16.2.2014

Loppuviikkoa ja Lieksan mettiä

Keskiviikkona sain vielä lomailla talviloman ykkösosan merkeissä.
Aamulla ei hoppuiltu eikä hötkyilty, mutta sitten aktivoiduttiin kerta laakista.  Koko koiraporukan kanssa lenkkeiltiin ensin semmoinen reilu 30 minuuttia reippaasti hihnoissa (Upi osan matkaa irti), sitten aikuiset sisään ja matka jatkui Upin kanssa kahdestaan. Reippaasti poika jo menee yksinkin. Sitten Upi pääsi harjoittelemaan ypöyksin oloa, kun käytiin 45 min canicrossing lenkillä Hilman ja Taunon kanssa. Taunon liike oli jo täysin normaalia, joten uskalsin rasittaa vähän enemmän.....vaikka eihän tuo goljatti mene mun juoksuvauhdilla kuin reipasta ravia. .
Juoksulenkin jälkeen oli aika voittaja olo itsellä ja Upi osastollakin vallitsi hiljaisuus takaisin saapuessamme.
Iltasella vielä siivous ja koirille yksi 30 min rauhallinen lenkki. Isäntä teki vielä iltalenkin ennen nukkumaanmenoa eli oli koirilla päivä yhtä lenkkiä. Hilma katteli jo viimesen lenkin kohdalla vähän epäuskoisena, että ette nyt hitto vie oo enää tosissanne, TAAS!
 Kuvia ei tullut nappailtua keskiviikkona ainuttakaan, mutta hyvä se on välillä antaa järkkärin levätä.

Torstaina piti palata töihin ja illalla oli ohjelmistossa toko. Otin koko kööriin autoon kyytiin tarkoituksena jakaa treeniaika Taunon ja Upin kesken.
Tauno oli taas löytänyt jostain viimeviikolla kadoksissa olleen tokomoodinsa joten sahattiin onnistuneesti puolentunnin ajan treeniä. Liikkeestä seisomista ja liikkeestä maahan menoa. Seisominen on vahvin, mutta kyllä se liikkeestä maahankin jo jonkinlaisella hajulla on.
Hyppyä tehtiin myös erittäin onnistuneesti useita toistoja. Kunnollinen toko-hyppy pitäisi saada hannkittua itsellekkin.
Upi pääsi halliin ensin vaan katselemaan ja ihmettelemään. Vähän perusasentotreeniä sekä pöydällä seisomista häiriössä. Lisäksi Sanna käsitteli Upin pöydällä ja näyttelyhihnassakin vähän ympyrää käpyteltiin.




Lopuksi vielä lenkki Sannan & Edyn kanssa. Upi sai kirmailla Edyn kaverina vapaana, Hilma ja Tauno sitten köpöttelivät hihnojen vankeina.

Perjantaina töiden jälkeen pakkasin koirat autoon, Upi pääsi ensimmäiselle elämysmatkalleen Lieksaan. Elämys aloitettiin kyläilemällä Riitan ja kolmen kääkän luona. Upi oli kylässä kuin kotonaan, ainoastaan toisten ääntä vähän kavahteli. Riitta myös käsitteli Upin pöydällä ja hampaat syynättiin. Upi ei oikein tuosta hampaiden katsomisesta tykkää, mutta selkeästi se ei vaan halua että ne katsotaan ja meillähän ei koiralta kysytä mitä se haluaa eli eiköhän homma saada toistoilla kuntoon.
Riitan luota ajelin isännän vahemmille. Iltalenkki maalaistyyliin vapaana pimeässä metsässä kirmaten noin puolentunnin ajan ja sitten unta kuulaan. Upi pääsi ekaa kertaa sänkyyn viereen nukkumaan, kovin tyytyväisenä vetäisi 7 tunnin unet meidän välissä nukkuen.

Lauantai aamuna Upi sai sitten tutustua isännän vahempiin ja Upi oli varmasti puolelle voitettu viimeistään siinä vaiheessa, kun tarjoiluna oli jäniksen lihaa raakana.
Aamutouhujen jälkeen suunnattiin lenkille Jonnan ja labukkalauman kanssa. Lenkillä oli pituutta ja raskautta vallan mukavasti, kiitos Jonna vielä tätäkin kautta. Labukkatytöt ottivat kääkät hienosti vastaan ja Tauno löysi JÄLLEEN uuden rakkauden elämäänsä, labdadori Lola 8-vuotta.










T

Lenkin jälkeen taas uusia ihmisiä Upille. Ensin vietettiin usemapi tunti vanhempieni luona ja sitten vielä kyläiltiin veljeni luona. Hyvin Upilla meni, vaikka tuntui välistä jännääkin olevan. Illasta ajeltiin sitten kotiin eikä paljoa koirat riehuneet kotosalla.

Sunnuntaina laiskottelua ennen illan agility treenejä. Taunon kanssa lyhyttä ja helppoa motivaatiopätkää ja kyllä siihen jo vauhtiakin tuli. Lisäksi keppejä ja kontakteja. Ei mitään valittamista muuten, paitsi kepeillä "empä nyt viitsi suorittaa loppuun" -ongelma. Argh. 
Upikin töllisteli hallissa muiden treenaamista sekä suoritti kaksi kertaa putken oikein reippaasti. 
Agilityosuuden jälkeen Hilma pääsi taakanvetohommiin. Puolenkilon ja kilon painoja neiti tomerasti kiskoi hyvän matkaa. Lopuksi kaikki lenkille jäälle, Upi vapaana ja Hilma & Tauno flekseissä. Illalla Upille vielä pöytätreenit kotona.

Aika aktiivinen siis oli tämä loppuviikko, mutta harmillisen vähäkuvainen. Ensiviikolle taas monia menoja ja meininkejä suunnitteluilla. Parasta se, että minun työviikko kestää vaan kolme päivää ja sitten talviloman osa kaksi. 








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti