aiemmin.

Hilmalle kävin lämmittelylenkin ja radan tekemisen jälkeen tallaamassa makkarajäljen metsään, joka sitten ajettiin ennen loppulenkkiä. Jälki sisälsi yhden kulmankin ja hienosti neiti jäljen selvitti, kun ensin pääsi kartalle, että mitä tässä ollaan oikein tekemässä. Pitihän neidillekkin jotain aivojumppaa kehitellä.




Lopuksi vielä lenkki. Upi käyttää riistavietittömän etuoikeuksia (ainakaan vielä ei vietit ole vieneet mennessään) ja kirmaa vapaana muiden kipitellessä flekseissä.


Illalla sit vaan pieni iltalenkki, leikkiä ja sapuskaa. Tauno on nykyisellään ruennut tosi paljon Upia leikittämään, aamullakin ottavat aina painit ennen aamulenkkiä. Kummaa, mistähän se repii tuota energiaa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti