2.2.2014

Hirveen hirveen aktiivista

Lauantaina otettiin suunta Siinan luokse Liperiin.
Upi sai vähän nuuskutella pihaa ja joutui sitten sisälle häkin vangiksi siksi aikaa, kun me taitettiin kahden sakemannin ja kahden kääkän voimin 6 km vetolenkki. Suksi luisti hirveen huonosti eli mun vauhti ei näiden pienten kanssa kyllä päätä huimannut. Loppumatkasta Hilma vähän hyytyi (juu, olisi ehkä pitänyt jättää toiselta kiekolta jo pois), laskin sen vähäksi aikaa vapaaksi ja sitten kytkin loppumatkasta taas vetovermeisiin ilman ongelmia. Voi tietysti olla, että jokin muukin teki neidin olon epämukavaksi eikä kunnon loppuminen. Tauno veti todella hyvin ja paria jalannostoyritystä lukuun ottamatta myös keskittyi tekemiseensä kunnolla.

Vetohommien jälkeen sitten lenkki vapaana koko porukalle. Upinkin laitoin ekaa kertaa kunnolla vipeltelemään saksanpaimenien sekaan ja hyvinhän tuo sujui. Rico pikkuisen turhan innokkaasti meinasi nuuskia (täysin ystävällisesti siis, mutta ystävällisyyttä oli vaan vähän liikaakin),  pikkumies palautui säikähdyksestään kuitenkin kivasti.
Välistä pieniä lämmittelyitä sylissä (hitsin tuuli, pakkasta ei niinkän ollut), mutta muuten 3 km omilla tassuilla tallaten. Ricolla ja Taunolla myös yhteispeli sujui verrattaen hyvin, vaikka pojat taas ei hetkeen oo kimpassa kirmaillu ja testosteroni lukemat meinaa välistä olla korkealla.

Kuva; Siina J
Lenkin jälkeen perinteiset kahvittelut. Ensin kääkät saivat olla tuvassa kaikki yhes koos, mutta sitten vein Taunon ja Hilman häkkiin Upin joutuessa tutustumaan Aamuun ihan yksinään. Aamu oli jees, mutta kun se tuli lähelle pelotti kovasti. Isoja kavereita nyt paljon Upille, niihin kun ois vähän pakko tottua.  Ei Upin käytös toivotonta kuitenkaan ollut ja pelko iski vain nenäkontaktissa. Rauhoiteltiin koirat ja aivan Aamun lähelle saattoi kuitenkin rennosti torkahtaa ongelmitta.

Sitten pääsi menoon mukaan myös Tauno ja Aamun kanssa leikki sujui. Ekana Tauno oli vähän et jaksaisko, mutta jaksoi sitten kuitenkin.
Kuva; Siina J

Kuva; Siina J

Kuva; Siina J
Kuva; Siina J

Upi meinas Aamulle vähän "hymyilläkkin" ja  tästähän meillä ei tykätä, joten tosiaan treeniä edessä isompien kamujen kohtaamiseen runsaasti. Pienempiä koirakamujahan Upi tavannut useita eikä niiden kanssa ole moista puolustamista esiintynyt, joten toivotaan ja uskotaan että vain tottumattomuutta taustalla tässä.

Kuva; Siina J
Kuva;; Siina J

 
Iltasella Upille vielä kotitreenit ja sieltä se maahanmeno alkoi löytyä, mahtavuutta. Muuten seisomista, hampaiden katsomista ja istu, seiso, maahan vaihtelua sekä paikkaa.
Tauno treenasi kapulan nostamista ja hyvin sujui sekin.

Sunnuntaina aamusta lähdettiin Hilman kanssa peko treeneihin ihan kahdestaan. Isäntä lenkitti Upin ja Taunon tällävälin ensin yhdessä ja Upin sitten vielä pikkukiekon yksinään. Reippaasti pikkumies jo käpyttelee ilman lauman tukeakin.

Hilman näkökulmasta lunta oli jo reilusti, mutta kivasti ukot löytyivät.
Päästäisten tai muiden hajut välistä vähän sotkivat toimintaa, joten kahdelle viimeiselle ukolle otettiin haamutus varmuudenvuoksi.
Into ja ilo tekemiseen kuitenkin kova, se tärkeintä. 




 Treenien jälkeen kotoilua ja illalla suunta Taunon agilitytreeneihin.
Koko lauma pääsi mukaan.
Taunolle oli tarkoitus ottaa lyhyitä motivaatiota nostavia pätkiä ja palkata tiheään, keppitreeni nimenomaan siltä "väärältä" puolelta.
Taunon motivaatio kuitenkin oli vallan kohdallaan ja äärimmäisen onnistunutta treeniä kepit mukaan lukien tehtiin. Olin ihan et wow! Harmillisesti kisoja on täälläpäin varsin vähän nyt kevättalvella ja seuraavien Kuopion kisojen aikaan minulta kiskotaan taas viisaudenhampaita suusta. Tuonne tapahtumakalenteriin päivittelin seuraavia suunnitelmia kisojen osalta.
Kontaktien osalta on nyt ruettava tiukentamaan kriteeriä eli aina tultava vauhdikkaasti tuohon 2 on 2 off:iin asti, nyt lähinnä tärkeimpänä ollut et pysähtyy ja lähtee liikkeelle vasta käskystä. Kisoihin on saatava vauhtia hirmuisesti, joten kontaktit hiottava kuntoon.



Iltasella vielä Upille vähän treeniä.
Maahan menoa.




Sekä lisäksi seisomista ja hampaita.

Sit iskikin kauhee iltavilli.





 Kertakaikkisen mahtava ja touhukas viikonloppu. Hyvillä mielin työviikkoon, sit ensiviikon jälkeen oliskin vähän talviloma vapaita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti