25.5.2014

Agilityä, lenkkeilyä ja kiihdytyskisat

Lämmintä on riittänyt, mutta viikko kuitenkin kului treenien ja touhujen merkeissä.

Keskiviikkona Taunolla oli agilitykoulutustsa Sannan kentällä. Mukava rata ja pätevä kouluttaja. Tehtiin palkkovalssia, leijeröintiä ja niistoa radalla sekä vastapainoksi sitten vähän helpompaa pätkää radan osana. Itsestäni huomaan, että pikkuisen nuo ohjauskuviot alkaa jo mennä kaliin, vaikka jäykkäähän se on vieläkin. Tauno olisi voinut olla kovemmassakin vireessä, mutta ihan kivasti se teki hommia helteestä huolimatta. Upi sai leikkiä Edyn ja Eemin kanssa olan takaa juosten vapaana pitkin pihaa ja Hilma pääsi myös metsälenkillä kirmaamaan vapaana.  Kuvasaldo valitettava nolla.

Torstaina agility jatkui, kun kävin Liperin kennelkerhon kentällä vetämässä alkeiskurssilaisten treenit ja sitten Tauno sekä Upi pääsivät treenaamaan. Lopuksi kunnon lenkki metsäpoluilla koko porukan kanssa. Upilla taas riistaviettömän etuoikeuksia eli vapaana juoksemista, aikuisille fleksien jatkona käpyttelyä. Taunolle otettiin helpohkoa vauhtipätkää, keppekä sekä kontakteja.
Upi pääsi tekemään A-estettä sekä putkesta ja hypyistä koostuvaa pientä ratapätkää. Upille pitäisi saada nyt enemmän häiriötreeniä, koska selkeästi treenikaverin kentän laidalla kävely jo vähän sotki pasmoja. Näitä itsenäisesti treenaamisen ongelmia nämä.

Perjantaina sitten suunnattiin veden äärelle lenkkeilemään töiden jälkeen.




























Hilma ei uskalla mennä veteen, mutta kaipasi sekin viilennystä. Oli naurussa pitelemistä, kun neiti keksi ottaa kokovartalolle mutakylvyn.








Lauantaina hengailtiin vaan kotosalla päivä ilman kummenpia touhuja. Koirat toki viettivät runsaasti aikaa omalla pihalla. Illalla sitten ulkoiltiin melkein pari tuntia veden äärellä.




















Juuri edeltävästi kirjoittelin Hilman vesikammosta, joka tosiaan ollut aika massivinen, erityisesti toissakesäinen järveen tippumisen jälkeen. Nyt kuitenkin tuolla veden alla oli uppotukki ja mitään hajua meillä ei ole siitä, mitä Hilma siellä näki, mutta kyty katsomaan oli aivan älytön.





Näin pitkälle neiti pääsi, sitten loppui rohkeus. Ennätys kuitenkin ja mahakin kastui, ehkä siitä vielä vesikoira saadaan.
















 Vähän videopätkääkin iltalenkiltä.



Sunnuntaina oli sitten ohjelmassa koirien kiihtytyskisat. Pojat pääsivät osallistumaan, Hilma vaan turistiksi. Hilmaa jännitti viimeksi kovin se viehe, joten ajattelin, että se ei varmaan nyt niin nauti kyseisestä hommasta.



Ensimmäisenä Upilla pentuluokan juoksustartti. Matka oli 50 metriä ja Upi pinkoi sen aikaan 7,2 sekuntia. Upi sijoittui juoksullaan pentujen toiseksi, isompiakin kavereita jäi taakse. 

Kuva; Tanja K

Taunolla matkaa oli 100 metriä ja aikaa kului 12,09 sekuntia. Tauno selkestäi hiljensi puolimatkassa, että aika olisi voinut olla parempikin. Viime syksynä sama matka meni aikaan 11,59 sekuntia. Hienosti jätkä pinkoi minien voittoon.

Kuva; Tanja K


Turistilla ja myös kilpailijoilla meinasi olla melkoisen kuuma. Vedellä kastelua ja runsasta juottamista, niin hyvin kuitenkin selvisivät.




Voitokkaat CC:t kimppakuvassa palkintojen kanssa. Palkinnoista annettava bonusta ja plussa POKS RY:lle, todella hyvät sellaiset.


Illalla 45 min hihnalenkki ja kovat lupaukset, että huomenna sitten tokoillaan. Alkuviikkohan oli vallan treenintäytteinen, mutta loppuviikosta tuli vähän laiskoteltua moisen hommien suhteen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti